Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Hoe kun je stemmen ?: nieuwe subkop)
(Vraag)
 
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Foute informatie pagina Fret ==
+
== Mediamasters ==
  
Hallo,
+
Elk jaar wordt Mediamasters georganiseerd en WikiKids doet daar ook aan mee. Ook dit jaar weer. Er moeten vragen worden bedacht waar kinderen het antwoord op WikiKids het antwoord kunnen vinden. Wie vindt het leuk om daar vragen voor te bedenken? {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 7 mei 2020 21:40 (CEST)
 +
:Ik ben heel mediawijs en wil graag wat vragen bedenken. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 mei 2020 07:37 (CEST)
 +
::Mij lijkt het wel leuk, maar ik moet weten hoe het precies werkt. {{Gebruiker:Didi05/Handtekening}} 8 mei 2020 07:41 (CEST)
 +
:::ik zou wel willen. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>🚩<font color="red">(નુ־)</font>]] [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 8 mei 2020 08:05 (CEST)
 +
ik zou wel willen maaar ik weet niet wat voor soort vragen. groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 8 mei 2020 10:54 (CEST)
 +
Fijn dat jullie enthousiast zijn! De onderwerpen waar aan gedacht kan worden zijn de volgende: journalistiek, games, online pesten, techniek en toekomst, reclame en cybercriminaliteit. We leveren elke keer zo'n vier vragen aan. Het moeten vragen zijn waarvoor kinderen het artikel over die onderwerpen op WikiKids kunnen opzoeken. Dus de artikelen moeten voor de vragen ook op orde zijn. De vragen kunnen bijvoorbeeld meerkeuzevragen zijn (dus antwoord a, b, c of d) of invulvragen/sleepvragen (tekst waaruit woorden ontbreken; woorden staan onder de tekst en die moet je naar de gaten in de tekst slepen). Maar volgens mij kunnen andere vraagtypen ook. Is het een idee dat jullie de artikelen bekijken of de onderwerpen en daar een vraag bij bedenken? Misschien eventueel een artikel aanvullen als dat nodig is om een mooie vraag erbij te kunnen stellen? {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 8 mei 2020 11:53 (CEST)
 +
::::Ik wil wel iets doen met cyberpesten/criminaliteit. Waar moeten we die vraag dan maken? En wie moet dat beantwoorden? En wat is mediamasters? Ik bedoelde hoe dat soort dingen werken. {{Gebruiker:Didi05/Handtekening}} 8 mei 2020 12:04 (CEST)
 +
[https://www.mediamasters.nl/ Mediamasters] is een jaarlijks terugkerend spel waarbij leerlingen van groep 7 en 8 een week lang allerlei vragen beantwoorden en naar de antwoorden op zoek gaan op verschillende manieren. Alles is puur bedoeld om hun Mediawijsheid te vergroten. Ze bezoeken dan ook de informatieve pagina's op WikiKids. Dit wordt landelijk gespeeld en per klas komt er een score uit die bepaald welke klas de Mediamaster van het jaar is geworden.De vragen dienen uiterlijk 19 mei te zijn ingeleverd.[[Gebruiker:Harry.spoelstra|Harry Spoelstra]] ([[Overleg gebruiker:Harry.spoelstra|overleg]]) 12 mei 2020 10:41 (CEST)
 +
:::::Wou graag iets doen met ransomware/wormen/phishing. Waar maken we de vragen? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 mei 2020 19:50 (CEST)
 +
De vragen mogen jullie naar mij opsturen. Het is namelijk de bedoeling dat ze nog niet bekend zijn voor de kinderen die mee gaan doen :-) {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 10 mei 2020 22:51 (CEST)
 +
:Heb ik gedaan. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 mei 2020 07:34 (CEST)Ik heb de vragen via Gerard ontvangen en die zien er goed uit![[Gebruiker:Harry.spoelstra|Harry Spoelstra]] ([[Overleg gebruiker:Harry.spoelstra|overleg]]) 12 mei 2020 10:43 (CEST)
 +
::Maar ik heb geen mail! Misschien heb ik wel een oplossing, maar dat duurt een poosje. En mag ik ook antwoord op de overige vragen? <small>- Deze reactie werd toegevoegd door [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]] | [[Speciaal:Contributions/Didi05|bijdragen]]) </small> 11 mei 2020 15:30 (CEST)
 +
:::De oplossing heb ik. Wanneer moeten uiterlijk de vragen binnenkomen? <small>- Deze reactie werd toegevoegd door [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]] | [[Speciaal:Contributions/Didi05|bijdragen]]) </small> 11 mei 2020 16:48 (CEST)
 +
:19 mei dus :-) {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 12 mei 2020 11:06 (CEST)
 +
::Oké, laat maar. De oplossing blijkt toch niet mogelijk. Ik had er graag aan mee willen werken. {{smiley|:"(}} <small>- Deze reactie werd toegevoegd door [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]] | [[Speciaal:Contributions/Didi05|bijdragen]]) </small> 13 mei 2020 17:08 (CEST)
  
Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.
+
== wikiwoordenboek ==
  
Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.
+
kan er ook zo iets als een wikiwoordenboek komen? Ponyprutser
 +
:Er is een woordenboek en daar wordt aan gewerkt. Alleen de trefwoorden voor Groep 7 moeten voor een deel nog gedaan worden: [[Index_basiswoordenlijst_groep_7|kijk maar]]. Wat niet blauw is  moet nog gebeuren. Wil je mee doen en de open letters invullen? Zelf heb ik er vandaag zo'n 130 gedaan maar zoveel hoeft natuurlijk niet. Als je er eens 1 (één) deed om te proberen?  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 8 mei 2020 18:34 (CEST)
  
Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.
+
== vraag ==
  
IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.
+
kan je een lijst met al jouw bijdragen op je gebruikerspagina zetten? groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 10 mei 2020 12:04 (CEST)
 +
:Je kunt <nowiki>{{Speciaal:Bijdragen/BIGsmile}}</nowiki> neerzetten maar dan zie je alleen de laatste 50 bijdragen die je gedaan hebt. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 mei 2020 12:40 (CEST)
  
Hartelijke groet,
+
== Culemborg ==
Lillibet
 
:Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:40 (CET)
 
  
In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.
+
Weet iemand hoe oud Culemborg is?
 +
ik moet het weten voor een opstel op school maar kan het niet vinden.
 +
B.V.D
  
Groetjes Lillibet
+
had je [https://wikikids.nl/Culemborg HIER] al gekeken? groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 10 mei 2020 12:21 (CEST)
:Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:46 (CET)
 
  
Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.
+
Nee thx
  
Groetjes Lillibet
+
graag gedaan. {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 10 mei 2020 12:36 (CEST)
:Zo is het goed. Dank je wel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 30 nov 2019 15:01 (CET)
 
  
wat mag een pasgeboren baby hamster eten.
+
== artikel ==
  
== Bloemen ==
+
ik moet voor Nederlands een informatieve tekst schrijven over vrijheid van meningsovertuiging. kan ik daar ook een artikel over maken? zo ja hoe weet ik of er niet al een artikel over bestaat?
 +
groetjes, Spammy
 +
:Er staat een uitleg op [https://wikikids.nl/Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina deze] pagina. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 mei 2020 13:28 (CEST)
  
Hoi. Ik heb gezien dat '''Thanks''' op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 dec 2019 19:23 (CET)
+
ik heb nog een vraagje: hoe kan ik een foto toevoegen aan een artikel? alvast bedankt❤️[[Gebruiker:Spammy|Spammy]] ([[Overleg gebruiker:Spammy|overleg]]) 10 mei 2020 15:30 (CEST)
:Nee. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 13:02 (CET)
+
    Oh en nog iets hoe kan ik mijn handtekening aanpassen? [[Gebruiker:Spammy|Spammy]] ([[Overleg gebruiker:Spammy|overleg]]) 10 mei 2020 15:32 (CEST)
::Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:17 (CET)
+
:Zie [[Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen]] en [[Wikikids:Handtekening]]. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 mei 2020 15:38 (CEST)
:::Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:23 (CET)
+
bedankt{{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 10 mei 2020 15:52 (CEST)
::::Bedankt voor het antwoord. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:25 (CET)
 
  
== De Gouden WikiKids Award 2019 ==
+
== platjes ==
  
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:47 (CET)
+
hoe komen jullie aan die platjes
:PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 19:19 (CET)
 
==hamster==
 
wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.
 
  
met vriendelijke groetjes Chelsea2007.
+
mischien heb je [https://wikikids.nl/Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen HIER] wat aan. groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 11 mei 2020 11:01 (CEST)
:Zoek het zelf op. [[Hamster|Hier]] kun je het ook uitbreiden. {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 18:09 (CET)
 
::Kijk voor meer informatie [https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78683-hamsters-voeding-wat-mogen-hamsters-eten-en-wat-niet.html HIER] eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:30 (CET)
 
  
== dumbo-rat ==
+
== vraag ==
  
ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben.
+
hoi wikikids! ik heb een vraag voor jullie waarom kan ik geen artiekel maken over schruncies?
Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.
+
liefs Marije
 +
:Als het goed is moet dat wel kunnen. Krijg je een foutmelding? {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 11 mei 2020 13:43 (CEST)
  
:[[Dumbo-rat|Hier]] is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden?  {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 17:56 (CET)
+
== Bedankt! ==
::Kijk voor meer informatie [https://www.kleineknaagdieren.nl/artikelen/ratten/200504/ HIER] eens. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:34 (CET)
 
  
== geen informatie ==
+
Beste iedereen die mee heeft gewerkt aan het project! Bedankt! Het was leuk om te organiseren en te zien hoe zulke dingen werken!
 +
[[Gebruiker:Anoniem0220|Anoniem0220]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 11 mei 2020 15:47 (CEST)
  
ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft
+
== [[Portaal:Harry Potter ]] ==
:Oke dankjewel. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 dec 2019 15:08 (CET)
 
