Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(afbeelding week: nieuwe subkop)
(Toestemming voor de volgende portalen (deel 2))
 
(205 tussenliggende versies door 24 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
== Bruikbaarheid WikiKids voor blinden en slechtzienden ==
 
  
Beste gebruikers, vanaf volgend jaar zal de ''European accessibility act'' in werking treden. Deze wet zorgt dat mensen met visuele of auditieve handicap meer toegang krijgen tot maatschappij. Deze wet zal onder meer gelden voor smartphones, e-books, internetbankieren en televisie. Meer informatie vind je [https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1202 hier (Engels)]. Hoewel er geen regels zijn opgenomen voor websites of internetencyclopedieën, leek het mij wel een goed idee als er een mogelijk voor blinden en slechtzienden (die de teksten niet kunnen lezen) dit op de één of andere manier te horen krijgen. Ik weet dat we in het verleden een icoontje in de zijbalk hadden standen met een link naar speciaal programma.
+
== Speurtocht ==
* Weet iemand of dit nog te verkrijgen is? Of het nog werkt? Wat de kwaliteit ervan is?
 
* Is het een idee om een pagina binnen de WikiKids-naamruimte aan te maken voor blinden en slechtzienden?
 
* Kunnen we dan een link naar deze pagina maken op een handig vindbare plek?
 
Graag hoor ik jullie reacties. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 okt 2019 22:41 (CEST)
 
:Vroeger gebruikten we http://browsealoud.nl/ , deze service is betaald. Met het tweede en derde puntje weet ik niet goed wat je bedoelt.  Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 okt 2019 15:50 (CEST)
 
::Met het tweede punt bedoel ik een informatieve pagina waar blinden en slechtzienden alles kunnen vinden wat nodig is (bijvoorbeeld een link naar het programma). Met het derde punt bedoel ik hoe we deze pagina vindbaar voor deze groep mensen kunnen maken. Ik hoop dat het is opgehelderd. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 okt 2019 16:27 (CEST)
 
:::Een goed idee om zo'n pagina te hebben. Het vindbaar maken is een lastiger punt. Ik zou het op de hoofdpagina onder het zoekvlak doen. En in de zijbalk zou ik het boven het kopje Help! doen, met zo'n zelfde button. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 okt 2019 19:55 (CEST)
 
::::Ik vraag me dan af wat er op die informatie pagina moet komen? Blinde kinderen kunnen die pagina niet lezen. Die hebben een speciaal soort computer die de webpagina’s vertaald in braille. Die kunnen WikiKids daarmee gewoon gebruiken. Ik ga er vanuit dat visueel beperkte kinderen die een computer kunnen gebruiken dit ook al doen met de hulpmiddelen die er zijn. Zo heeft Windows natuurlijk al hulpmiddelen zoals een vergrootglas en een voorlees assistent. De browse aloud functie of iets vergelijkbaars weer invoeren met een knop op iedere pagina zou wel weer kunnen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 okt 2019 21:39 (CEST)
 
  
== Uitbreidingen ==
+
Beste iedereen,
  
Beste moderatoren,
+
op Twitter is er animo voor een speurtocht door WikiKids door het coronavirus. Zou iemand dit kunnen regelen of is dit niet haalbaar
  
Het lijkt me een goed idee om verschillende uitbreidingen (Extension) toe te voegen.
+
Mvg,
 +
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 17 mrt 2020 20:50 (CET)
 +
:Het is natuurlijk een leuk idee om iets te verzinnen voor de kinderen die nu thuis zitten om te doen op WikiKids. Wat er precies met een speurtocht wordt bedoeld weet ik niet. Ik heb er zelf in ieder geval geen tijd voor om iets te bedenken en te maken, mijn inzet is hard nodig momenteel in het land. Maar misschien dat de andere moderators en gebruikers dit gezamenlijk kunnen oppakken! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 17 mrt 2020 21:11 (CET)
 +
::Een quiz is wel een leuk idee, allerlei dingen die je op WikiKids moet opzoeken. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:21 (CET)
 +
:::Misschien dat we een speurtocht kunnen organiseren, waarin we een blad ontwerpen waarop kinderen artikelen van WikiKids moeten gebruiken om de vragen op te lossen. Een voorbeeld is dat de vraag is "Wat is de hoofdstad van Armenië?", zij dan [[Armenië]] in de zoekbalk opzoeken en zo op het antwoord komen. Zo leren ze op WikiKids hun antwoorden zelf op te zoeken zonder dit te vragen (zorgt voor verbetering van de informatievaardigheden op school tevens). Dit kan echter wel averechts werken, maar dat kan voorkomen worden als er misschien een leuk kort filmpje is waarop kinderen vooraf kunnen zien hoe ze deze zaken moeten opzoeken. Het blad en filmpje kunnen we dan weer in het vervolg gebruiken voor het uitleggen hoe nieuwe gebruikers (en scholen) moeten werken met WikiKids. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:24 (CET)
 +
: @Mike1023 sinds kort er is trouwens ook een kleine presentatie voor in het onderwijs te downloaden, wat vind jij ervan? Dit is de link: [https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink]
 +
Mvg, {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 17 mrt 2020 21:35 (CET)
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:Disambiguator|Disambiguator]] zorgt ervoor dat je een doorverwijspagina kan markeren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je vanuit een artikel naar een doorverwijspagina wordt gestuurd. <small>Zie [[Wikipedia:wp:lnd|dit]].</small>
+
== Vragen over rechten ==
#[[Wikipedia:mw:Extension:FileExporter|FileExporter]] zorgt ervoor dat plaatjes overgezet kunnen worden naar Commons.
 
