Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
 
{{Boomhut}}
 
{{Boomhut}}
[[Bestand:WikiBanner-1.gif|500px|center]]
+
[[Bestand:WikiBanner-1.gif|500px|center|link=https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&action=edit&section=new]]
 +
[[ca:Vikidia:La cabanya]]
 +
[[en:Vikidia:Talk]]
 +
[[es:Vikidia:Patio]]
 +
[[fr:Vikidia:Bavardages]]
 +
[[it:Vikidia:La casa sull'Albero]]
 +
[[pt:Vikidia:Pátio]]
 +
[[ru:Vikidia:Текущие события]]
 +
[[scn:Vikidia:Chiazza di Nappi]]
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Foute informatie pagina Fret ==
+
== Online Games ==
  
Hallo,
+
Hey! Mag het ook over een Game gaan? er is namelijk een heel leuk online spel wat ik speel.
 +
Groetjes @Miraatje
 +
:Ja, dat mag. Let wel op dat het over bekende spelletjes gaat. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 jul 2021 16:34 (CEST)
  
Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.
+
== Hoe ==
 +
Hoe hebben jullie dit bedacht?
 +
:Door een aantal leraren om een soort wikipedia te maken, maar dan voor de leeftijdsgroep van ongeveer 8-15 jaar. {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 5 jul 2021 19:03 (CEST)
  
Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.
+
== Boomhut legen ==
  
Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.
+
Hi,
 +
Is het niet weer eens tijd om de boomhut te legen?
 +
{{gebruiker:vosje2/handtekening}} 29 jun 2021 11:20 (CEST)
 +
: Gedaan!  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 6 jul 2021 11:58 (CEST)
  
IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.
+
== haaien ==
  
Hartelijke groet,
+
wat is de geschiedenis van haaien?
Lillibet
+
: Kijk maar gauw [[Haaien|HIER]] als je het wilt weten! {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 6 jul 2021 17:39 (CEST)
:Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:40 (CET)
 
  
In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.
+
== haren ==
  
Groetjes Lillibet
+
Waarom valt een haar niet uit je hoofd vraagt Kyara van 6
:Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:46 (CET)
+
: Kijk [[Haar (lichaam)|HIER]] eens onder "Haargroei". En nu we het er toch over hebben: kun jij bewijzen dat er in Nederland minstens twee personen rondlopen met hetzelfde aantal haren op hun hoofd? {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 10 jul 2021 12:05 (CEST)
  
Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.
+
== sphere ==
  
Groetjes Lillibet
+
Verplaatst naar [[Overleg: Minecraft]]! {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 20 jul 2021 18:44 (CEST)
:Zo is het goed. Dank je wel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 30 nov 2019 15:01 (CET)
 
  
wat mag een pasgeboren baby hamster eten.
+
== Spreekbeurt ==
  
== Bloemen ==
+
Hallo
  
Hoi. Ik heb gezien dat '''Thanks''' op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 dec 2019 19:23 (CET)
+
Ik moet een spreekbeurt maken wie weet er nog tips
:Nee. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 13:02 (CET)
 
::Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:17 (CET)
 
:::Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:23 (CET)
 
::::Bedankt voor het antwoord. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:25 (CET)
 
  
== De Gouden WikiKids Award 2019 ==
+
Groetjes Naomi
 +
:Kijk [https://spreekbeurt.startpagina.nl/ HIER] eens of er tips bij staan die je kunt gebruiken.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 22 jul 2021 22:51 (CEST)
  
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:47 (CET)
+
== pagina ==
:PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 19:19 (CET)
 
  
wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.
+
Als ik een pagina hierop aanmaak wordt het wel geaccepteerd maar op wikipedia direct verwijderd! Mijn vraag waarom
 +
:Hoi, daarvoor zal je op Wikipedia moeten vragen. Wij staan los van Wikipedia, dus wij weten niet waarom dit het geval is. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 aug 2021 17:34 (CEST)
  
met vriendelijke groetjes Chelsea2007.
+
== nieuwe pagina ==
  
== dumbo-rat ==
+
ik heb heel veel gelezen over hoeje een nieuwe pagina moet aanmaken maar ik snap het nog steeds niet. van wikikid15
 +
: Kijk [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|HIER]] eens. Dan moet het vast wel lukken!  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 3 aug 2021 19:24 (CEST)
  
ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben.
+
== nog steed moelijk ==
  
 +
ik heb ales geprobeerd maar ik snap nog steeds niet hoe ik een nieuwe pagina moet maken ik heb ook in de zandbak gekeken maar die snap ik ook niet. groetjes wikikid15
 +
:Je weet toch wel waar je een artikel over wilt gaan schrijven? Nemen we eens aan dat het "Eendje Kwak" is. Druk nu op het woordje [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|HIER]] en vul in het vakje onderaan van het scherm dat dan verschijnt "Eendje Kwak" in en druk op de knop eronder. Nu kom je op een blanco pagina en dan ... typen maar! Sla alles pas op als je helemaal tevreden bent over wat je getypt hebt. Probeer het nu nog eens.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 8 aug 2021 13:43 (CEST)
  
Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.
+
== ik ben baccc ==
  
== geen informatie ==
+
hoiiii ik dacht... ik ben al lang niet meer actief geweest op wikikids dus het leek me leuk om te gaan kijken wat er veranderd is maar toen ik mn gp wou bekijken was alles weg en het enige wat er stond was;
  
ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft
+
Interne fout
:Oke dankjewel. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 dec 2019 15:08 (CET)
+
[c7a3e334a94428dcea51f2df] 2021-08-19 10:08:18: Fatale fout van type "Error"
 +
 
 +
rea. aub
 +
 
 +
mvg, {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 19 aug 2021 12:10 (CEST)
 +
: De laatste correcte versie is 11 mei 2020 8:59, daarna gaat het fout. Je kan proberen om de brontekst van dat tijdstip op te slaan (je oorspronkelijke tekst is dus niet verloren gegaan).  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 19 aug 2021 19:51 (CEST)
 +
 
 +
ik heb het geprobeerd maar het werkt nogsteeds niet, ik ben er wel achter gekomen dat de command:
 +
{badges|plek=rechts}
 +
ervoor zorgt dat de pagina niet meer werkt. weet iemand wat de oorzaak hiervan is?
 +
mvg, {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 20 aug 2021 12:05 (CEST)
 +
 
 +
ik heb nu ook verschillende browsers gebruikt maar dat werkt ook niet {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 20 aug 2021 12:25 (CEST)
 +
: Als je het vakje in je "voorkeuren" openlaat zou je de sjabloon op elke gewenste plek van je gebruikerspagina kunnen neerzetten, maar bij mij werkt dat ook niet. Enfin, je gebruikerspagina doet het weer en daar ging het om nietwaar?  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 20 aug 2021 14:12 (CEST)
 +
::Waarschijnlijk komt het door de update van de software. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 20 aug 2021 18:55 (CEST)
 +
 
 +
== HTML ==
 +
 
 +
日本:
 +
 
 +
みなさん、こんにちは。質問があります。 ユーザーページでHTMLコードを使用することは可能ですか? 誰かがこれを手伝ってくれることを願っています。 前もって感謝します! ご挨拶、{{Gebruiker:ディラーノ/handtekening}}
 +
 
 +
Nederlands:
 +
 
 +
Goedemiddag iedereen, ik heb een vraag. Is het mogelijk om op je gebruikerspagina HTML codes te gebruiken? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast bedankt! Groetjes, {{Gebruiker:ディラーノ/handtekening}}
 +
:Er zijn verschillende html dingen die je kunt gebruiken. Maar er zijn ook veel dingen die niet werken. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 20 aug 2021 21:02 (CEST)
 +
 
 +
Hahaha, dit is mijn oude vraag!!! LOL! Groetjes, {{Gebruiker:Japan/Handtekening}} 22 aug 2021 12:04 (CEST)
 +
 