  
== Handtekening ==
+
Ik wou een het portaal een beetje veranderen, maar dat kwam niet goed uit. Ik heb al geprobeerd om terug te draaien maar dan waren alle vakjes nog steeds op een foute plek. {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 12 mei 2020 09:28 (CEST)
Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!
+
Er waren een paar andere bewerkingen van je, heb je die ook ongedaan gemaakt?
: Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:45 (CET)
+
{{Gebruiker:Matthias969/Handtekening}} 12 mei 2020 09:40 (CEST)
  
== morse ==
+
== mag dit? ==
  
Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b
+
Mag ik dit als gebruikersnaam? Ikbendebaas! ?
:De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: [[Morse]]. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:27 (CET)
 
  
== Hoe kun je stemmen ? ==
+
{{SUBST:gebruiker:Ikbendebaas/handtekening2}} 12 mei 2020 11:11 (CEST)
  
Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?
+
== Handtekening ==
 +
 
 +
 
 +
Mijn handtekening doet het niet, wil je me helpen?{{SUBST:Gebruiker:Ikbendebaas/handtekening}} 12 mei 2020 11:09 (CEST)
 +
 
 +
:Zet wel op je overlegpagina
 +
{{Gebruiker:Wikipower/handtekening6}} 13 mei 2020 10:40 (CEST)
 +
 
 +
== tijger ==
 +
 
 +
hoe zit de taakverdeling zoals wat doen vrouvtjes en wat doen mannetjes tijgers?
 +
==hoe?== je bedoelt vroutjes en mannetjes tijgers het doen
 +
Hoe krijg je dit op je gebruikerspagina?
 +
 
 +
 
 +
Gebruiker:Wiki7
 +
Overleg gebruiker:Wiki7
 +
 +
Gebruiker:Wiki7/Over mij
 +
 +
Gebruiker:Wiki7/Sterren
 +
 +
Gebruiker:Wiki7/Artikelen
 +
 +
Gebruiker:Wiki7/Todo
 +
 +
Gebruiker:Wiki7/Landen waar ik ben geweest
 +
 +
Overleg gebruiker:Wiki7/Archief
 +
Gebruiker:Wiki7/Galerij
 +
Speciaal:EmailUser/Wiki7
 +
 +
Hoofdpagina
 +
 +
Overleg
 +
 +
Over mij
 +
 +
Sterren
 +
 +
Artikelen
 +
 +
To-do
 +
 +
Globetrotterij
 +
 +
Archief
 +
 +
Mijn foto's
 +
 +
Email
 +
:Dat kan je beter aan Wiki7 zelf vragen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 13 mei 2020 07:43 (CEST)
 +
 
 +
== waarom staat er niet hoelang het duurt voordat steenkool diamant is ==
 +
 
 +
waarom staat er niet hoelang het duurt voordat steenkool diamant is
 +
:Aangezien WikiKids (net als iedere andere site of boek) niet compleet is. Om je vraag te beantwoorden, die duurt honderdduizenden tot miljoenen jaren en is afhankelijk van de druk, de temperatuur en verdere omstandigheden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 mei 2020 13:57 (CEST)
 +
::Als je wil kan je het er bij zetten en Wikikids groter maken. :-) {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 12 mei 2020 16:27 (CEST)
 +
 
 +
== evolutie ==
 +
 
 +
hoi, ik vroeg me af: wat is het verschil tussen convergente en divergente evolutie? op wikipedia kreeg ik een antwoord die ik niet begreep. GROETJES Luckyme01
 +
:Convergent betekent samenkomend. Convergentie is in de biologie de overeenkomst tussen niet-verwante groepen in de lichaamsbouw, in de bouw van allerlei organen enz. door aanpassing aan een bepaalde levenswijze. Zo vertonen haai (hoort bij de vissen) en dolfijn (een zoogdier) uiterlijk en innerlijk grote overeenkomsten door het leven in zee. Divergent betekent uiteenlopend. In de biologie is divergentie de ontwikkeling van in volwassen toestand zeer verschillende organen (bijv. poot en vleugel) terwijl die juist in een vroeger stadium sterk overeenkwamen.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 13 mei 2020 12:45 (CEST)
 +
 
 +
== link ==
 +
 
 +
mag ik een link naar de pagina met alle sjablonen en de pagina waar de nieuwe gebruikers staan? groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 14 mei 2020 08:46 (CEST)
 +
 
 +
== stemmen en nomineren ==
 +
 
 +
Ik heb een vraag.
 +
Hoe kun je stemmen en nomineren?
 +
Alvast bedankt.
 +
ThePurpleKing
 +
 
 +
dat vind je [https://wikikids.nl/Wikikids:Awards#80-jarige_oorlog HIER]. groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 14 mei 2020 13:37 (CEST)
 +
 
 +
== bronnen ==
 +
 
 +
Ik heb een vraagje. moet je als je een artikel schrijft de bronnen weergeven of hoeft dat niet? alvast bedankt.{{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 14 mei 2020 14:33 (CEST)
 +
:Het hoeft niet, maar we raden het wel aan. Ook kunnen we je om je bron vragen als we iets niet vertrouwen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 mei 2020 15:15 (CEST)
 +
==Bericht==
 +
hoe kan je anderen personen opzoeken hier (ben nieuw) dus graag beantwoorden
 +
:Bedoel je personen die op WikiKids zitten? Die noem je gebruikers. In de zoekbalk bovenaan typ je Gebruiker: ahter de dubbele punt typ je de gebruikersnaam. Jouw gebruikersnaam is Jacey. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 15 mei 2020 12:15 (CEST)
 +
 
