The Godfather: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Een plaatje toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:The Godfather movie logo.png|miniatuur|Het logo van de film]]
 
[[Bestand:The Godfather movie logo.png|miniatuur|Het logo van de film]]
The godfather  is een amerikaanse maffia film uit 1972 geregistreerd door Francis Ford coppala . Het gaat over de maffia-familie corleone aan het hoofd staat don vito oftewel de peetvader van de organisatie .als don vito wordt verminkt door leden van een andere maffia-familie gaat zijn zoon micheal op zoek naar wraak hij wordt overigens de nieuwe don en er begint een grootse strijd in de onderwereld . Micheal wordt gespeeld door al pacino die later vele rollen in maffia films zou krijgen . De film is gebaseerd op het boek de peetvader van mario
+
{{verhaal}}
 +
'''The Godfather''' is een amerikaanse maffia film uit 1972 geregistreerd door Francis Ford Coppala. Het gaat over de maffia-familie Corleone aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffia-familie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak hij wordt overigens de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Micheal wordt gespeeld door Al Pacino die later vele rollen in maffia films zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek de peetvader van Mario.

Versie van 5 dec 2019 om 16:34

Het logo van de film
Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

The Godfather is een amerikaanse maffia film uit 1972 geregistreerd door Francis Ford Coppala. Het gaat over de maffia-familie Corleone aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffia-familie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak hij wordt overigens de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Micheal wordt gespeeld door Al Pacino die later vele rollen in maffia films zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek de peetvader van Mario.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Godfather&oldid=585943"