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:AdvancedSearch|AdvancedSearch]] zorgt ervoor dat je gedetailleerder kunt zoeken.
 
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:Thanks|Thanks]], om gebruikers te bedanken.
+
#Waarom heeft emailconfirmed het skipcaptcha recht? Het wordt toch niet gebruikt?
 +
#Fab is de enige die het recht widgetbewerker heeft, maar de mods kunnen ook gewoon widgets bewerken. Waarom heeft hij dat dan wel?
 +
#Fab is ook nog WikiboxAdmin. Wat houdt dat in?
 +
{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 18 mrt 2020 19:27 (CET)
 +
:#Niet meer nee.
 +
:#Moderators hebben het editwidgets recht. Er is een aparte groep zodat gebruikers ook dit recht kunnen krijgen. Dat FAB de rechten heeft is dus wat dubbelop ja.
 +
:#Een overblijfsel van heel lang geleden. Dat gebruiken we niet meer.
 +
:{{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 18 mrt 2020 21:22 (CET)
  
#[[Wikipedia:mw:Extension:WikimediaBadges|WikimediaBadges]] en [[Wikipedia:mw:Extension:GuidedTour|GuidedTour]], een idee voor de [https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief76#Badge_systeem ba][https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief71#Problemen_met_WikiKids dg][https://wikikids.nl/Wikikids:Boomhut/archief73#Badges es]?
+
== Corona Portaal ==
Graag hoor ik jullie reacties. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 15 okt 2019 15:40 (CEST)
 
:#Soms is het wel de bedoeling dat er een link naar een doorverwijspagina staat. Bijvoorbeeld als je de lezer er op wilt wijzen dat het onderwerp meerdere betekenissen heeft. Verder kan het wel handig zijn voor onderhoud.
 
:#Ik denk niet dat deze extensie een goed idee is. Het is namelijk niet meer dan een knop met een link naar Wikimedia Commons. Je gaat kinderen dus van WikiKids wegsturen naar Wikimedia commons (engelse website), zodat ze daar een plaatje kunnen uploaden. Ik denk niet dat kinderen dat snappen.
 
:#Ik denk dat we het zoeken niet moeilijker moeten maken dan het is. Het huidige zoekformulier vind ik best wel goed en nauwkeurig weken. Gaat een kind van 8, 9 of 10 dit snappen?
 
:#Op zich wel een leuk idee, alleen de extensie moet wat aangepast worden om het geschikt te maken voor op WikiKids. Dus als er meerdere mensen dit een goed idee vinden wil ik dat wel doen.
 
:#Voor de GuidedTour geldt het zelfde. Is wat meer werk, maar misschien wel handig voor gebruikers die WikiKids voor het eerst gebruiken. Dus als er meerdere mensen dit een goed idee vinden wil ik hier ook wel naar kijken. De extensie WikimediaBadges heeft helaas niks te maken met badges zoals wij het bedoelen :-).
 
:Ik zal artho in ieder geval even vragen om de doorverwijzingen extensie te installeren. Voor de rest wacht ik het dan nog even af. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 okt 2019 20:30 (CEST)
 
::2.  Is het dan mogelijk om dat in je voorkeuren te activeren. Dus alleen als je in je voorkeuren aangeeft dat je dat wilt dat hij werkt.
 