 +
== gebruikersnaam ==
 +
 
 +
hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzegen?
 +
:Dat kunnen alleen [[User:Apoo|Apoo]] en [[User:Gerarddummer|Gerarddummer]]. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 15 mei 2020 13:06 (CEST)
 +
::Je kan er één keer voor kiezen om je gebruikersnaam aan te passen. Als je hier neerzet welke gebruikersnaam je wil dan verander ik die voor je. Denk er goed over na! Het kan maar 1 keer. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 mei 2020 13:07 (CEST)
 +
 
 +
== boomhut  ==
 +
 
 +
hoezo is boomhut verwijderd #jacey#
 +
:Hoe bedoel je? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 16 mei 2020 08:31 (CEST)
 +
 
 +
== archiveren ==
 +
 
 +
hoe en waneer moet je de berrichten op je overleg archiveren? {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 18 mei 2020 13:23 (CEST)
 +
:Je mag zelf bepalen wanneer je je overlegpagina archiveert, zolang het maar een beetje binnen de perken blijft (honderd kopjes kan bijvooorbeeld niet). Hoe je archiveert verschilt per systeem. Als je een computer of laptop gebruikt kan het bijvoorbeeld zo: Je klikt net voor het deel dat je wilt archiveren en terwijl je het ingedrukt houdt, strijk je over je hele overleg. Als je dat hebt gedaan klik je op de toets waar Ctrl (bij sommige computers is het Cmd) en tegelijkertijd op X. Als het goed is verdwijnt je tekst. Dan typ je in de zoekbalk Overleg gebruiker:BIGsmile/Archief (of archief 1, ligt eraan of je verschillende archieven wilt of maar 1). Dan klik je op pagina aanmaken en typ je Ctrl of Cmd en V. Als het goed is verschijnt nu je oude overleg in het archief! [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 19 mei 2020 10:36 (CEST)
 +
 
 +
== geblokt ==
 +
 
 +
Hoi wikikids!
 +
ik ben eigenlijk bang dat ik opeens geblokt word!
 +
kan je mij misschien wat tips geven zodat ik in iedergeval niet geblokt word?
 +
 
 +
 
 +
 
 +
                        groetjes Gamer123!
 +
:Zie [[Wikikids:Regels]]. Je hoeft niet bang te zijn hoor! Als het een ongeluk/experiment was moet je het gewoon zeggen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 19 mei 2020 17:29 (CEST)
 +
 
 +
dankjewel!
 +
 
 +
== het wordt verwijderd ==
 +
 
 +
ik had een stukje over een dolfijn toegevoegd over hoe ze slapen, maar ik zie dat niet meer.
 +
kan het verwijderd zijn?
 +
groetjes,
 +
Amélie
 +
:Ik heb het weer teruggeplaatst. Zie [[Dolfijn]] onder het kopjes ''slapen''. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mei 2020 15:47 (CEST)
 +
 
 +
== Stemmen ==
 +
 
 +
Hallo, als ik bij de awards kijk zie ik dat er nog niemand heeft gestemd, dat kan ik me haast niet bij voorstellen, misschien zit er ergens een bug of joe dat heet? [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>🚩<font color="red">(નુ־)</font>]] [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 21 mei 2020 15:45 (CEST)
 +
:Neehoor er is geen bug, soms stemmen er gewoon wat minder mensen of pas op het laatste moment! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mei 2020 16:04 (CEST)
 +
::Oké. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>🚩<font color="red">(નુ־)</font>]] [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 21 mei 2020 16:09 (CEST)
 +
 
 +
== Addison23 ==
 +
 
 +
Hallo ik ben Mal116. Ik was een vriendin van Addison23. Ze is weg gegaan omdat jullie haar steeds gingen blokeren zei ze. Maar ik geloof haar niet want ze is ondeugend. Ze is denk ik niet geschikt voor Wikikids. Dus daarom ben ik er nu. [[Gebruiker:Mal116|Mal116]] ([[Overleg gebruiker:Mal116|overleg]]) 22 mei 2020 08:16 (CEST)
 +
:Welkom op Wikikids! Ik ben benieuwd hoe je het hier gaat doen :) {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 22 mei 2020 08:19 (CEST)
 +
 
 +
Dankjewel! [[Gebruiker:Mal116|Lieve groetjes van Mal116]] ([[Overleg gebruiker:Mal116|overleg]]) 22 mei 2020 08:21 (CEST)
 +
 
 +
== badges ==
 +
 
 +
Hoe kan je een lijst van al je badges op je GP zetten? B.V.D. {{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 24 mei 2020 13:54 (CEST)
 +
:Gebruik {{tl|Badges}}. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 24 mei 2020 13:56 (CEST)
 +
:: okay thanks{{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 24 mei 2020 14:01 (CEST)
 +
 
 +
== Waarom vind je de zes kamers van de VOC juist in de genoemde plaatsen? ==
 +
 
