Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Turks fruit

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 9 feb 2019 om 18:14 (Categorie:Turkije verwijderd; Categorie:Turkse keuken toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Turks fruit is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken.

Turks fruit (in het Turks: lokum, in het Grieks: Λουκούμι, loukoumi) is een soort snoep. Turks fruit wordt (de naam zegt het al) vooral in Turkije gegeten, maar het is ook populair in Griekenland, Cyprus, Albanië en andere landen in de Balkanregio. Ook in de Arabische wereld is het populair. Er is weinig bekend over de oorsprong van Turks fruit. Zo weten we niet wie het heeft bedacht, waar het precies vandaan komt en wanneer het voor het eerst gegeten werd. Wel is bekend dat het in Turkije al in de 18de eeuw werd gegeten.

Het snoep is vooral gemaakt van suiker, gelei en honing. Ook zit er soms fruit, kokos of nootjes in. Het is verkrijgbaar in veel smaken, vormen en kleuren.

Turks fruit is ook de naam van een bekend boek van de Nederlandse schrijver Jan Wolkers. Dit boek is later ook verfilmd.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Turks_fruit&oldid=546891"