::Groetjes,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 16 okt 2019 14:58 (CEST)
 
:::Nee, dat kan sowieso niet. En daarnaast ben ik er geen voorstander van om al onze plaatjes te verhuizen naar commons. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 okt 2019 17:06 (CEST)
 
::Ik ben wel benieuwd naar de meningen van de anderen. Wat betreft de extensies Thanks en GuidedTour. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 18 okt 2019 17:32 (CEST)
 
:::Plaatjes van WikiKids zou ik hier gewoon laten staan. Verder eens met Apoo.  {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 18 okt 2019 21:25 (CEST)
 
::::#{{neutraal}}
 
::::#{{tegen}} - Je hebt niets meer aan [https://wikikids.nl/Wikikids:Uploaden het uploaden op WikiKids]. De huidige afbeeldingen die nu op WikiKids staan die zou ik hier laten staan.
 
::::#{{tegen}} - Het is niet slecht maar ook niet echt nodig. Het huidige zoeksysteem biedt eigenlijk al best veel en is al best makkelijk voor kinderen.
 
::::#{{voor}} - Dit idee vind ik zeker leuk en handig. I.p.v. dat je op de OP van iemand zegt: bedankt voor het wijzigen van dit of dat kan je gewoon via die extensie een gebruiker bedanken.
 
::::#{{voor}} - Ben het eens met de GuidedTour, zal zeker handig zijn.
 
::::Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 19 okt 2019 09:52 (CEST)
 
  
== Error ==
+
Dag allemaal,
  
Sinds vandaag krijg ik steeds als ik een nieuw artikel bekijk een foutcode. Dat is meestal ''<FOUTCODE> {{CURRENTYEAR}}-{{CURRENTMONTH}}-{{CURRENTDAY}} {{CURRENTHOUR}}:{{#time:i}}:{{#time:s}}: Fatale fout van type "Error"'' zoals [[Hindoeïstische wereld|hier]]. Kan dit verholpen worden. Kan dit verholpen worden? Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 14 nov 2019 14:57 (CET)
+
Het lijkt mij zinvol om een coronaportaal te starten. Een pagina waarop alle begrippen die langs komen in het nieuws rondom corona helder worden uitgelegd. Dus niet als nieuwsupdateplek maar als verheldering van begrippen die nu allemaal in het nieuws komen. Vind je dat ook een goed idee? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te werken. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 19 mrt 2020 08:51 (CET)
:Ik heb het bij Kennisnet gemeld. Misschien kunnen ze zien wat er aan de hand is. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 14 nov 2019 15:01 (CET)
+
: Mooi idee, alleen is het jammer dat het artikel Coronavirus is geclaimd voor de schrijfwedstrijd. Kunnen we aan diegene vragen om een ander artikel te kiezen, zodat we daar de kinderen ook op de hoogte kunnen houden? {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:23 (CET)
::Is opgelost, was iets met de badges :-) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 14 nov 2019 17:48 (CET)
+
::{{tegen}}-We kunnen ook wel even wachten. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:37 (CET)
 +
:::Het artikel [[Coronavirus]] moet gaan over de coronavirussen in het algemeen (dat zijn er namelijk heel veel). Dat onderwerp is nu niet zo actueel. Actueel zou het artikel moeten zijn over [[SARS-CoV-2]] (het nieuwe coronavirus) en de ziekte die het veroorzaakt: [[COVID-19]]. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 19 mrt 2020 14:39 (CET)
 +
::::Ik heb mij waarschijnlijk nog niet goed uitgedrukt. Ik bedoel dat er zoveel nieuwe begrippen langskomen rondom het coronavirus (COVID-19) dat ik het handig vond om deze te verzamelen en toe te lichten. Zie [[Portaal:Corona| Portaal Corona]]. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:43 (CET)
 +
:Ik zal in de loop van de week het portaal een beetje "leuk" (niet het juiste woord in deze situatie) aankleden. Zo zal ik kijken of ik een portaalplaatje kan maken en de begrippen in boxen kan zetten. Na de coronacrisis zouden we het portaal kunnen ombouwen tot een portaal over gezondheidszorg in het algemeen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 19 mrt 2020 14:57 (CET)
 +
::Ik ben er al een beetje mee begonnen. Wat vinden jullie ervan? Zoals jullie weten heb ik hier niet veel ervaring mee, dus ik weet niet zo goed hoe ik hiermee verder moet. Zouden jullie mij ook willen helpen met een projectpagina? Aangezien nogal wat pagina's nog niet bestaan, kan het [[Portaal:Corona]] wel een projectpagina gebruiken. Groeten, [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 19 mrt 2020 16:14 (CET)
 +
:::Er begint al een goede vorm in te komen. Misschien zou je de andere artikelen ook in de boxen kunnen zetten. Ik zal van het weekend kijken of in een portaalplaatje kan maken met Paint. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 17:05 (CET)
  