 +
Waarom vind je de zes kamers van de VOC juist in de genoemde plaatsen?
 +
:in welke genoemde plaatsen?{{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 25 mei 2020 14:00 (CEST)
 +
 
 +
== Bijdragen en artikelen. ==
 +
 
 +
Hoe kun je zien wie er aan een bepaald artikel heeft gewerkt of wat iemands bijdragen zijn? {{Gebruiker:Wikipower/handtekening6}} 26 mei 2020 10:03 (CEST)
 +
:Om te zien wie er aan een artikel of pagina heeft bewerkt kun je op de knop "Geschiedenis" klikken (naast bewerken). Daar zie je wie op welk tijdstip een artikel heeft bewerkt. Achter de gebruikersnaam zie je dan ook "bijdragen" staan. Als je daar op klikt zie je alle bijdragen van die persoon. Je kunt ook naar [[Speciaal:Bijdragen]] gaan en daar een gebruikersnaam intypen. Dan krijg je ook een overzicht van al iemands bewerkingen. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 mei 2020 10:16 (CEST)
 +
 
 +
== zand bak ==
 +
 
 +
waar is de zand bak
 +
 
 +
 
 +
groet juliussnijders
 +
 
 +
[https://wikikids.nl/Wikikids:Zandbak hier] {{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 27 mei 2020 08:21 (CEST)
 +
 
 +
== Poëzie ==
 +
 
 +
Wat is een poëzie want ik heb het nodig want anders kan ik niet verder met school
 +
:Poëzie is een ander woord voor [[gedicht]]en of dichtkunst.  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 27 mei 2020 11:24 (CEST)
 +
 
 +
== Gebruikers op Wikikids ==
 +
 
 +
Hi,
 +
 
 +
Hoe kan je vragen stellen aan gebruikers via Wikikids? Groetjes, Margriet9
 +
:Door naar de overlegpagina van die gebruiker te gaan en daar je vraag te stellen. {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 27 mei 2020 11:26 (CEST)
 +
 
 +
== Vraag ==
 +
 
 +
Hi,
 +
 
 +
Kan je uitleggen wat 'verbale communicatie' is en wat 'non-verbale communicatie' is?
 +
 
 +
Groetjes, Margriet
 +
 
 +
:Hi,
 +
: verbale communicatie is met vooral woorden en non-verbale communicatie is lichaamstaal als ik het goed heb. Het staat ook [https://wikikids.nl/Communicatiemiddel hier] nog een keer uitgelegd ik denk dat je daar het beste zelf even kan kijken.{{Gebruiker:Spammy/Handtekening}} 27 mei 2020 11:26 (CEST)

Huidige versie van 27 mei 2020 om 11:26

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

 • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Mediamasters

Elk jaar wordt Mediamasters georganiseerd en WikiKids doet daar ook aan mee. Ook dit jaar weer. Er moeten vragen worden bedacht waar kinderen het antwoord op WikiKids het antwoord kunnen vinden. Wie vindt het leuk om daar vragen voor te bedenken? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 7 mei 2020 21:40 (CEST)

Ik ben heel mediawijs en wil graag wat vragen bedenken. Face-grin.svgDeGroteEmojii 8 mei 2020 07:37 (CEST)
Mij lijkt het wel leuk, maar ik moet weten hoe het precies werkt. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 07:41 (CEST)
ik zou wel willen. Єize01🚩(નુ־) overleg? 8 mei 2020 08:05 (CEST)
ik zou wel willen maaar ik weet niet wat voor soort vragen. groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 8 mei 2020 10:54 (CEST)

Fijn dat jullie enthousiast zijn! De onderwerpen waar aan gedacht kan worden zijn de volgende: journalistiek, games, online pesten, techniek en toekomst, reclame en cybercriminaliteit. We leveren elke keer zo'n vier vragen aan. Het moeten vragen zijn waarvoor kinderen het artikel over die onderwerpen op WikiKids kunnen opzoeken. Dus de artikelen moeten voor de vragen ook op orde zijn. De vragen kunnen bijvoorbeeld meerkeuzevragen zijn (dus antwoord a, b, c of d) of invulvragen/sleepvragen (tekst waaruit woorden ontbreken; woorden staan onder de tekst en die moet je naar de gaten in de tekst slepen). Maar volgens mij kunnen andere vraagtypen ook. Is het een idee dat jullie de artikelen bekijken of de onderwerpen en daar een vraag bij bedenken? Misschien eventueel een artikel aanvullen als dat nodig is om een mooie vraag erbij te kunnen stellen? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 8 mei 2020 11:53 (CEST)

Ik wil wel iets doen met cyberpesten/criminaliteit. Waar moeten we die vraag dan maken? En wie moet dat beantwoorden? En wat is mediamasters? Ik bedoelde hoe dat soort dingen werken. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 8 mei 2020 12:04 (CEST)

Mediamasters is een jaarlijks terugkerend spel waarbij leerlingen van groep 7 en 8 een week lang allerlei vragen beantwoorden en naar de antwoorden op zoek gaan op verschillende manieren. Alles is puur bedoeld om hun Mediawijsheid te vergroten. Ze bezoeken dan ook de informatieve pagina's op WikiKids. Dit wordt landelijk gespeeld en per klas komt er een score uit die bepaald welke klas de Mediamaster van het jaar is geworden.De vragen dienen uiterlijk 19 mei te zijn ingeleverd.Harry Spoelstra (overleg) 12 mei 2020 10:41 (CEST)