 +
== Vikidia  ==
 +
 
 +
Hoi.
 +
 
 +
Misschien een rare vraag maar.. Waarom is alleen de Nederlandse wikipedia versie voor kinderen genaamd Wikikids en in overige talen allemaal vikidia? Niet dat het goed of fout is maar dat viel me op.-- {{Gebruiker:Maxie1hoi/Handtekening}} 21 aug 2021 13:48 (CEST)
 +
:WikiKids bestond eerst. Hierna heeft men besloten een Franse versie te maken met de naam Vikidia, die los staat van WikiKids. Vikidia heeft daarna een Spaanse versie geopend en vervolgens meerdere talen. Je kunt WikiKids zien als de Nederlandse Vikidia, aangezien we met Vikidia hebben afgesproken dat er geen Nederlandse Vikidia komt zolang WikiKids bestaat. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 21 aug 2021 13:52 (CEST)
 +
Ooh oke.  Dankje voor de antwoord. ik zag ook bij de vikidia algemene taalkeuze pagina dat er  nog talen missen met vikidia. Zoals Zweeds, Pools enzo..{{Gebruiker:Maxie1hoi/Handtekening}}
 +
:Dat klopt. Mocht je of iemand anders een bepaalde taalversie willen starten, kun je de e-mailadressen gebruiken om dit door te geven. Hierover gaat Vikidia zelf en die hebben een eigen procedure hiervoor. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 21 aug 2021 14:05 (CEST)
 +
 
 +
== Er is met een bestand uploaden, een fout opgetreden. ==
 +
 
 +
Hallo allemaal.  Ik heb een probleem met uploaden gevonden.  Als ik een nieuw bestand (een afbeelding) naar Wikikids uploaden, deze bericht is opkomen:
 +
 
 +
'''"Databasefout'''
 +
 
 +
'''Er is een databasefout opgetreden. Dit kan duiden op een fout in de software.
 +
'''[aec43242817bc066349c96e2] 2021-08-26 00:54:52: Fatale fout van type "Wikimedia\Rdbms\DBQueryError"'''
 +
 
 +
Ik heb geen idee wat ik heb fout gedaan, maar ik denk dat iets gebroken is. 
 +
 
 +
Het spijt me :(  Bedankt! [[Gebruiker:DaneGeld|DaneGeld]] ([[Overleg gebruiker:DaneGeld|overleg]]) 26 aug 2021 03:00 (CEST)
 +
:De afgelopen tijd is er een nieuwe software update geïnstalleerd, waarschijnlijk heeft het daar mee te maken. Ik zal het doorgeven aan degene die voor de update heeft gezorgd, die zal het wel oplossen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 aug 2021 11:47 (CEST)
 +
:{{@|DaneGeld}} hoe heb je het plaatje geupload? {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 aug 2021 11:53 (CEST)
 +
::{{@|Rots61}} Op de linkerkant van de scherm (sidebar), onder "Hulpmiddelen", ik heb het geüpload door "Bestand uploaden" gebruiken. [[Gebruiker:DaneGeld|DaneGeld]] ([[Overleg gebruiker:DaneGeld|overleg]]) 26 aug 2021 13:31 (CEST)
 +
:::Bedankt, ik heb het doorgegeven. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 aug 2021 14:56 (CEST)
 +
:::Je kunt wel bestanden uploaden via de [[Special:UploadWizard|UploadWizard]]. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 aug 2021 16:25 (CEST)
 +
::::Bedankt {{@|Rots61}}, maar de uploadwizard geeft een indicatie dat ik het niet kan uploaden, omdat het niet zelfgemaakt is. Het plaatje is een afbeelding van Tante Perenboom, dus auteursrechtelijk beschermd. Zou dat ook gelden als ik mijn eigen tekening van Tante Perenboom zou maken en uploaden? [[Gebruiker:DaneGeld|DaneGeld]] ([[Overleg gebruiker:DaneGeld|overleg]]) 27 aug 2021 21:17 (CEST)
 +
:::::Heb je een linkje naar het bestand? Dan kan ik het bestand proberen te uploaden. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 27 aug 2021 21:23 (CEST)
 +
::::::Ja, als je denkt dat dat oké is. Hier is het linkje: [https://i.pinimg.com/564x/45/b0/5f/45b05f76e72d8006023d253259726200.jpg link naar bestand].  Bedankt. [[Gebruiker:DaneGeld|DaneGeld]] ([[Overleg gebruiker:DaneGeld|overleg]]) 27 aug 2021 21:37 (CEST)
 +
:::::::Heb je ook een linkje naar de pagina waar deze opstaat, met vermelding van bijvoorbeeld de licentie enzo. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 aug 2021 10:31 (CEST)
 +
::::::::Ja. Het plaatje was op pinterest.nl gevonden (linkje: https://nl.pinterest.com/pin/176062666675710198/ ).  Maar wordt geen licentie op de pagina vermeld.  Dus, mijn vermoeden is dat het is auteursrechtelijk beschermd. Wat denk jij ervan? [[Gebruiker:DaneGeld|DaneGeld]] ([[Overleg gebruiker:DaneGeld|overleg]]) 28 aug 2021 22:38 (CEST)
 +
:::::::::Dat plaatje is inderdaad auteursrechtelijk beschermd. Dat plaatje mag dus niet geüpload worden. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 31 aug 2021 16:57 (CEST)
 +
 
