Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Portaal:Griekenland)
(Portaal:Spanje: nieuwe subkop)
Regel 89: Regel 89:
 
Beste allen, [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak|hier]] vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op [[Portaal:Griekse Oudheid]]. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2020 12:02 (CET)
 
Beste allen, [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak|hier]] vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op [[Portaal:Griekse Oudheid]]. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2020 12:02 (CET)
 
:Ziet er mooi uit! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 24 mrt 2020 22:08 (CET)
 
:Ziet er mooi uit! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 24 mrt 2020 22:08 (CET)
 +
 +
== Portaal:Spanje ==
 +
 +
Daarbij komt ook nog [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak4|het volgende ontwerp]] voor Portaal:Spanje. Hier heb ik verzocht de veelzijdigheid van het land zo veel mogelijk te benadrukken. Hoewel er een hoop rode linkjes zijn ben ik van plan binnenkort - waarschijnlijk in de zomer - een Wikiproject:Spanje te organiseren, ook omdat de projecten voor de Olympische Spelen en EK voetbal stilliggen door het Coronavirus. Ik hoor graag wat jullie van het portaal vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 mrt 2020 22:51 (CET)

Versie van 25 mrt 2020 om 22:51

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Speurtocht

Beste iedereen,

op Twitter is er animo voor een speurtocht door WikiKids door het coronavirus. Zou iemand dit kunnen regelen of is dit niet haalbaar

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 20:50 (CET)

Het is natuurlijk een leuk idee om iets te verzinnen voor de kinderen die nu thuis zitten om te doen op WikiKids. Wat er precies met een speurtocht wordt bedoeld weet ik niet. Ik heb er zelf in ieder geval geen tijd voor om iets te bedenken en te maken, mijn inzet is hard nodig momenteel in het land. Maar misschien dat de andere moderators en gebruikers dit gezamenlijk kunnen oppakken! :) apoo overleg · (MOD) 17 mrt 2020 21:11 (CET)
Een quiz is wel een leuk idee, allerlei dingen die je op WikiKids moet opzoeken. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 mrt 2020 21:21 (CET)
Misschien dat we een speurtocht kunnen organiseren, waarin we een blad ontwerpen waarop kinderen artikelen van WikiKids moeten gebruiken om de vragen op te lossen. Een voorbeeld is dat de vraag is "Wat is de hoofdstad van Armenië?", zij dan Armenië in de zoekbalk opzoeken en zo op het antwoord komen. Zo leren ze op WikiKids hun antwoorden zelf op te zoeken zonder dit te vragen (zorgt voor verbetering van de informatievaardigheden op school tevens). Dit kan echter wel averechts werken, maar dat kan voorkomen worden als er misschien een leuk kort filmpje is waarop kinderen vooraf kunnen zien hoe ze deze zaken moeten opzoeken. Het blad en filmpje kunnen we dan weer in het vervolg gebruiken voor het uitleggen hoe nieuwe gebruikers (en scholen) moeten werken met WikiKids. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 mrt 2020 21:24 (CET)
@Mike1023 sinds kort er is trouwens ook een kleine presentatie voor in het onderwijs te downloaden, wat vind jij ervan? Dit is de link: [1]

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 21:35 (CET)

Vragen over rechten

 1. Waarom heeft emailconfirmed het skipcaptcha recht? Het wordt toch niet gebruikt?
 2. Fab is de enige die het recht widgetbewerker heeft, maar de mods kunnen ook gewoon widgets bewerken. Waarom heeft hij dat dan wel?
 3. Fab is ook nog WikiboxAdmin. Wat houdt dat in?

Face-wink.svgDeGroteEmojii 18 mrt 2020 19:27 (CET)

 1. Niet meer nee.
 2. Moderators hebben het editwidgets recht. Er is een aparte groep zodat gebruikers ook dit recht kunnen krijgen. Dat FAB de rechten heeft is dus wat dubbelop ja.
 3. Een overblijfsel van heel lang geleden. Dat gebruiken we niet meer.
:) apoo overleg · (MOD) 18 mrt 2020 21:22 (CET)

Corona Portaal

Dag allemaal,

Het lijkt mij zinvol om een coronaportaal te starten. Een pagina waarop alle begrippen die langs komen in het nieuws rondom corona helder worden uitgelegd. Dus niet als nieuwsupdateplek maar als verheldering van begrippen die nu allemaal in het nieuws komen. Vind je dat ook een goed idee? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te werken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 08:51 (CET)