Wou graag iets doen met ransomware/wormen/phishing. Waar maken we de vragen? Face-grin.svgDeGroteEmojii 9 mei 2020 19:50 (CEST)

De vragen mogen jullie naar mij opsturen. Het is namelijk de bedoeling dat ze nog niet bekend zijn voor de kinderen die mee gaan doen :-) Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 10 mei 2020 22:51 (CEST)

Heb ik gedaan. Face-grin.svgDeGroteEmojii 11 mei 2020 07:34 (CEST)Ik heb de vragen via Gerard ontvangen en die zien er goed uit!Harry Spoelstra (overleg) 12 mei 2020 10:43 (CEST)
Maar ik heb geen mail! Misschien heb ik wel een oplossing, maar dat duurt een poosje. En mag ik ook antwoord op de overige vragen? - Deze reactie werd toegevoegd door Didi05 (overleg | bijdragen) 11 mei 2020 15:30 (CEST)
De oplossing heb ik. Wanneer moeten uiterlijk de vragen binnenkomen? - Deze reactie werd toegevoegd door Didi05 (overleg | bijdragen) 11 mei 2020 16:48 (CEST)
19 mei dus :-) Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 12 mei 2020 11:06 (CEST)
Oké, laat maar. De oplossing blijkt toch niet mogelijk. Ik had er graag aan mee willen werken. Face-crying.svg - Deze reactie werd toegevoegd door Didi05 (overleg | bijdragen) 13 mei 2020 17:08 (CEST)

wikiwoordenboek

kan er ook zo iets als een wikiwoordenboek komen? Ponyprutser

Er is een woordenboek en daar wordt aan gewerkt. Alleen de trefwoorden voor Groep 7 moeten voor een deel nog gedaan worden: kijk maar. Wat niet blauw is moet nog gebeuren. Wil je mee doen en de open letters invullen? Zelf heb ik er vandaag zo'n 130 gedaan maar zoveel hoeft natuurlijk niet. Als je er eens 1 (één) deed om te proberen? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 8 mei 2020 18:34 (CEST)

vraag

kan je een lijst met al jouw bijdragen op je gebruikerspagina zetten? groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 10 mei 2020 12:04 (CEST)

Je kunt {{Speciaal:Bijdragen/BIGsmile}} neerzetten maar dan zie je alleen de laatste 50 bijdragen die je gedaan hebt. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 10 mei 2020 12:40 (CEST)

Culemborg

Weet iemand hoe oud Culemborg is? ik moet het weten voor een opstel op school maar kan het niet vinden. B.V.D

had je HIER al gekeken? groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 10 mei 2020 12:21 (CEST)

Nee thx

graag gedaan. Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 10 mei 2020 12:36 (CEST)

artikel

ik moet voor Nederlands een informatieve tekst schrijven over vrijheid van meningsovertuiging. kan ik daar ook een artikel over maken? zo ja hoe weet ik of er niet al een artikel over bestaat? groetjes, Spammy

Er staat een uitleg op deze pagina. Face-grin.svgDeGroteEmojii 10 mei 2020 13:28 (CEST)

ik heb nog een vraagje: hoe kan ik een foto toevoegen aan een artikel? alvast bedankt❤️Spammy (overleg) 10 mei 2020 15:30 (CEST)

  Oh en nog iets hoe kan ik mijn handtekening aanpassen? Spammy (overleg) 10 mei 2020 15:32 (CEST)
Zie Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen en Wikikids:Handtekening. Face-grin.svgDeGroteEmojii 10 mei 2020 15:38 (CEST)

bedanktgroetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 10 mei 2020 15:52 (CEST)

platjes

hoe komen jullie aan die platjes

mischien heb je HIER wat aan. groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 11 mei 2020 11:01 (CEST)

vraag

hoi wikikids! ik heb een vraag voor jullie waarom kan ik geen artiekel maken over schruncies? liefs Marije

Als het goed is moet dat wel kunnen. Krijg je een foutmelding? Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 11 mei 2020 13:43 (CEST)

Bedankt!

Beste iedereen die mee heeft gewerkt aan het project! Bedankt! Het was leuk om te organiseren en te zien hoe zulke dingen werken! Anoniem0220 (overleg) 11 mei 2020 15:47 (CEST)

Portaal:Harry Potter

Ik wou een het portaal een beetje veranderen, maar dat kwam niet goed uit. Ik heb al geprobeerd om terug te draaien maar dan waren alle vakjes nog steeds op een foute plek. Flag of Belgium.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 12 mei 2020 09:28 (CEST) Er waren een paar andere bewerkingen van je, heb je die ook ongedaan gemaakt? 😜😜Matthias969😜😜Overleg 12 mei 2020 09:40 (CEST)

mag dit?

Mag ik dit als gebruikersnaam? Ikbendebaas! ?