 +
== Oud ==
 +
 
 +
WikiKids is echt heel oud, kunnen jullie misschien een mega update maken? Dat zou wel heel tof zijn! Ook wordt het steeds minder gebruikt, dus misschien zal een upgrade wel kunnen helpen! Stuur even een berichtje als je het hebt gelezen.  Groetjes VosjeMeisje🦊
 +
:Dag. Wij zijn momenteel bezig met een update. Je stelt dat WikiKids minder gebruikt wordt, maar dat klopt niet volgens de bezoekerscijfers. Kun je duidelijker zijn wat er precies oud is? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 sep 2021 20:12 (CEST)
 +
::Toch staat Wikikids volgens bronnen als [https://www.alexa.com/siteinfo/wikikids.nl Alexa.com] ruim boven vergelijkbare sites zoals Scholieren.com, dus is nog steeds behoorlijk populair. Natuurlijk kan Wikikids niet altijd actueel zijn, omdat er maar een beperkt aantal mensjes aan werken. Je mag uiteraard zelf wat aanvullen of verbeteren als je denkt dat dat nodig is.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 14 sep 2021 20:21 (CEST)
 +
 
 +
== Vraag ==
 +
Hoe moet ik een vraag stellen die niet over wikipedia gaat?
 +
In de boomhut zou dat moeten lukken maar hoe kan dat daar?
 +
 
 +
Xxx
 +
Sunnyxmisty
 +
:In de boomhut kun je vragen stellen over hoe WikiKids werkt. Je mag geen hulp vragen voor je werkstuk of je spreekbeurt. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 sep 2021 17:56 (CEST)
 +
 
 +
== Gaat  ==
 +
 
 +
Wat bedoelen jullie met: Gaatjes (cariës): ontstaan die als ze heel groot worden pijn gaan doen.
 +
(Over het gebit)
 +
:Hi, we hebben het aangepast naar: "Gaatjes (cariës): ontstaan doordat bacteriën in [[tandplak]] suikers en koolhydraten omzetten in zuur. Dit zuur tast het glazuur aan, waardoor gaatjes ontstaan." Dit vind je nu op gebit. Bedankt voor het melden! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 sep 2021 13:29 (CEST)
 +
 
 +
== poemas ==
 +
 
 +
ik heb een vraag.
 +
kan er ook meer informatie bij de poema s
 +
want hier heb ik niks aan
 +
 
 +
aan: Wikikids
 +
van: Lieke
 +
gegroet!
 +
:Hi Lieke, wat vervelend dat er weinig informatie staat op [[poema]]. WikiKids is een site met vrijwilligers, die in hun vrije tijd (onbetaald) artikelen schrijven. Helaas hebben we nog niet alle informatie over alle onderwerpen. Mocht een gebruiker zin hebben om het artikel uit te breiden, kan hij/zij dit doen (maar het duurt waarschijnlijk even voordat het uitgebreid is). Anders zou je buiten WikiKids naar informatie moeten zoeken. Je kan het artikel ook zelf uitbreiden, zodat andere gebruikers er in het vervolg meer aan hebben. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 23 sep 2021 12:23 (CEST)

Huidige versie van 23 sep 2021 om 12:23

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Online Games

Hey! Mag het ook over een Game gaan? er is namelijk een heel leuk online spel wat ik speel. Groetjes @Miraatje

Ja, dat mag. Let wel op dat het over bekende spelletjes gaat. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 jul 2021 16:34 (CEST)

Hoe

Hoe hebben jullie dit bedacht?

