Step

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 4 jul 2022 om 18:58 (Categorie:Speelgoed toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Step

Een step (of autoped) is een soort van fiets. Alleen heeft een step geen trappers en ook geen zadel. Het is een soort van vervoersmiddel, maar wordt meestal gebruikt om mee te spelen. Kinderen spelen vaak met een step. Maar je hebt ook steps voor grote mensen.

Omdat een step geen trappers heeft, moet je jou zelf voort duwen door telkens af te zetten met één been om vooruit te komen. Omdat een step geen zadel heeft moet je blijven staan. Doordat hij geen zadel en geen trappers heeft, merk je al gauw dat het nogal lastig is om grote afstanden af te leggen.

Een step kan maar één kind/persoon dragen. Hij heeft geen bagagedrager zoals een fiets. Om te remmen moet je met je voet drukken op de rem die zich op de achter wiel bevindt. Tegenwoordig hebben de steps ook remmen bij de handvatten, net als een fiets. De nieuwe steps worden steeds groter gemaakt omdat steeds meer volwassen mensen een step willen gebruiken. Die worden dan meestal gebruikt voor het overbruggen van afstanden in ziekenhuizen en grote magazijnen, niet in het verkeer.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Step&oldid=721579"