{{SUBST:gebruiker:Ikbendebaas/handtekening2}} 12 mei 2020 11:11 (CEST)

Handtekening

Mijn handtekening doet het niet, wil je me helpen?{{SUBST:Gebruiker:Ikbendebaas/handtekening}} 12 mei 2020 11:09 (CEST)

Zet wel op je overlegpagina

Groetjes Wikipower🌱💖🌹overleg? 13 mei 2020 10:40 (CEST)

tijger

hoe zit de taakverdeling zoals wat doen vrouvtjes en wat doen mannetjes tijgers? ==hoe?== je bedoelt vroutjes en mannetjes tijgers het doen Hoe krijg je dit op je gebruikerspagina?


Gebruiker:Wiki7 Overleg gebruiker:Wiki7

Gebruiker:Wiki7/Over mij

Gebruiker:Wiki7/Sterren

Gebruiker:Wiki7/Artikelen

Gebruiker:Wiki7/Todo

Gebruiker:Wiki7/Landen waar ik ben geweest

Overleg gebruiker:Wiki7/Archief

	 	Gebruiker:Wiki7/Galerij	 	 	

Speciaal:EmailUser/Wiki7

Hoofdpagina

Overleg

Over mij

Sterren

Artikelen

To-do

Globetrotterij

Archief

Mijn foto's

Email

Dat kan je beter aan Wiki7 zelf vragen. Face-grin.svgDeGroteEmojii 13 mei 2020 07:43 (CEST)

waarom staat er niet hoelang het duurt voordat steenkool diamant is

waarom staat er niet hoelang het duurt voordat steenkool diamant is

Aangezien WikiKids (net als iedere andere site of boek) niet compleet is. Om je vraag te beantwoorden, die duurt honderdduizenden tot miljoenen jaren en is afhankelijk van de druk, de temperatuur en verdere omstandigheden. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 12 mei 2020 13:57 (CEST)
Als je wil kan je het er bij zetten en Wikikids groter maken. :-) Flag of Belgium.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 12 mei 2020 16:27 (CEST)

evolutie

hoi, ik vroeg me af: wat is het verschil tussen convergente en divergente evolutie? op wikipedia kreeg ik een antwoord die ik niet begreep. GROETJES Luckyme01

Convergent betekent samenkomend. Convergentie is in de biologie de overeenkomst tussen niet-verwante groepen in de lichaamsbouw, in de bouw van allerlei organen enz. door aanpassing aan een bepaalde levenswijze. Zo vertonen haai (hoort bij de vissen) en dolfijn (een zoogdier) uiterlijk en innerlijk grote overeenkomsten door het leven in zee. Divergent betekent uiteenlopend. In de biologie is divergentie de ontwikkeling van in volwassen toestand zeer verschillende organen (bijv. poot en vleugel) terwijl die juist in een vroeger stadium sterk overeenkwamen. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 13 mei 2020 12:45 (CEST)

link

mag ik een link naar de pagina met alle sjablonen en de pagina waar de nieuwe gebruikers staan? groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 14 mei 2020 08:46 (CEST)

stemmen en nomineren

Ik heb een vraag. Hoe kun je stemmen en nomineren? Alvast bedankt. ThePurpleKing

dat vind je HIER. groetjes Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 14 mei 2020 13:37 (CEST)

bronnen

Ik heb een vraagje. moet je als je een artikel schrijft de bronnen weergeven of hoeft dat niet? alvast bedankt.groetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 14 mei 2020 14:33 (CEST)

Het hoeft niet, maar we raden het wel aan. Ook kunnen we je om je bron vragen als we iets niet vertrouwen. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 mei 2020 15:15 (CEST)

Bericht

hoe kan je anderen personen opzoeken hier (ben nieuw) dus graag beantwoorden

Bedoel je personen die op WikiKids zitten? Die noem je gebruikers. In de zoekbalk bovenaan typ je Gebruiker: ahter de dubbele punt typ je de gebruikersnaam. Jouw gebruikersnaam is Jacey. Didi05 (overleg) 15 mei 2020 12:15 (CEST)

gebruikersnaam

hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzegen?

Dat kunnen alleen Apoo en Gerarddummer. Face-grin.svgDeGroteEmojii 15 mei 2020 13:06 (CEST)
Je kan er één keer voor kiezen om je gebruikersnaam aan te passen. Als je hier neerzet welke gebruikersnaam je wil dan verander ik die voor je. Denk er goed over na! Het kan maar 1 keer. :) apoo overleg · (MOD) 15 mei 2020 13:07 (CEST)

boomhut

hoezo is boomhut verwijderd #jacey#

Hoe bedoel je? Face-grin.svgDeGroteEmojii 16 mei 2020 08:31 (CEST)

archiveren

hoe en waneer moet je de berrichten op je overleg archiveren? Groetjes, 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 18 mei 2020 13:23 (CEST)

