Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(snoep: nieuwe subkop)
k (Wijzigingen door Ambernie (Overleg) hersteld tot de laatste versie door AnONiEm)
(Label: Terugdraaiing)
 
(173 tussenliggende versies door 58 gebruikers niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Foute informatie pagina Fret ==
+
== Een terugblik op 2019... ==
  
Hallo,
+
{{Gebruiker:Stef 1999/Samenvatting 2019}}
 +
{{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 31 dec 2019 11:11 (CET)
 +
:Prachtig terugblik, Stef! Gelukkig nieuwjaar! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 31 dec 2019 11:14 (CET)
 +
::Mooi Stef! Fijne jaarwisseling! PS: dit soort berichten mogen vanaf nu in het [[WikiKids:Clubhuis]]. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 31 dec 2019 11:25 (CET)
 +
:::@Apoo zal ik proberen te onthouden, hopelijk vergeet ik dat niet in 2020 {{smiley|;)}}. Maar ik vind het in de Boomhut altijd wat algemener dan het Clubhuis omdat niet alle gebruikers in het Clubhuis kijken maar wel eerder in de Boomhut. {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 31 dec 2019 16:11 (CET)
 +
::::Dat hebben we sinds kort veranderd omdat in de boomhut heel veel vragen komen van kinderen en de wat serieuzere discussies/vragen/opmerkingen/berichten zoals deze heel snel in het archief verdwijnen. Je mag ze van mij ook in beide plaatsen, maar houd er rekening mee dat wanneer je wil dat een bericht meer gelezen/beantwoord wordt je vanaf nu in het clubhuis moet zijn :-). Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 31 dec 2019 16:40 (CET)
 +
:::::Komt goed Apoo! {{smiley|;)}} {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 31 dec 2019 22:14 (CET)
  
Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.
+
== Bug ==
  
Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.
+
Hoi. Ik heb een bug bij [[Special:Badges]] waarbij je niet kan zien wie de badges Gebruikerspagina Aangemaakt, Bevestigde Gebruiker, Moderator of Ex-Moderator hebben. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 31 dec 2019 11:26 (CET)
 +
:Dat is geen bug, maar bewust zo gedaan. Er zijn namelijk een paar duizend mensen die deze badges hebben dus een lijst van gebruikersnamen vond ik niet zo interessant. Het overzicht gaat sowieso nog flink veranderen in een volgende update, maar bedankt voor je oplettendheid! PS: dit soort berichten mogen vanaf nu in het [[WikiKids:Clubhuis]]. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 31 dec 2019 12:01 (CET)
 +
::Oké. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 31 dec 2019 12:15 (CET)
  
Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.
+
== Emailconfirmed ==
  
IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.
+
Waarvoor zouden Emailconfirmed-Gebruikers gebruikt worden? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 jan 2020 08:24 (CET)
 +
:Dan zou je bijvoorbeeld bepaalde rechten kunnen geven aan mensen die hun e-mailadres bevestigen. Wij gebruiken die groep niet op WikiKids. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 jan 2020 13:12 (CET)
  
Hartelijke groet,
+
== Pesach ==
Lillibet
 
:Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:40 (CET)
 
  
In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.
+
Ik moet voor levensbeschouwing weten op welke datum Pesach begint maar dat kan ik niet vinden. HELP!🥺🙏🏻
 +
:Dat kun je op het artikel [[pesach]] vinden.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 3 jan 2020 14:14 (CET)
  
Groetjes Lillibet
+
== acc ==
:Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:46 (CET)
 