== Nieuwe versie afbeelding uploaden ==
+
== Aanvraag voor de volgende portalen ==
Hoi, ik heb dit bestand gemaakt : [[:Bestand:Mobieltje_(Wikikids_stijl).png]], maar bij nader inzien vind ik een lachende versie leuker. Maar als ik die nieuwe versie upload, ziet de software het als een identiek bestand (het lijkt ook erg, alleen de mond is anders). Kan een mod dit bestand helemaal verwijderen, zodat ik de nieuwe versie kan uploaden? Of kan dit op een andere manier? [[Gebruiker:Freestyle|Freestyle]] ([[Overleg gebruiker:Freestyle|overleg]]) 15 nov 2019 13:10 (CET)
 
:Je hebt de nieuwe versie (met lachende mond) al geüpload en deze is nu zichtbaar (zowel op de pagina van het bestand als de pagina waar je de afbeelding op heb gezet). Dat de software het als identiek bestand ziet kan dus kloppen, want je hebt de nieuwe afbeelding al succesvol geüpload. Het duurt alleen even (vanwege de cache) dat het plaatje overal goed zichtbaar is. Ik zie in ieder geval wel al het plaatje met lachende mond. Als je dat zelf niet ziet moet je misschien even de cache van je browser legen (shift+F5). Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 15 nov 2019 13:18 (CET)
 
::Oké, bedankt. Ik had wel de pagina's gepurged, maar had niet het browsercache vernieuwd :) [[Gebruiker:Freestyle|Freestyle]] ([[Overleg gebruiker:Freestyle|overleg]]) 15 nov 2019 15:38 (CET)
 
  
== lengte Chinese muur ==
+
Beste iedereen, ik zou graag een aanvraag willen doen voor de volgende portalen, die ik wil toevoegen aan WikiKidsAtlas:
 +
* Portaal:Griekenland
 +
* Portaal:Spanje
 +
* Portaal:Rusland
 +
* Portaal:China
 +
Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik zal natuurlijk een ontwerp maken voordat deze "online" komen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 12:47 (CET)
 +
:Wat mij betreft akkoord. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 20 mrt 2020 12:50 (CET)
 +
::Klinkt goed, allemaal landen die zeker een eigen portaal verdienen. Ben benieuwd naar je ontwerpen. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 20 mrt 2020 12:54 (CET)
 +
:::Ik wil aan alle portalen zeker een handje meehelpen. :) {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 20 mrt 2020 15:54 (CET)
 +
::::@BobbyJohn: Dat zou erg fijn zijn. Ik ben van plan de artikelen over de landen zelf ermee bij op te knappen. Bij Griekenland en Rusland is dat niet nodig, maar de artikelen [[Spanje]] en de [[Volksrepubliek China]] (eigenlijk ook [[Taiwan]], [[Macau]] en [[Hongkong]]) mogen een opknapbeurt gebruiken. Dan ziet alles er weer fris uit. Je mag ook meehelpen met een ontwerp voor een portaal (als je een goed idee hebt, mag dat zeker!). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 20 mrt 2020 17:03 (CET)
  
Hallo Ik heb vandaag een Grej of the Day gegeven in mijn groep 7. Het raadsel was : "ik ben wel 6400 km lang." De oplossing van mij en geraden door bijna alle kinds was : de chinese muur. De informatie voor de microles had ik van Wikikids. Na school komt 1 van mijn leerlingen naar me toe en zegt dat dat niet waar is, zij had een andere oplossing voor het raadsel en zei datde Chinese muur veel langer is volgens wikipedia. Het wordt de muur van 10000 li genoemd, maar dat wordt op wikipedia weer fout omgerekend. Na enig onderzoek kom ik verschillende lengtes tegen op internet en welke is nu de goede en kan dit als dit nodig is aangepast worden op wikikids? groetjes juf Elise uit Eindhoven
+
==Uitleg==
:Op sommige websites vind je dat de muur meer dan 6.000 kilometer lang is, terwijl op andere plekken wordt gesproken van 20.000 kilometer. Het ligt er een beetje aan welke delen je meetelt bij de telling en welke delen je weglaat in je berekening. De muur bestaat namelijk niet uit één stuk. In verschillende dynastieën werden namelijk verschillende stukken van de Chinese Muur gebouwd op diverse plekken. Alles bij elkaar opgeteld is de muur ruim 21.000 kilometer lang. Dat is ook de lengte die ik in het artikel ga zetten. De vertaling vanuit het chinees (de muur van 10.000 li) is inderdaad omgerekend 5000 km, waar dat vandaan komt durf ik je niet te zeggen. Misschien hadden ze vroeger nog niet de mogelijkheid om de volledige lengte in kaart te brengen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 18 nov 2019 21:17 (CET)
+
Op [[Wikikids]] er eigenlijk te weinig uitleg. Ik mis uitleg over:
  