Je mag zelf bepalen wanneer je je overlegpagina archiveert, zolang het maar een beetje binnen de perken blijft (honderd kopjes kan bijvooorbeeld niet). Hoe je archiveert verschilt per systeem. Als je een computer of laptop gebruikt kan het bijvoorbeeld zo: Je klikt net voor het deel dat je wilt archiveren en terwijl je het ingedrukt houdt, strijk je over je hele overleg. Als je dat hebt gedaan klik je op de toets waar Ctrl (bij sommige computers is het Cmd) en tegelijkertijd op X. Als het goed is verdwijnt je tekst. Dan typ je in de zoekbalk Overleg gebruiker:BIGsmile/Archief (of archief 1, ligt eraan of je verschillende archieven wilt of maar 1). Dan klik je op pagina aanmaken en typ je Ctrl of Cmd en V. Als het goed is verschijnt nu je oude overleg in het archief! Didi05 (overleg) 19 mei 2020 10:36 (CEST)

geblokt

Hoi wikikids! ik ben eigenlijk bang dat ik opeens geblokt word! kan je mij misschien wat tips geven zodat ik in iedergeval niet geblokt word?


            groetjes Gamer123!
Zie Wikikids:Regels. Je hoeft niet bang te zijn hoor! Als het een ongeluk/experiment was moet je het gewoon zeggen. Face-grin.svgDeGroteEmojii 19 mei 2020 17:29 (CEST)

dankjewel!

het wordt verwijderd

ik had een stukje over een dolfijn toegevoegd over hoe ze slapen, maar ik zie dat niet meer. kan het verwijderd zijn? groetjes, Amélie

Ik heb het weer teruggeplaatst. Zie Dolfijn onder het kopjes slapen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 20 mei 2020 15:47 (CEST)

Stemmen

Hallo, als ik bij de awards kijk zie ik dat er nog niemand heeft gestemd, dat kan ik me haast niet bij voorstellen, misschien zit er ergens een bug of joe dat heet? Єize01🚩(નુ־) overleg? 21 mei 2020 15:45 (CEST)

Neehoor er is geen bug, soms stemmen er gewoon wat minder mensen of pas op het laatste moment! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 21 mei 2020 16:04 (CEST)
Oké. Єize01🚩(નુ־) overleg? 21 mei 2020 16:09 (CEST)

Addison23

Hallo ik ben Mal116. Ik was een vriendin van Addison23. Ze is weg gegaan omdat jullie haar steeds gingen blokeren zei ze. Maar ik geloof haar niet want ze is ondeugend. Ze is denk ik niet geschikt voor Wikikids. Dus daarom ben ik er nu. Mal116 (overleg) 22 mei 2020 08:16 (CEST)

Welkom op Wikikids! Ik ben benieuwd hoe je het hier gaat doen :) Face-grin.svgDeGroteEmojii 22 mei 2020 08:19 (CEST)

Dankjewel! Lieve groetjes van Mal116 (overleg) 22 mei 2020 08:21 (CEST)

badges

Hoe kan je een lijst van al je badges op je GP zetten? B.V.D. groetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 24 mei 2020 13:54 (CEST)

Gebruik {{Badges}}. Face-grin.svgDeGroteEmojii 24 mei 2020 13:56 (CEST)
okay thanksgroetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 24 mei 2020 14:01 (CEST)

Waarom vind je de zes kamers van de VOC juist in de genoemde plaatsen?

Waarom vind je de zes kamers van de VOC juist in de genoemde plaatsen?

in welke genoemde plaatsen?groetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 25 mei 2020 14:00 (CEST)

Bijdragen en artikelen.

Hoe kun je zien wie er aan een bepaald artikel heeft gewerkt of wat iemands bijdragen zijn? Groetjes Wikipower🌱💖🌹overleg? 26 mei 2020 10:03 (CEST)

Om te zien wie er aan een artikel of pagina heeft bewerkt kun je op de knop "Geschiedenis" klikken (naast bewerken). Daar zie je wie op welk tijdstip een artikel heeft bewerkt. Achter de gebruikersnaam zie je dan ook "bijdragen" staan. Als je daar op klikt zie je alle bijdragen van die persoon. Je kunt ook naar Speciaal:Bijdragen gaan en daar een gebruikersnaam intypen. Dan krijg je ook een overzicht van al iemands bewerkingen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 26 mei 2020 10:16 (CEST)

zand bak

waar is de zand bak


groet juliussnijders

hier groetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 27 mei 2020 08:21 (CEST)

Poëzie

Wat is een poëzie want ik heb het nodig want anders kan ik niet verder met school

Poëzie is een ander woord voor gedichten of dichtkunst. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 27 mei 2020 11:24 (CEST)

Gebruikers op Wikikids

Hi,

Hoe kan je vragen stellen aan gebruikers via Wikikids? Groetjes, Margriet9

Door naar de overlegpagina van die gebruiker te gaan en daar je vraag te stellen. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 27 mei 2020 11:26 (CEST)

Vraag

Hi,

Kan je uitleggen wat 'verbale communicatie' is en wat 'non-verbale communicatie' is?

Groetjes, Margriet

Hi,
verbale communicatie is met vooral woorden en non-verbale communicatie is lichaamstaal als ik het goed heb. Het staat ook hier nog een keer uitgelegd ik denk dat je daar het beste zelf even kan kijken.groetjes, Spammy - 🥰 overleggen??? 27 mei 2020 11:26 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=618974"