Valparaíso

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 23 aug 2021 om 16:33 (Categorie:Werelderfgoed in Chili toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Valparaíso

Valparaíso is de belangrijkste en grootste havenstad van het Zuid-Amerikaanse land Chili met ongeveer zo'n 310.000 inwoners op dit moment. Ongeveer 70 kilometer hiervandaan ligt de hoofdstad van Chili: Santiago. Hoewel Santiago de hoofdstad is, is de regering hier in Valparaíso gevestigd (net zoals Amsterdam de hoofdstad van Nederland is, is Den Haag de zetel van de regering). De stad wordt beschouwen als één van de indrukwekkendste steden in Zuid-Amerika. Het heeft veel hellingen die uitkomen bij de Grote Oceaan. Omdat Valparaíso een hele mooie historische wijk heeft, is het zelfs verklaard tot Werelderfgoed van UNESCO. Begin 2010 werd de stad getroffen door een tsunami, omdat er een aardbeving was in Concepcion, de derde grootste stad van Chili.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Valparaíso&oldid=681196"