  
Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.  
+
beste ik heb mijn twee acc terug gevonden maar ik moet deze iet meer hebben wat moet ik doen?
 +
namenlijk de acc [[Gebruiker:Ele]] en [[Overleg gebruiker:Lxe]]
 +
[[Gebruiker:Elena.2007|Elena.2007]] ([[Overleg gebruiker:Elena.2007|overleg]]) 3 jan 2020 22:42 (CET)
 +
:Niks. We kunnen accounts niet verwijderen, dus als je ze niet meer wilt gebruiken moet je er niet meer op inloggen! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 jan 2020 22:45 (CET)
 +
::ok merci mag ik wel de gp leeg halen van [[Gebruiker:Ele]]?[[Gebruiker:Elena.2007|Elena.2007]] ([[Overleg gebruiker:Elena.2007|overleg]]) 3 jan 2020 22:58 (CET)
 +
:::Ja. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 jan 2020 23:28 (CET)
  
Groetjes Lillibet
+
== Eva Braun, de vrouw van Adolf Hitler. ==
:Zo is het goed. Dank je wel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 30 nov 2019 15:01 (CET)
 
  
wat mag een pasgeboren baby hamster eten.
+
waarom heeft iemand die pagina gemaakt!? ik vind dat wel heftig voor jongere gebruikers. ( over zelfmoord. )
 +
groetjes, Ankara321.
 +
:[[Eva Braun]] was gewoon Hitler's vrouw. Dat is niet zo heftig en er staat ook niks heftigs in. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 5 jan 2020 07:53 (CET)
 +
ik bedoel over dat A. Hitler in zijn hoofd schoot en E. Braun gif in nam. das toch heftig!!??
 +
Groetjes, Ankara321
 +
:Dat mag gewoon op Wikikids. Zelfs heftige onderwerpen moeten soms besproken worden! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 5 jan 2020 12:35 (CET)
 +
oke, bedankt
 +
Groetjes, Ankara321
  
== Bloemen ==
+
== Koerden ==
  
Hoi. Ik heb gezien dat '''Thanks''' op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 dec 2019 19:23 (CET)
+
hoe kan ik een plaatje verwijderen van de artikel " Koerden"???
:Nee. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 13:02 (CET)
 
::Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:17 (CET)
 
:::Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:23 (CET)
 
::::Bedankt voor het antwoord. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:25 (CET)
 
  
== De Gouden WikiKids Award 2019 ==
+
Groetjes, Ankara321
 +
:Op het plaatje klikken en dan op de "backspace" of "delete" knop op je toetsenbord drukken. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 jan 2020 14:07 (CET)
 +
 +
dat doe ik maar lukt niet met verwijderen
 +
:Je hebt wel eerst op "Bewerken" geklikt? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 jan 2020 14:30 (CET)
  
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:47 (CET)
+
== toneelstukje school ==
:PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 19:19 (CET)
 
==hamster==
 
wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.
 
  
met vriendelijke groetjes Chelsea2007.
+
help ik heb een probleem want ik ga een toneelstukje opvoeren met 2 vrienden maar wij hebben een onderwerp.
:Zoek het zelf op. [[Hamster|Hier]] kun je het ook uitbreiden. {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 18:09 (CET)
+
                              hoe een kind leeft van de rijke fabrikant in de 19 eeuw
::Kijk voor meer informatie [https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78683-hamsters-voeding-wat-mogen-hamsters-eten-en-wat-niet.html HIER] eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:30 (CET)
 
  
== dumbo-rat ==
+
maar het probleem ik kan niks vinden kunnen jullie voor mij een stukje info. opzoeken over dat onderwerp?
 +
                                        alvast bedankt voor wat jullie proberen.
 +
                                                alle groetjes
 +
                                                    Ninthe
  
ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben.
+
== artikels ==
Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.
 
