Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

V-teken: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''V-teken''' is een handgebaar waarbij je de wijsvinger en middelvinger tegelijk opsteekt in een V-vorm, terwijl de andere vingers worden gebogen. Het teken werd ...')
 
k (Hernoemen categorie)
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Het '''V-teken''' is een handgebaar waarbij je de wijsvinger en middelvinger tegelijk opsteekt in een V-vorm, terwijl de andere vingers worden gebogen. Het teken werd vooral bekend door Winston Churchill, die het tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte als overwinningsteken. In de jaren 60 werd het ook een bekend symbool voor vrede "''peace man!''".
+
[[Bestand:V-teken.jpg|200px|thumb|right|Het V-teken: "''peace man!''"]]
 +
Het '''V-teken''' is een handgebaar waarbij je de wijsvinger en middelvinger tegelijk opsteekt in een V-vorm, terwijl de andere vingers worden gebogen. Het teken werd vooral bekend door Winston Churchill, die het tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte als overwinningsteken. In de jaren 60 werd het ook een bekend symbool voor vrede "''peace man!''". Een teken voor [[vrede]] (v van vrede, of v van het Engelse ''victory'', overwinning).
 +
 
 +
[[Categorie:Mens en maatschappij]]
 +
[[Categorie:Cultuur]].

Huidige versie van 19 mei 2015 om 20:23

Het V-teken: "peace man!"

Het V-teken is een handgebaar waarbij je de wijsvinger en middelvinger tegelijk opsteekt in een V-vorm, terwijl de andere vingers worden gebogen. Het teken werd vooral bekend door Winston Churchill, die het tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte als overwinningsteken. In de jaren 60 werd het ook een bekend symbool voor vrede "peace man!". Een teken voor vrede (v van vrede, of v van het Engelse victory, overwinning)..

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=V-teken&oldid=400349"