Visserij

Uit Wikikids
Versie door Rots61 (overleg | bijdragen) op 19 apr 2021 om 12:45 (Wijzigingen door Hnucidskjm (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Wouter15)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De visserij is een verzamelnaam voor alle manieren waarop vissen, weekdieren, schaaldieren en schelpdieren uit het water worden gehaald. Je kunt onderscheid maken in sportvisserij en beroepsvisserij. Sportvisserij is een hobby. Beroepsvisserij is een manier om geld te verdienen.

De visserij is al eeuwenoud. De oudste bewijzen zijn mosselafvalhopen gevonden in Zuid-Afrika. Deze hopen zijn gedateerd op zo’n 160.000 jaar.

Er zijn verschillende soorten vissers. Beroepsvissers en sportvissers zijn de professionele vissers. Daar zijn er ook wedstrijden voor. Meerendeel daarvan zijn zoetwaterwedstrijden. Dit is het verschil tussen zoetwater en zoutwater. Doordat in zeewater zout is opgelost krijg je het volgende. Als je één liter zoet water en één liter zeewater neemt, en je zet het allebei op een weegschaal, en je vergelijk dit gewicht van een liter zoet water met dat van een liter zeewater. Het zoutwater is zwaarder. Dan is er nog de visserij voor de lol. Diepzeevisserij, noordzeevisserij, kustvisserij en binnenvisserij maken daar deel van. Dat zijn allerlei verschillende soorten visserij.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Visserij&oldid=663150"