  
:[[Dumbo-rat|Hier]] is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden? {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 17:56 (CET)
+
zijn er artikels waar ik kan aan werken of waar er nog iets aan toe gevoegd moet worden?
::Kijk voor meer informatie [https://www.kleineknaagdieren.nl/artikelen/ratten/200504/ HIER] eens. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:34 (CET)
+
(k weet niks te doen)[[Gebruiker:Elena.2007|Elena.2007]] ([[Overleg gebruiker:Elena.2007|overleg]]) 6 jan 2020 17:18 (CET)
 +
:Hoi. Kijk [[:Categorie:WikiKids:Beginnetje|hier]] eens. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 6 jan 2020 17:20 (CET)
  
== geen informatie ==
+
== nieuw ==
  
ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft
+
hallo  ik ben nieuw wat moet ik op wikikids doen???[[Gebruiker:ANoNiEm|ANoNiEm]] ([[Overleg gebruiker:ANoNiEm|overleg]]) 8 jan 2020 14:59 (CET)
:Oke dankjewel. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 dec 2019 15:08 (CET)
+
pfff dike skipˀˀˀ[[Gebruiker:ANoNiEm|ANoNiEm]] ([[Overleg gebruiker:ANoNiEm|overleg]]) 8 jan 2020 20:34 (CET)
 +
:Je kunt [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|een nieuwe pagina]] aanmaken, of een [[:Categorie:WikiKids:Beginnetje|klein artikel]] uitbreiden.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 jan 2020 20:37 (CET)
  
== Handtekening ==  
+
== Goedemorgen ==  
Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!
+
Goedemorgen jullie zijn er weer nogmaals bedankt en een hele mooie dag van de eerste helft van het jaar daarop werd de naam van de eerste helft van het seizoen
: Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:45 (CET)
+
:Wat bedoel je met naam van de eerste helft van het seizoen? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 jan 2020 07:06 (CET)
  
== morse ==
+
== Een paar vragen ==
  
Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b
+
Hallo, ik heb een paar vragen.
:De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: [[Morse]]. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:27 (CET)
+
# Mag de artikelenlijst een keer geüpdated worden? Ik bedoel met gewenste artikelen. Bijna alle zijn al aangemaakt.
 +
# Mag ik moderator worden?
 +
# Op de artikelenlijst met gewenste artikelen staat het artikel [[suiker]] in het rood. Maar hij bestaat al wel hoe kan dit?
 +
<br>Verder wens ik iedereen op wikikids een gelukkig nieuwjaar! En ik wil graag de moderators bedanken voor het werk wat ze afgelopen jaar gedaan hebben.<br>{{Gebruiker:Ma7/Handtekening}} 9 jan 2020 17:28 (CET)
 +
: Antwoord vraag 1: ja; vraag 2: zie [[Wikikids:Moderator worden]]; vraag 3: omdat er eigenlijk <nowiki>[[sucrose|suiker]]</nowiki> staat. En bedankt voor al je heilswensen! Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 9 jan 2020 23:02 (CET)
  
== Hoe kun je stemmen ? ==
+
== Veranderen ==
  
Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?
+
Ik wil graag wat bewerken en ik ben ook gewoon ingelogd maar het lukt niet
:Hoi. Je moet ten minste 200 bewerkingen hebben gedaan. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 4 dec 2019 17:04 (CET)
+
:Heb je op 'Bewerken' geklikt bovenaan de pagina? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 jan 2020 19:23 (CET)
:Helaas kun jij niet stemmen omdat je niet '''voor''' 1 december een account hebt aangemaakt. Later kun je wel stemmen voor de normale awards. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 4 dec 2019 17:09 (CET)
 
  
jdf;usejfkdhuksr
+
== Wikikids en Wikipedia ==
  
== snoep ==
+
Waarom is er een Wikikids EN een Wikipedia????
 +
:WikiKids is voor kinderen. De informatie die op Wikipedia staat kan soms lastig zijn voor (jonge) kinderen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 jan 2020 16:11 (CET)
  
fgysfjajhsgfg
+
== Een link aan een woord toevoegen ==
 +
 
 +
Ik wilde een link aaan een woord toevoegen zodat als je op dat woord klikte je naar een website gaat die iets met dat woord te maken heeft maar toen ik hem wou opslaan gaf hij een error
 +
En ik wist niet wat er fout was gegaan.
 +
 
