Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Vaiana

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 17 dec 2019 om 20:08 (Categorie:Tekenfilm toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vaiana is een lange tekenfilm van Walt Disney. In het begin is Vaiana nog klein. Ze vindt dan een steen. En dat is het hart van Tefiti die de wereld schonk. Vaiana houdt heel veel van de zee. Haar oma vertelt een legende. Dat er iemand van het eiland naar Mauwie zal gaan (Mauie is degene die het hart stal) en op een dag gaat Vaiana naar de zee en haar oma is daar aan het dansen. Ze ziet de zee. Ze kan water sturen en wordt vriendin van het water. Haar oma laat een grot zien waar allemaal oude boten staan. Ze drumt op een ding en ziet allemaal dingen van het verleden. Ze waren zeevaarders. De volgende dag gaat ze naar Mauwi: zij is gekozen door de zee. Het weer slaat toe en het gaat onweren; ze valt en is bewusteloos. Even later is ze bij een eiland van Mauwie. Hij loopt ernaartoe en ziet Vaiana. Hij schrikt heel hard, maar hij gaat toch mee. Ze komen aan bij Aoen, onderweg naar Mauwies haak. Ze vallen aan om het hart te pakken. Uiteindelijk vluchten ze. Ze komen bij een rots, klimmen erop en vinden de haak bij een krab. Ze vluchten naar Tefiti. Mauwie moet weer zijn haak onder controle krijgen. Ze komen bij een lavamonster en Mauwies haak wordt geslagen. Mauwie gaat weg. Vaina probeert het weer en deze keer lukt het bijna. Dan komt Mauwie aan als een vogel. Ze stelen het hart terug en het is gelukt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vaiana&oldid=587415"