== Update ==
+
*Hoe de Awards, SSW enz. werken. Dat is er al, maar het is naar mijn mening niet duidelijk genoeg. Beter zou een aparte pagina zijn.
 +
*[[Wikikids:Tutorial]] staat niet op het [[Portaal:Kids|Kidsportaal]], terwijl dat een heel belangrijk stuk uitleg is.
 +
*Tips voor een opmaak voor een mooie gebruikerspagina.
 +
*Een uitleg over hoe je een portaal moet maken en portaalboxen neer moest zetten (ik moest het helemaal zelf uitvogelen)
 +
*En een uitgebreidere uitleg over infoboxen en sjablonen
  
[[Bestand:WikiKids-skin-nov-19.png|thumb|right]]
+
Zouden jullie mee willen helpen? Groetjes, [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 09:04 (CET)
Hallo allemaal, om nieuwe extensies te installeren (waaronder de 'bedankjes' en bijbehorende notificaties) heeft WikiKids een kleine update nodig. Deze update zal met name in het uiterlijk van WikiKids plaatsvinden. Nu is het uiterlijk nog gebaseerd op de 'monobook' style. Deze style is erg verouderd en zorgt regelmatig voor problemen, ook bij andere updates. Daarom heb ik de nieuwe 'Vector' style omgetoverd tot WikiKids style. Hiermee kunnen we weer een tijd vooruit. De skin blijft vrijwel het zelfde, er zullen alleen wat veranderingen plaatsvinden aan de knoppenbalk en het menu bovenaan. Ook de zoekbalk zal verspringen van links naar rechtsboven. Verder ziet alles er een stukje frisser uit. Ik heb aan het technische team gevraagd deze update door te voeren (dan wordt ook gelijk de Disambiguator ingeschakeld). Dat zal een dezer dagen gebeuren. Vragen / opmerkingen / foutjes kun je hier melden. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 25 nov 2019 23:32 (CET)
+
:Hoi.
::Ben benieuwd! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 26 nov 2019 09:26 (CET)
+
#Ik vind dat voor de awards een goed idee. Voor de SSW denk ik niet.  
:::Het is mooi geworden! Ook de tekst is nu (fijn) groter en leesbaarder geworden! Alleen zijn infoboxen en navigatieboxen (onderaan de pagina) nu wel wat klein met het lettertype ten opzichte van de lettergroottes in de artikelen {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 26 nov 2019 14:27 (CET)
+
#De Tutorial is Al heel erg verouderd. Daarom staat het er niet op. Ik deed ooit een poging om hem te herschrijven, maar helaas waren de meeste mensen tegen.  
::::Een klein puntje, op de mobiel gaat ''Geschiedenis weergeven''  steeds onder het kopje ''Meer'' en weer terug. Ik hoop dat dit aangepast kan worden. En kan ''Geschiedenis weergeven'' veranderd worden naar ''geschiedenis''. Groet,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 nov 2019 16:04 (CET)
+
#Je mag altijd het ontwerp van anderen gebruiken! Er is helaas nog geen uitleg hierover. Ik denk dat ik die op YouTube ga maken.  
:::::Dat laatste heb ik zojuist aangepast. Dat eerste was me ook al opgevallen. Ik ga kijken of ik die animatie eruit kan halen. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 nov 2019 16:07 (CET)
+
#Dat staat [[Wikikids:Portaal bouwen|hier]].  
:::::{{@|Stef 1999}}, dat klopt. Die hebben een vast ingestelde font-size. Dat is op Wikipedia overigens ook zo, omdat de navigatie en infobox sjablonen erg groot en onoverzichtelijk worden. Daar hebben we het al is over gehad. Als je dat graag anders wil zien dan zul je dat aan de rest van de community moeten voorleggen in een stemming. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 nov 2019 21:15 (CET)
+
#Ook een goed idee.  
:Misschien kan het verschil in de font-sizes tussen de tekst en de infoboxen ook een kwestie van 'wennen' aan de grotere artikelteksten zijn (ik moet zeggen dat ik er nu wel wat meer aan gewend ben). Ook trouwens fijn om te merken dat Wikikids na de update sneller is geworden! 😊 {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 30 nov 2019 19:31 (CET)
+
{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 21 mrt 2020 09:18 (CET)
 