 +
Wat moet ik doen?
 +
:Hoi. Je moet eerst twee bewerkingen doen voordat je links kan plaatsen. Dit is om spam te voorkomen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 12 jan 2020 12:29 (CET)
 +
 
 +
 
 +
Bedankt!
 +
 
 +
== De eerste Nieuwsflits staat online! ==
 +
 
 +
Beste Iedereen,
 +
 
 +
De allereerste NieuwsFlits staat online op het YouTube Kanaal en Twitter. Hierin worden alle nieuwtjes van het voorjaar besproken. Wat vinden jullie van het uiterlijk en hebben jullie ook nog tips. Ik dacht om misschien ook een hoe doe je dat... en een informatieve serie te starten. Wat zouden jullie hiervan vinden.
 +
 
 +
Groetjes,
 +
 
 +
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 13 jan 2020 20:21 (CET)
 +
: Wow! Heel mooi gedaan hoor! Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 13 jan 2020 21:21 (CET)
 +
 
 +
== Feest van de tand ==
 +
 
 +
Kunnen jullie iets schrijven over de feest van de tand?
 +
: Kijk [https://www.beleven.org/feest/feest_van_de_heilige_gouden_tand_sri_lanka HIER] maar eens. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 13 jan 2020 21:19 (CET)
 +
 
 +
== Landen ==
 +
 
 +
Hebben meer landen wikikids maar dan in hun taal?
 +
:Ja. Kijk maar op de [[Hoofdpagina]]. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 jan 2020 15:44 (CET)
 +
 
 +
== W en h vragen. ==
 +
 
 +
Hoe is WikiKids bedacht?
 +
Door wie is WikiKids bedacht?
 +
Hoe werd WikiKids beroemd?
 +
Hoe kan je zelf een tekst typen?{{afz|Aqua}}
 +
:WikiKids is bedacht door een groepje leraren. Je kunt zelf een artikel bewerken door op het knopje bewerk bovenaan de pagina te klikken.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 15 jan 2020 20:18 (CET)
 +
 
 +
== account  ==
 +
 
 +
waarom moet je een account hebben om iets te bewerken
 +
: Om [[vandalisme]] zoveel mogelijk tegen te gaan. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 16 jan 2020 17:33 (CET)
 +
 
 +
== libie ==
 +
 
 +
ik wil wat meer weten over de cultuur van libie maar ik weet niet waar dat staat
 +
: Wikikids heeft toch een heel behoorlijk artikel over [[Libië]]. Kijk maar. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 16 jan 2020 17:36 (CET)
 +
 
 +
== wat betekent iconisch? ==
 +
 
 +
ik heb heel lang op jullie site gekeken maar kan de betekenis niet vinden willen jullie een nieuwe pagina maken?
 +
ik snap namelijk de oude pagina´s niet het is voor een werkstuk op mijn school! help me asjeblieft!! mijn werkstuk moet 17-20 ingeleverd want dan zijn de inleverdagen!!
 +
: Iconisch is als een icoon, belangrijk, trendsettend, gezichtsbepalend, iets dat of iemand die als voorbeeld geldt ("Woodstock was een iconisch popfestival"; "Bruce Springsteen is een icoon van de rockmuziek"). Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 17 jan 2020 12:15 (CET)
 +
 
 +
== terugsturen hoe werkt dat? ==
 +
 
 +
mag ik daarvoor aub een uitleg?
 +
: Je mag nog even uitleggen wat je precies bedoelt. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 17 jan 2020 12:18 (CET)
 +
 
 +
== maker  ==
 +
 
 +
hoelang bestaat wikikids
 +
: Een jaar of 14, dacht ik. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 17 jan 2020 12:16 (CET)
 +
 
 +
== libie ==
 +
 
 +
lÏbie de tekst daarvan snap ik ook niet!
 +
: Misschien dat [https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Cultuur_in_Libië DEZE] pagina je dan verder kan helpen. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 17 jan 2020 12:23 (CET)

Huidige versie van 18 jan 2020 om 13:09

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

 • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Een terugblik op 2019...