Door een aantal leraren om een soort wikipedia te maken, maar dan voor de leeftijdsgroep van ongeveer 8-15 jaar. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 5 jul 2021 19:03 (CEST)

Boomhut legen

Hi, Is het niet weer eens tijd om de boomhut te legen? M.v.g. Vosje2 ❤🦊Overleg? 29 jun 2021 11:20 (CEST)

Gedaan! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 6 jul 2021 11:58 (CEST)

haaien

wat is de geschiedenis van haaien?

Kijk maar gauw HIER als je het wilt weten! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 6 jul 2021 17:39 (CEST)

haren

Waarom valt een haar niet uit je hoofd vraagt Kyara van 6

Kijk HIER eens onder "Haargroei". En nu we het er toch over hebben: kun jij bewijzen dat er in Nederland minstens twee personen rondlopen met hetzelfde aantal haren op hun hoofd? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 10 jul 2021 12:05 (CEST)

sphere

Verplaatst naar Overleg: Minecraft! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 jul 2021 18:44 (CEST)

Spreekbeurt

Hallo

Ik moet een spreekbeurt maken wie weet er nog tips

Groetjes Naomi

Kijk HIER eens of er tips bij staan die je kunt gebruiken. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 22 jul 2021 22:51 (CEST)

pagina

Als ik een pagina hierop aanmaak wordt het wel geaccepteerd maar op wikipedia direct verwijderd! Mijn vraag waarom

Hoi, daarvoor zal je op Wikipedia moeten vragen. Wij staan los van Wikipedia, dus wij weten niet waarom dit het geval is. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 aug 2021 17:34 (CEST)

nieuwe pagina

ik heb heel veel gelezen over hoeje een nieuwe pagina moet aanmaken maar ik snap het nog steeds niet. van wikikid15

Kijk HIER eens. Dan moet het vast wel lukken! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 3 aug 2021 19:24 (CEST)

nog steed moelijk

ik heb ales geprobeerd maar ik snap nog steeds niet hoe ik een nieuwe pagina moet maken ik heb ook in de zandbak gekeken maar die snap ik ook niet. groetjes wikikid15

Je weet toch wel waar je een artikel over wilt gaan schrijven? Nemen we eens aan dat het "Eendje Kwak" is. Druk nu op het woordje HIER en vul in het vakje onderaan van het scherm dat dan verschijnt "Eendje Kwak" in en druk op de knop eronder. Nu kom je op een blanco pagina en dan ... typen maar! Sla alles pas op als je helemaal tevreden bent over wat je getypt hebt. Probeer het nu nog eens. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 8 aug 2021 13:43 (CEST)

ik ben baccc

hoiiii ik dacht... ik ben al lang niet meer actief geweest op wikikids dus het leek me leuk om te gaan kijken wat er veranderd is maar toen ik mn gp wou bekijken was alles weg en het enige wat er stond was;

Interne fout [c7a3e334a94428dcea51f2df] 2021-08-19 10:08:18: Fatale fout van type "Error"

rea. aub

mvg, 💯BIGsmile💯wil je overleggen? 19 aug 2021 12:10 (CEST)

De laatste correcte versie is 11 mei 2020 8:59, daarna gaat het fout. Je kan proberen om de brontekst van dat tijdstip op te slaan (je oorspronkelijke tekst is dus niet verloren gegaan). Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 19 aug 2021 19:51 (CEST)

ik heb het geprobeerd maar het werkt nogsteeds niet, ik ben er wel achter gekomen dat de command: {badges|plek=rechts} ervoor zorgt dat de pagina niet meer werkt. weet iemand wat de oorzaak hiervan is? mvg, 💯BIGsmile💯wil je overleggen? 20 aug 2021 12:05 (CEST)

ik heb nu ook verschillende browsers gebruikt maar dat werkt ook niet 💯BIGsmile💯wil je overleggen? 20 aug 2021 12:25 (CEST)