Mooi idee, alleen is het jammer dat het artikel Coronavirus is geclaimd voor de schrijfwedstrijd. Kunnen we aan diegene vragen om een ander artikel te kiezen, zodat we daar de kinderen ook op de hoogte kunnen houden? Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 19 mrt 2020 14:23 (CET)
Tegen Tegen-We kunnen ook wel even wachten. Face-wink.svgDeGroteEmojii 19 mrt 2020 14:37 (CET)
Het artikel Coronavirus moet gaan over de coronavirussen in het algemeen (dat zijn er namelijk heel veel). Dat onderwerp is nu niet zo actueel. Actueel zou het artikel moeten zijn over SARS-CoV-2 (het nieuwe coronavirus) en de ziekte die het veroorzaakt: COVID-19. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 19 mrt 2020 14:39 (CET)
Ik heb mij waarschijnlijk nog niet goed uitgedrukt. Ik bedoel dat er zoveel nieuwe begrippen langskomen rondom het coronavirus (COVID-19) dat ik het handig vond om deze te verzamelen en toe te lichten. Zie Portaal Corona. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 14:43 (CET)
Ik zal in de loop van de week het portaal een beetje "leuk" (niet het juiste woord in deze situatie) aankleden. Zo zal ik kijken of ik een portaalplaatje kan maken en de begrippen in boxen kan zetten. Na de coronacrisis zouden we het portaal kunnen ombouwen tot een portaal over gezondheidszorg in het algemeen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 mrt 2020 14:57 (CET)
Ik ben er al een beetje mee begonnen. Wat vinden jullie ervan? Zoals jullie weten heb ik hier niet veel ervaring mee, dus ik weet niet zo goed hoe ik hiermee verder moet. Zouden jullie mij ook willen helpen met een projectpagina? Aangezien nogal wat pagina's nog niet bestaan, kan het Portaal:Corona wel een projectpagina gebruiken. Groeten, Didi05 (overleg) 19 mrt 2020 16:14 (CET)
Er begint al een goede vorm in te komen. Misschien zou je de andere artikelen ook in de boxen kunnen zetten. Ik zal van het weekend kijken of in een portaalplaatje kan maken met Paint. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 17:05 (CET)

Aanvraag voor de volgende portalen

Beste iedereen, ik zou graag een aanvraag willen doen voor de volgende portalen, die ik wil toevoegen aan WikiKidsAtlas:

 • Portaal:Griekenland
 • Portaal:Spanje
 • Portaal:Rusland
 • Portaal:China

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik zal natuurlijk een ontwerp maken voordat deze "online" komen. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 12:47 (CET)

Wat mij betreft akkoord. :) apoo overleg · (MOD) 20 mrt 2020 12:50 (CET)
Klinkt goed, allemaal landen die zeker een eigen portaal verdienen. Ben benieuwd naar je ontwerpen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 20 mrt 2020 12:54 (CET)
Ik wil aan alle portalen zeker een handje meehelpen. :) Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 20 mrt 2020 15:54 (CET)
@BobbyJohn: Dat zou erg fijn zijn. Ik ben van plan de artikelen over de landen zelf ermee bij op te knappen. Bij Griekenland en Rusland is dat niet nodig, maar de artikelen Spanje en de Volksrepubliek China (eigenlijk ook Taiwan, Macau en Hongkong) mogen een opknapbeurt gebruiken. Dan ziet alles er weer fris uit. Je mag ook meehelpen met een ontwerp voor een portaal (als je een goed idee hebt, mag dat zeker!). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 20 mrt 2020 17:03 (CET)

Uitleg

Op Wikikids er eigenlijk te weinig uitleg. Ik mis uitleg over:

 • Hoe de Awards, SSW enz. werken. Dat is er al, maar het is naar mijn mening niet duidelijk genoeg. Beter zou een aparte pagina zijn.
 • Wikikids:Tutorial staat niet op het Kidsportaal, terwijl dat een heel belangrijk stuk uitleg is.
 • Tips voor een opmaak voor een mooie gebruikerspagina.
 • Een uitleg over hoe je een portaal moet maken en portaalboxen neer moest zetten (ik moest het helemaal zelf uitvogelen)
 • En een uitgebreidere uitleg over infoboxen en sjablonen

Zouden jullie mee willen helpen? Groetjes, Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:04 (CET)

Hoi.
 1. Ik vind dat voor de awards een goed idee. Voor de SSW denk ik niet.
 2. De Tutorial is Al heel erg verouderd. Daarom staat het er niet op. Ik deed ooit een poging om hem te herschrijven, maar helaas waren de meeste mensen tegen.
 3. Je mag altijd het ontwerp van anderen gebruiken! Er is helaas nog geen uitleg hierover. Ik denk dat ik die op YouTube ga maken.
 4. Dat staat hier.
 5. Ook een goed idee.