2019

World of Color - Celebrate! (27997686070).jpg

Het jaar 2019 zit er bijna op en daarmee gaan we ook de jaren '10 uit! Nog maar eens even terugkijken...

Afgelopen vrijdag 27 december was het precies 9 jaar geleden dat ik mij had geregistreerd op WikiKids. 2010 alweer... Het jaar waarin het decennium begon waar wij over een paar jaar uit gaan, de 10's. Veel dingen zijn er gebeurd in die afgelopen jaren.

Denk dan aan het WK voetbal in 2010 - waarin wij in de finale helaas verloren van Spanje - en in 2014 behaalden we in Brazilië de derde plaats. Daarna moesten we in 2016 en 2018 twee eindtoernooien missen omdat we ons niet wisten te plaatsen, maar in 2020 zijn we er weer bij! Maar ook de opkomst van het vrouwenvoetbal in de afgelopen 2-3 jaar is zeker een hoogtepunt uit de jaren '10. Wie had van te voren verwacht dat ze in 2017 Europees kampioen zouden worden en op het WK in Frankrijk van 2019 zelfs tweede van de wereld?

Ook in Nederland gebeurde er genoeg op het gebied van sport. We behaalden successen op de Olympische Winterspelen in Vancouver 2010, Sotsji 2014 en ook in Pyeongchang 2018 behaalden we goede resultaten. Maar ook op de Zomerspelen in Londen 2012 en Rio 2016 ging het uitstekend goed. En dan waren er natuurlijk nog heel veel andere successen te benoemen binnen elke Nederlandse sport. Vergeet ook vooral die heldendaad van Maarten van der Weijden niet, die in 2019 de Elfstedentocht zwemmend wist af te leggen. Iets wat hem in 2018 nét niet lukte.

Ook gebeurden er genoeg minder leuke dingen, daarmee heb ik het over de aanslagen die in Europa en elders op de wereld werden gepleegd. Maar daar ga ik nu liever niet al te diep meer op in, om het niet al te negatief te maken.

Ook binnen WikiKids gebeurde er veel de afgelopen jaren van dit decennium. Ik heb gebruikers als TahR, Beem, Kalta, Southparkfan en Mike1023 zien komen en (vooral) gaan de afgelopen jaren, werd ik in 2015 samen met Mike1023 benoemd tot moderator - iets waar ik nu nog steeds met trots op terugkijk - en ook maakte ik nog in het begin de "hoogtijdagen" van Apoo mee die in 2014 besloot ermee te stoppen om vervolgens in december 2016 weer terug te keren en zich weer in te zetten voor deze wiki. Onder hem keerden, na jarenlang verdwenen te zijn, weer de WikiKids Awards terug in 2017 en ook werden er nieuwe moderators onder zijn begeleiding geïnstalleerd en kregen zij in het afgelopen jaar ook een vernieuwde werkwijze met waarschuwingssystemen en badges. Overigens hebben alle gebruikers vanaf dit jaar de mogelijkheid om badges te krijgen voor bijdragen of andere bijzonderheden. Bedankt hiervoor Apoo!

Ook ik word elk jaar weer een jaartje ouder, op het moment van schrijven (31 december 2019) ben ik bijna 20,5 jaar oud. Komende zomer word ik 21 en hoewel ik daarmee bijna een "veteraan" kan worden genoemd binnen deze wiki, vind ik het nog steeds erg leuk om (af en toe) hier te bewerken op momenten dat dit voor mij kan en mogelijk is. Hoe lang ik daarmee volgend jaar, en in de jaren daarna misschien ook nog, door zal gaan kan ik nu nog niet zeggen. Maar het belangrijkste is dat ik er nog steeds plezier aan beleef met bewerken, iets wat ik op Wikipedia niet zou hebben - al verwacht je mij misschien eerder daar actief met mijn "hoge" leeftijd. En tenslotte zeggen ze ook wel eens dat leeftijd niet altijd een probleem hoeft te zijn Face-wink.svg.