Als je het vakje in je "voorkeuren" openlaat zou je de sjabloon op elke gewenste plek van je gebruikerspagina kunnen neerzetten, maar bij mij werkt dat ook niet. Enfin, je gebruikerspagina doet het weer en daar ging het om nietwaar? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 20 aug 2021 14:12 (CEST)
Waarschijnlijk komt het door de update van de software. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 aug 2021 18:55 (CEST)

HTML

日本:

みなさん、こんにちは。質問があります。 ユーザーページでHTMLコードを使用することは可能ですか? 誰かがこれを手伝ってくれることを願っています。 前もって感謝します! ご挨拶、Twemoji 1f1ef-1f1f5.svgディラーノTwemoji 1f1ef-1f1f5.svg相談Twemoji 1f1ef-1f1f5.svg

Nederlands:

Goedemiddag iedereen, ik heb een vraag. Is het mogelijk om op je gebruikerspagina HTML codes te gebruiken? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast bedankt! Groetjes, Twemoji 1f1ef-1f1f5.svgディラーノTwemoji 1f1ef-1f1f5.svg相談Twemoji 1f1ef-1f1f5.svg

Er zijn verschillende html dingen die je kunt gebruiken. Maar er zijn ook veel dingen die niet werken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 20 aug 2021 21:02 (CEST)

Hahaha, dit is mijn oude vraag!!! LOL! Groetjes, Twemoji 1f1ef-1f1f5.svg日本Twemoji 1f1ef-1f1f5.svg来て話し合うTwemoji 1f1ef-1f1f5.svg 22 aug 2021 12:04 (CEST)

Vikidia

Hoi.

Misschien een rare vraag maar.. Waarom is alleen de Nederlandse wikipedia versie voor kinderen genaamd Wikikids en in overige talen allemaal vikidia? Niet dat het goed of fout is maar dat viel me op.-- Maxie1Hoi E-mail 21 aug 2021 13:48 (CEST)

WikiKids bestond eerst. Hierna heeft men besloten een Franse versie te maken met de naam Vikidia, die los staat van WikiKids. Vikidia heeft daarna een Spaanse versie geopend en vervolgens meerdere talen. Je kunt WikiKids zien als de Nederlandse Vikidia, aangezien we met Vikidia hebben afgesproken dat er geen Nederlandse Vikidia komt zolang WikiKids bestaat. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 aug 2021 13:52 (CEST)

Ooh oke. Dankje voor de antwoord. ik zag ook bij de vikidia algemene taalkeuze pagina dat er nog talen missen met vikidia. Zoals Zweeds, Pools enzo..Maxie1Hoi E-mail

Dat klopt. Mocht je of iemand anders een bepaalde taalversie willen starten, kun je de e-mailadressen gebruiken om dit door te geven. Hierover gaat Vikidia zelf en die hebben een eigen procedure hiervoor. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 aug 2021 14:05 (CEST)

Er is met een bestand uploaden, een fout opgetreden.

Hallo allemaal. Ik heb een probleem met uploaden gevonden. Als ik een nieuw bestand (een afbeelding) naar Wikikids uploaden, deze bericht is opkomen:

"Databasefout

Er is een databasefout opgetreden. Dit kan duiden op een fout in de software. [aec43242817bc066349c96e2] 2021-08-26 00:54:52: Fatale fout van type "Wikimedia\Rdbms\DBQueryError"

Ik heb geen idee wat ik heb fout gedaan, maar ik denk dat iets gebroken is.

Het spijt me :( Bedankt! DaneGeld (overleg) 26 aug 2021 03:00 (CEST)

