The Godfather: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Een nieuwe pagina gemaakt)
 
(Versie 586591 van Frodo (overleg) ongedaan gemaakt)
(Label: Ongedaan maken)
 
(5 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
The godfather  is een amerikaanse maffia film uit 1972 geregistreerd door Francis Ford coppala . Het gaat over de maffia-familie corleone aan het hoofd staat don vito oftewel de peetvader van de organisatie .als don vito wordt verminkt door leden van een andere maffia-familie gaat zijn zoon micheal op zoek naar wraak hij wordt overigens de nieuwe don en er begint een grootse strijd in de onderwereld . Micheal wordt gespeeld door al pacino die later vele rollen in maffia films zou krijgen . De film is gebaseerd op het boek de peetvader van mario
+
[[Bestand:The Godfather movie logo.png|miniatuur|Het logo van de film]]
 +
{{verhaal}}
 +
'''The Godfather''' is een Amerikaanse maffiafilm uit 1972, geregisseerd door [[Francis Ford Coppala]]. Het gaat over de maffiafamilie Corleone; aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffiafamilie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak. Hij wordt de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Als de don wordt verminkt vermoord micheal sollozo en mccluskey die mede verantwoordelijk zijn voor de aanslag later vertrekt micheal naar Sicilië om te zorgen dat hij niet door zijn vijanden vermoord zou worden. Later komt hij terug naar Amerika maar dan blijkt zijn broer sonny vermoord te zijn michael gaat terug naar zijn liefde die hij had voordat hij naar Sicilië vertrok ze krijgen samen kinderen en later sterft vito aan een hartaanval en uiteindelijk wordt er vrede gesticht in de vijf familie,s Micheal wordt gespeeld door [[Al Pacino]] die later vele rollen in maffiafilms zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek "De peetvader" van Mario Puzo (1969).
 +
 
 +
[[Categorie: Amerikaanse film]]

Huidige versie van 11 dec 2019 om 17:15

Het logo van de film
Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

The Godfather is een Amerikaanse maffiafilm uit 1972, geregisseerd door Francis Ford Coppala. Het gaat over de maffiafamilie Corleone; aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffiafamilie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak. Hij wordt de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Als de don wordt verminkt vermoord micheal sollozo en mccluskey die mede verantwoordelijk zijn voor de aanslag later vertrekt micheal naar Sicilië om te zorgen dat hij niet door zijn vijanden vermoord zou worden. Later komt hij terug naar Amerika maar dan blijkt zijn broer sonny vermoord te zijn michael gaat terug naar zijn liefde die hij had voordat hij naar Sicilië vertrok ze krijgen samen kinderen en later sterft vito aan een hartaanval en uiteindelijk wordt er vrede gesticht in de vijf familie,s Micheal wordt gespeeld door Al Pacino die later vele rollen in maffiafilms zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek "De peetvader" van Mario Puzo (1969).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Godfather&oldid=586593"