Op naar het jaar 2020, een jaar vol (hopelijk) weer mooie gebeurtenissen! Ook breekt er een nieuw decennium aan: de jaren '20. Een nieuw jaar, nieuwe kansen voor iedereen!

Ik wens jullie een hele goede jaarwisseling toe en maak er een mooi jaar van in 2020! Gelukkig Nieuwjaar allemaal!


Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG »

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 dec 2019 11:11 (CET)

Prachtig terugblik, Stef! Gelukkig nieuwjaar! 😜DeGroteEmojii 31 dec 2019 11:14 (CET)
Mooi Stef! Fijne jaarwisseling! PS: dit soort berichten mogen vanaf nu in het WikiKids:Clubhuis. :) apoo overleg · (MOD) 31 dec 2019 11:25 (CET)
@Apoo zal ik proberen te onthouden, hopelijk vergeet ik dat niet in 2020 Face-wink.svg. Maar ik vind het in de Boomhut altijd wat algemener dan het Clubhuis omdat niet alle gebruikers in het Clubhuis kijken maar wel eerder in de Boomhut. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 dec 2019 16:11 (CET)
Dat hebben we sinds kort veranderd omdat in de boomhut heel veel vragen komen van kinderen en de wat serieuzere discussies/vragen/opmerkingen/berichten zoals deze heel snel in het archief verdwijnen. Je mag ze van mij ook in beide plaatsen, maar houd er rekening mee dat wanneer je wil dat een bericht meer gelezen/beantwoord wordt je vanaf nu in het clubhuis moet zijn :-). Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 31 dec 2019 16:40 (CET)
Komt goed Apoo! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 31 dec 2019 22:14 (CET)

Bug

Hoi. Ik heb een bug bij Special:Badges waarbij je niet kan zien wie de badges Gebruikerspagina Aangemaakt, Bevestigde Gebruiker, Moderator of Ex-Moderator hebben. 😜DeGroteEmojii 31 dec 2019 11:26 (CET)

Dat is geen bug, maar bewust zo gedaan. Er zijn namelijk een paar duizend mensen die deze badges hebben dus een lijst van gebruikersnamen vond ik niet zo interessant. Het overzicht gaat sowieso nog flink veranderen in een volgende update, maar bedankt voor je oplettendheid! PS: dit soort berichten mogen vanaf nu in het WikiKids:Clubhuis. :) apoo overleg · (MOD) 31 dec 2019 12:01 (CET)
Oké. 😜DeGroteEmojii 31 dec 2019 12:15 (CET)

Emailconfirmed

Waarvoor zouden Emailconfirmed-Gebruikers gebruikt worden? 😜DeGroteEmojii 1 jan 2020 08:24 (CET)

Dan zou je bijvoorbeeld bepaalde rechten kunnen geven aan mensen die hun e-mailadres bevestigen. Wij gebruiken die groep niet op WikiKids. :) apoo overleg · (MOD) 1 jan 2020 13:12 (CET)

Pesach

Ik moet voor levensbeschouwing weten op welke datum Pesach begint maar dat kan ik niet vinden. HELP!🥺🙏🏻

Dat kun je op het artikel pesach vinden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jan 2020 14:14 (CET)

acc

beste ik heb mijn twee acc terug gevonden maar ik moet deze iet meer hebben wat moet ik doen? namenlijk de acc Gebruiker:Ele en Overleg gebruiker:Lxe Elena.2007 (overleg) 3 jan 2020 22:42 (CET)

Niks. We kunnen accounts niet verwijderen, dus als je ze niet meer wilt gebruiken moet je er niet meer op inloggen! :) apoo overleg · (MOD) 3 jan 2020 22:45 (CET)
ok merci mag ik wel de gp leeg halen van Gebruiker:Ele?Elena.2007 (overleg) 3 jan 2020 22:58 (CET)
Ja. :) apoo overleg · (MOD) 3 jan 2020 23:28 (CET)

Eva Braun, de vrouw van Adolf Hitler.

waarom heeft iemand die pagina gemaakt!? ik vind dat wel heftig voor jongere gebruikers. ( over zelfmoord. ) groetjes, Ankara321.