De afgelopen tijd is er een nieuwe software update geïnstalleerd, waarschijnlijk heeft het daar mee te maken. Ik zal het doorgeven aan degene die voor de update heeft gezorgd, die zal het wel oplossen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 aug 2021 11:47 (CEST)
@DaneGeld hoe heb je het plaatje geupload? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 aug 2021 11:53 (CEST)
@Rots61 Op de linkerkant van de scherm (sidebar), onder "Hulpmiddelen", ik heb het geüpload door "Bestand uploaden" gebruiken. DaneGeld (overleg) 26 aug 2021 13:31 (CEST)
Bedankt, ik heb het doorgegeven. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 aug 2021 14:56 (CEST)
Je kunt wel bestanden uploaden via de UploadWizard. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 aug 2021 16:25 (CEST)
Bedankt @Rots61, maar de uploadwizard geeft een indicatie dat ik het niet kan uploaden, omdat het niet zelfgemaakt is. Het plaatje is een afbeelding van Tante Perenboom, dus auteursrechtelijk beschermd. Zou dat ook gelden als ik mijn eigen tekening van Tante Perenboom zou maken en uploaden? DaneGeld (overleg) 27 aug 2021 21:17 (CEST)
Heb je een linkje naar het bestand? Dan kan ik het bestand proberen te uploaden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 aug 2021 21:23 (CEST)
Ja, als je denkt dat dat oké is. Hier is het linkje: link naar bestand. Bedankt. DaneGeld (overleg) 27 aug 2021 21:37 (CEST)
Heb je ook een linkje naar de pagina waar deze opstaat, met vermelding van bijvoorbeeld de licentie enzo. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 aug 2021 10:31 (CEST)
Ja. Het plaatje was op pinterest.nl gevonden (linkje: https://nl.pinterest.com/pin/176062666675710198/ ). Maar wordt geen licentie op de pagina vermeld. Dus, mijn vermoeden is dat het is auteursrechtelijk beschermd. Wat denk jij ervan? DaneGeld (overleg) 28 aug 2021 22:38 (CEST)
Dat plaatje is inderdaad auteursrechtelijk beschermd. Dat plaatje mag dus niet geüpload worden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 31 aug 2021 16:57 (CEST)

Oud

WikiKids is echt heel oud, kunnen jullie misschien een mega update maken? Dat zou wel heel tof zijn! Ook wordt het steeds minder gebruikt, dus misschien zal een upgrade wel kunnen helpen! Stuur even een berichtje als je het hebt gelezen. Groetjes VosjeMeisje🦊

Dag. Wij zijn momenteel bezig met een update. Je stelt dat WikiKids minder gebruikt wordt, maar dat klopt niet volgens de bezoekerscijfers. Kun je duidelijker zijn wat er precies oud is? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 sep 2021 20:12 (CEST)
Toch staat Wikikids volgens bronnen als Alexa.com ruim boven vergelijkbare sites zoals Scholieren.com, dus is nog steeds behoorlijk populair. Natuurlijk kan Wikikids niet altijd actueel zijn, omdat er maar een beperkt aantal mensjes aan werken. Je mag uiteraard zelf wat aanvullen of verbeteren als je denkt dat dat nodig is. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 14 sep 2021 20:21 (CEST)

Vraag

Hoe moet ik een vraag stellen die niet over wikipedia gaat? In de boomhut zou dat moeten lukken maar hoe kan dat daar?

Xxx Sunnyxmisty

In de boomhut kun je vragen stellen over hoe WikiKids werkt. Je mag geen hulp vragen voor je werkstuk of je spreekbeurt. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 sep 2021 17:56 (CEST)

Gaat

Wat bedoelen jullie met: Gaatjes (cariës): ontstaan die als ze heel groot worden pijn gaan doen. (Over het gebit)

Hi, we hebben het aangepast naar: "Gaatjes (cariës): ontstaan doordat bacteriën in tandplak suikers en koolhydraten omzetten in zuur. Dit zuur tast het glazuur aan, waardoor gaatjes ontstaan." Dit vind je nu op gebit. Bedankt voor het melden! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 sep 2021 13:29 (CEST)

poemas

ik heb een vraag. kan er ook meer informatie bij de poema s want hier heb ik niks aan

aan: Wikikids van: Lieke gegroet!

Hi Lieke, wat vervelend dat er weinig informatie staat op poema. WikiKids is een site met vrijwilligers, die in hun vrije tijd (onbetaald) artikelen schrijven. Helaas hebben we nog niet alle informatie over alle onderwerpen. Mocht een gebruiker zin hebben om het artikel uit te breiden, kan hij/zij dit doen (maar het duurt waarschijnlijk even voordat het uitgebreid is). Anders zou je buiten WikiKids naar informatie moeten zoeken. Je kan het artikel ook zelf uitbreiden, zodat andere gebruikers er in het vervolg meer aan hebben. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 23 sep 2021 12:23 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=684194"