Visie (mening)

Uit Wikikids
Versie door Hanssain (overleg | bijdragen) op 17 dec 2022 om 14:12
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Visie (mening) is een opvatting, overtuiging, standpunt.

Het woord visie heeft te maken met zien, kijken (denk aan televisie). Een visie als mening is dus hoe je naar iets kijkt. Gekscherend wordt er bij het voetbal van het Nederlands elftal wel eens gezegd dat we 16 miljoen coaches hebben. Iedereen heeft wel een bepaalde mening over het elftal en het spel. Er is natuurlijk maar één coach en zijn visie is wat telt en uitgevoerd zal worden. Natuurlijk kan de coach in overleg met de spelers en assistent-coaches op andere gedachten worden gebracht. De coach zou dan zijn kijk op de zaak (zijn visie) kunnen aanpassen. De coach kan ook bij zijn standpunt blijven.

Politiek

In de politiek zie je ook dat de verschillende partijen verschillend kijken naar een bepaald probleem dat speelt in het land. Ze hebben een verschillende visie. Door erover te praten (debateren) kan het gebeuren dat de partijen een oplossing zoeken die ergens "in het midden ligt". Beide kanten veranderen dan hun kijk op het geheel en zoeken een compromis (een tussenweg). In Nederland noemen ze dat het poldermodel.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Visie_(mening)&oldid=754459"