Eva Braun was gewoon Hitler's vrouw. Dat is niet zo heftig en er staat ook niks heftigs in. 😜DeGroteEmojii 5 jan 2020 07:53 (CET)

ik bedoel over dat A. Hitler in zijn hoofd schoot en E. Braun gif in nam. das toch heftig!!?? Groetjes, Ankara321

Dat mag gewoon op Wikikids. Zelfs heftige onderwerpen moeten soms besproken worden! 😜DeGroteEmojii 5 jan 2020 12:35 (CET)

oke, bedankt Groetjes, Ankara321

Koerden

hoe kan ik een plaatje verwijderen van de artikel " Koerden"???

Groetjes, Ankara321

Op het plaatje klikken en dan op de "backspace" of "delete" knop op je toetsenbord drukken. :) apoo overleg · (MOD) 5 jan 2020 14:07 (CET)

dat doe ik maar lukt niet met verwijderen

Je hebt wel eerst op "Bewerken" geklikt? :) apoo overleg · (MOD) 5 jan 2020 14:30 (CET)

toneelstukje school

help ik heb een probleem want ik ga een toneelstukje opvoeren met 2 vrienden maar wij hebben een onderwerp.

               hoe een kind leeft van de rijke fabrikant in de 19 eeuw 

maar het probleem ik kan niks vinden kunnen jullie voor mij een stukje info. opzoeken over dat onderwerp?

                    alvast bedankt voor wat jullie proberen.
                        alle groetjes
                          Ninthe

artikels

zijn er artikels waar ik kan aan werken of waar er nog iets aan toe gevoegd moet worden? (k weet niks te doen)Elena.2007 (overleg) 6 jan 2020 17:18 (CET)

Hoi. Kijk hier eens. 😜DeGroteEmojii 6 jan 2020 17:20 (CET)

nieuw

hallo ik ben nieuw wat moet ik op wikikids doen???ANoNiEm (overleg) 8 jan 2020 14:59 (CET) pfff dike skipˀˀˀANoNiEm (overleg) 8 jan 2020 20:34 (CET)

Je kunt een nieuwe pagina aanmaken, of een klein artikel uitbreiden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 8 jan 2020 20:37 (CET)

Goedemorgen

Goedemorgen jullie zijn er weer nogmaals bedankt en een hele mooie dag van de eerste helft van het jaar daarop werd de naam van de eerste helft van het seizoen

Wat bedoel je met naam van de eerste helft van het seizoen? 😜DeGroteEmojii 9 jan 2020 07:06 (CET)

Een paar vragen

Hallo, ik heb een paar vragen.

 1. Mag de artikelenlijst een keer geüpdated worden? Ik bedoel met gewenste artikelen. Bijna alle zijn al aangemaakt.
 2. Mag ik moderator worden?
 3. Op de artikelenlijst met gewenste artikelen staat het artikel suiker in het rood. Maar hij bestaat al wel hoe kan dit?


Verder wens ik iedereen op wikikids een gelukkig nieuwjaar! En ik wil graag de moderators bedanken voor het werk wat ze afgelopen jaar gedaan hebben.
Groetjes,
Emperor-cold hg.jpg>>Ma7 Overleg 9 jan 2020 17:28 (CET)

Antwoord vraag 1: ja; vraag 2: zie Wikikids:Moderator worden; vraag 3: omdat er eigenlijk [[sucrose|suiker]] staat. En bedankt voor al je heilswensen! Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 9 jan 2020 23:02 (CET)

Veranderen

Ik wil graag wat bewerken en ik ben ook gewoon ingelogd maar het lukt niet

Heb je op 'Bewerken' geklikt bovenaan de pagina? 😜DeGroteEmojii 9 jan 2020 19:23 (CET)

Wikikids en Wikipedia

Waarom is er een Wikikids EN een Wikipedia????

