Stanley Kubrick: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Beter gemaakt)
Regel 1: Regel 1:
'''Stanley Kubrick''' is een filmregisseur, die bekend is van zijn werk aan de films; [[Dr. Strangelove]] (1964) en [[2001: A Space Odyssey]] (1968).
+
'''Stanley Kubrick''' is een filmregisseur, die bekend is van films als [[2001: a space odyssey]] en zijn meest controversiëlste film "A clockwork Orange " en het [[Horror]]-meesterwerk the shining . Kubrick is een aparte regisseur hij heeft geen vast genre zoals andere regisseurs maar in elk genre heeft  hij zijn klassiekers . Zijn style is apart en was cinematografisch een hoogtepunt hij verfilmd dingen die regieseurs van vandaag de dag niet meer zouden maken . Ook iets aparts aan hem is dat hij vaak alleen maar boekverfilmingen maakt .  
  
 
{{beg}}
 
{{beg}}
  
 
[[Categorie:Amerikaans (film)regisseur]]
 
[[Categorie:Amerikaans (film)regisseur]]

Versie van 5 dec 2019 om 16:39

Stanley Kubrick is een filmregisseur, die bekend is van films als 2001: a space odyssey en zijn meest controversiëlste film "A clockwork Orange " en het Horror-meesterwerk the shining . Kubrick is een aparte regisseur hij heeft geen vast genre zoals andere regisseurs maar in elk genre heeft hij zijn klassiekers . Zijn style is apart en was cinematografisch een hoogtepunt hij verfilmd dingen die regieseurs van vandaag de dag niet meer zouden maken . Ook iets aparts aan hem is dat hij vaak alleen maar boekverfilmingen maakt .

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Stanley_Kubrick&oldid=585944"