SpongeBob SquarePants

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

SpongeBob SquarePants is een komische tekenfilmserie dat zich afspeelt in Bikinibroek, een stad onder het Bikini atol. Soms komen Patchy de Piraat en zijn papegaai Potty erin voor, die presenteren dan een dubbele aflevering of tv-film. Tot en met 2009 was er ook Lego van. De serie is bedacht door Stephen Hillenburg.

Hoofdpersonages

Spongebob Squarepants Een zeespons in de vorm van een schuurspons. Hij is kok in de Krokante Krab en woont in een ananas. Hij doet aan karate. Hij woont samen met Gerrit de Slak.

Patrick Ster Een roze zeester en vriend van Spongebob. Hij woont onder een steen dat twee huizen links van Spongebobs zijn huis ligt.

Octo Tentakel Een octopus die van kunst houdt. Hij woont in een tiki. Links van zijn tiki woont Patrick en rechts daarvan Spongebob. Hij werkt achter de kassa van de Krokante Krab. Hij speelt ook klarinet.

Eugene H. Krabs Een oude rode krab die eigenaar is van de Krokante Krab, het enige restaurant dat krabburgers maakt. Hij wordt altijd 'meneer Krabs' genoemd. Hij woont in een anker samen met Parel, zijn dochter die een walvis is. Hij houdt vooral van geld en Parel, zijn dochter.

Sandy Wang Een eekhoorn die in een koepel in Bikinibroek woont. Ze is goed in Karate en is bevriend met Spongebob en Patrick. En weet veel van wetenschap. Ze komt uit Texas.

Sheldon J. Plankton Een plankton die eigenaar is van het slechtlopende restaurant 'de Maatemmer'. Hij probeert meneer Krabs' recept van krabburgers te stelen, maar dat lukt nooit. Hij heeft een computer als vrouw, genaamd Karen. Hij wordt altijd 'Plankton' genoemd. Hij en meneer Krabs waren vroeger boezemvrienden.

Gerrit de Slak De huisslak van Spongebob. Hij gedraagt zich als een kat en miauwt ook.

Juffrouw Puff De vaarjuf (want in Bikinibroek rijden ze met boten) van Spongebob, die moe wordt van Spongebob omdat hij steeds niet slaagt. Ze is een kogelvis.

Meerminman Ooit was hij superheld in een team, later met zijn jonge helper Mosseljongen, maar nu is hij een oude verstrooide man die in het bejaardentehuis zit, samen met Mosseljongen die al in de 60 is. Spongebob heeft hen overgehaald om de misdaad weer te bestrijden omdat hij een fan van hen is.

Mosseljongen Helper van Meerminman die inmiddels al ouder is dan 60, maar Meerminman denkt dat hij een baby is.

Parel Krabs Dochter van meneer Krabs. Ze is een tiener.

Leendert de Kreeft Sterke kreeft en vriend van Spongebob.

Zie ook

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=SpongeBob_SquarePants&oldid=585355"