WikiKids is voor kinderen. De informatie die op Wikipedia staat kan soms lastig zijn voor (jonge) kinderen. :) apoo overleg · (MOD) 10 jan 2020 16:11 (CET)

Een link aan een woord toevoegen

Ik wilde een link aaan een woord toevoegen zodat als je op dat woord klikte je naar een website gaat die iets met dat woord te maken heeft maar toen ik hem wou opslaan gaf hij een error En ik wist niet wat er fout was gegaan.

Wat moet ik doen?

Hoi. Je moet eerst twee bewerkingen doen voordat je links kan plaatsen. Dit is om spam te voorkomen. 😜DeGroteEmojii 12 jan 2020 12:29 (CET)


Bedankt!

De eerste Nieuwsflits staat online!

Beste Iedereen,

De allereerste NieuwsFlits staat online op het YouTube Kanaal en Twitter. Hierin worden alle nieuwtjes van het voorjaar besproken. Wat vinden jullie van het uiterlijk en hebben jullie ook nog tips. Ik dacht om misschien ook een hoe doe je dat... en een informatieve serie te starten. Wat zouden jullie hiervan vinden.

Groetjes,

Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 13 jan 2020 20:21 (CET)

Wow! Heel mooi gedaan hoor! Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 13 jan 2020 21:21 (CET)

Feest van de tand

Kunnen jullie iets schrijven over de feest van de tand?

Kijk HIER maar eens. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 13 jan 2020 21:19 (CET)

Landen

Hebben meer landen wikikids maar dan in hun taal?

Ja. Kijk maar op de Hoofdpagina. :) apoo overleg · (MOD) 15 jan 2020 15:44 (CET)

W en h vragen.

Hoe is WikiKids bedacht? Door wie is WikiKids bedacht? Hoe werd WikiKids beroemd? Hoe kan je zelf een tekst typen?- Deze reactie werd toegevoegd door Aqua (overleg | bijdragen)

WikiKids is bedacht door een groepje leraren. Je kunt zelf een artikel bewerken door op het knopje bewerk bovenaan de pagina te klikken.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jan 2020 20:18 (CET)

account

waarom moet je een account hebben om iets te bewerken

Om vandalisme zoveel mogelijk tegen te gaan. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 16 jan 2020 17:33 (CET)

libie

ik wil wat meer weten over de cultuur van libie maar ik weet niet waar dat staat

Wikikids heeft toch een heel behoorlijk artikel over Libië. Kijk maar. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 16 jan 2020 17:36 (CET)

wat betekent iconisch?

ik heb heel lang op jullie site gekeken maar kan de betekenis niet vinden willen jullie een nieuwe pagina maken? ik snap namelijk de oude pagina´s niet het is voor een werkstuk op mijn school! help me asjeblieft!! mijn werkstuk moet 17-20 ingeleverd want dan zijn de inleverdagen!!

Iconisch is als een icoon, belangrijk, trendsettend, gezichtsbepalend, iets dat of iemand die als voorbeeld geldt ("Woodstock was een iconisch popfestival"; "Bruce Springsteen is een icoon van de rockmuziek"). Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 17 jan 2020 12:15 (CET)

terugsturen hoe werkt dat?

mag ik daarvoor aub een uitleg?

Je mag nog even uitleggen wat je precies bedoelt. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 17 jan 2020 12:18 (CET)

maker

hoelang bestaat wikikids

Een jaar of 14, dacht ik. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 17 jan 2020 12:16 (CET)

libie

lÏbie de tekst daarvan snap ik ook niet!

Misschien dat DEZE pagina je dan verder kan helpen. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 17 jan 2020 12:23 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=591990"