Face-wink.svgDeGroteEmojii 21 mrt 2020 09:18 (CET)

Wat voor informatie mis je nog over de Awards en de SSW? Daar zijn al twee informatiepagina’s over. :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 09:28 (CET)
Ik denk dat niet iedereen (ik in ieder geval niet) denkt: "Ik snap iets niet over Wikikis, dan ga ik het natuurlijk op Youtube opzoeken!" het is denk ik beter om het gewoon op Wikikids zelf zetten. De tutorial hoeft niet helemaal herschreven te worden. Omdat de tutorial over het ontwerp Monobook gaat kunnen we beter alleen de 4e tutorial aanpassen en de 5e. Verder lijkt alles mij actueel. Nog even over de Awards en SSW: waar staan die pagina's dan? Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:35 (CET)
Het idee is om die YouTube filmpjes op WikiKids te zetten. Kinderen snappen soms een filmpje toch beter dan tekst. Bovenaan WikiKids:Awards staat de hele procedure uitgeschreven. Ook op de pagina van de SSW20 staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Vandaar mijn vraag: wat vind je daar onduidelijk aan of welke informatie mis je? :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 09:56 (CET)
Nou, ik snap bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed hoe je een nominatie moet sluiten. En het mag ook iets duiidelijker dat je het artikel dat je nomineert op de Awards moet zetten. Verder is het ook niet zo duidelijk hoe je moet stemmen. Er staat:"Stemmen doe je met {{voor}} of {{neutraal}} en daarachter de reden. Of {{tegen}} en daarbij een tip." Beter zou zijn om te beschrijven dat je dat onder de nominatie moet schrijven. Anders weet je niet wat er wordt bedoeld. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:09 (CET)
Vergeet niet dat je alleen kunt stemmen en nomineren als je een bevestigde gebruiker bent. Je hebt dan al wat ervaring met WikiKids en weet al een beetje hoe WikiKids werkt. De tekst hoeft dus niet voor nieuwe gebruikers te zijn. Een nominatie sluiten hoeft ook niet door iedereen gedaan te worden, meestal doen moderators dat, maar je mag het ook zelf doen als je weet hoe. Als je te veel uitleg gaat geven op die pagina dan lezen kinderen dat niet meer, snap je? Hoe meer tekst, hoe minder het gelezen wordt. Ik heb de tekst iets aangepast en hoop dat het zo wat duidelijker is. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 11:21 (CET)
Bedankt. Het is al een stuk duidelijker. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:53 (CET)
Ondanks, dat bepaalde dingen onduidelijk zijn, is dat ook onderdeel van WikiKids. Ik heb veel plezier gehad in het ontdekken hoe alles werkt, hoe je een infobox plaatst en je eerste handtekening. Ik denk dat we de basis prima uitleggen. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 22 mrt 2020 20:57 (CET)
Ik vond het juist erg vervelend. Op mijn overlegpagina staat nog steeds een hele lange discussie onder het kopje handtekening!

Didi05 (overleg) 23 mrt 2020 07:48 (CET)

Onjuiste informatie!

als je hondenweer opzoekt is het slecht, ik zou graag willen dat het verwijderd wordt, het is nutteloze informatie. als ik hier iets aan kan doen, meld het dan maar. miauw 21 mrt 2020 15:15 (CET)ik ben Voor Voormiauw 21 mrt 2020 15:17 (CET)

De tekst die op het artikel Hondenweer staat klopt en is geen onjuiste informatie. :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 15:18 (CET)

Portaal:Griekenland

Beste allen, hier vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op Portaal:Griekse Oudheid. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2020 12:02 (CET)

Ziet er mooi uit! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 mrt 2020 22:08 (CET)

Portaal:Spanje

Daarbij komt ook nog het volgende ontwerp voor Portaal:Spanje. Hier heb ik verzocht de veelzijdigheid van het land zo veel mogelijk te benadrukken. Hoewel er een hoop rode linkjes zijn ben ik van plan binnenkort - waarschijnlijk in de zomer - een Wikiproject:Spanje te organiseren, ook omdat de projecten voor de Olympische Spelen en EK voetbal stilliggen door het Coronavirus. Ik hoor graag wat jullie van het portaal vinden. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 mrt 2020 22:51 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=603120"