Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Tower of London

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Tower of London

De Tower of London is een kolossaal bouwwerk van verschillende monumenten die één geheel vormen in de Britse hoofdstad Londen.

Het is gelegen aan de langste rivier van het VK, dat is namelijk de Theems die door Londen stroomt. Dit gebouwencomplex heeft verschillende functies vroeger gehad, bijvoorbeeld als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis, museum of arsenaal (opslagplaats van wapens).

Volgens verschillende griezelverhalen spookt het hier, omdat er zoveel mensen hier zijn vermoord. Vaak waren dat misdadigers, zelfmoord-plegers of zelfs familieleden van de koning. Een bekend voorbeeld dat hier is onthoofd is Anne Boleyn, de tweede vrouw van koning Henry VIII van Engeland. Een ander voorbeeld is het verhaal van de twee prinsjes in de toren; Edward V van Engeland en zijn broertje Richard van York.

De Tower of London is vroeger altijd al bewaakt geweest, want het was ooit een koninklijk paleis en een staatsgevangenis. Als functie van koninklijk paleis werd de Tower of London bewaakt om te zorgen dat niemand de koning of zijn familieleden kon vermoorden en als functie van staatsgevangenis was het nodig om te zorgen dat de boeven hier niet konden ontsnappen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tower_of_London&oldid=295337"