+
::Wat voor informatie mis je nog over de Awards en de SSW? Daar zijn al twee informatiepagina’s over. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 09:28 (CET)
==Idee: Nieuws==
+
:::Ik denk dat niet iedereen (ik in ieder geval niet) denkt: "Ik snap iets niet over Wikikis, dan ga ik het natuurlijk op Youtube opzoeken!" het is denk ik beter om het gewoon op Wikikids zelf zetten. De tutorial hoeft niet helemaal herschreven te worden. Omdat de tutorial over het ontwerp Monobook gaat kunnen we beter alleen de 4e tutorial aanpassen en de 5e. Verder lijkt alles mij actueel. Nog even over de Awards en SSW: waar staan die pagina's dan? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 09:35 (CET)
Hallo iedereen.
+
::::Het idee is om die YouTube filmpjes op WikiKids te zetten. Kinderen snappen soms een filmpje toch beter dan tekst. Bovenaan [[WikiKids:Awards]] staat de hele procedure uitgeschreven. Ook op de pagina van de SSW20 staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Vandaar mijn vraag: wat vind je daar onduidelijk aan of welke informatie mis je? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 09:56 (CET)
 
+
:::::Nou, ik snap bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed hoe je een nominatie moet sluiten. En het mag ook iets duiidelijker dat je het artikel dat je nomineert op de [[Wikikids:Awards|Awards]] moet zetten. Verder is het ook niet zo duidelijk hoe je moet stemmen. Er staat:''"Stemmen doe je met <nowiki>{{voor}} of {{neutraal}} en daarachter de reden. Of {{tegen}} </nowiki> en daarbij een tip."'' Beter zou zijn om te beschrijven dat je dat ''onder'' de nominatie moet schrijven. Anders weet je niet wat er wordt bedoeld. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 11:09 (CET)
Ik heb een idee, namelijk een soort kopje toevoegen op de hoofdpagina, zoals het Artikel van de Week, genaamd: in het nieuws of actualiteit, of iets in die aard. Dit idee is gebaseerd op de hoofdpagina van Wikipedia en kan uiteraard steeds geüpdatet worden.
+
::::::Vergeet niet dat je alleen kunt stemmen en nomineren als je een bevestigde gebruiker bent. Je hebt dan al wat ervaring met WikiKids en weet al een beetje hoe WikiKids werkt. De tekst hoeft dus niet voor nieuwe gebruikers te zijn. Een nominatie sluiten hoeft ook niet door iedereen gedaan te worden, meestal doen moderators dat, maar je mag het ook zelf doen als je weet hoe. Als je te veel uitleg gaat geven op die pagina dan lezen kinderen dat niet meer, snap je? Hoe meer tekst, hoe minder het gelezen wordt. Ik heb de tekst iets aangepast en hoop dat het zo wat duidelijker is. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 11:21 (CET)
 
+
::::::::Bedankt. Het is al een stuk duidelijker. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 21 mrt 2020 11:53 (CET)
'''Waarom?'''
+
::::::::: Ondanks, dat bepaalde dingen onduidelijk zijn, is dat ook onderdeel van WikiKids. Ik heb veel plezier gehad in het ontdekken hoe alles werkt, hoe je een infobox plaatst en je eerste handtekening. Ik denk dat we de basis prima uitleggen. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 22 mrt 2020 20:57 (CET)
-Actualiteit is tegenwoordig erg belangrijk voor kinderen. Nieuws is overal aanwezig, radio, televisie. Kinderen leren door nieuws zich voor te bereiden op de echte wereld, groeien in begrip en onafhankelijkheid. Door nieuws leren kinderen ook iets bij, over politieke onderwerpen tot economische onderwerpen. Waarom protesteren mensen? (protesten in Hong Kong) Wat is er aan de hand in Nederland met stikstof? enzovoort...<br>
+
:::::::::: Ik vond het juist erg vervelend. Op mijn overlegpagina staat nog steeds een hele lange discussie onder het kopje handtekening!
 
+
[[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 23 mrt 2020 07:48 (CET)
Als dit idee uiteraad al bestaat maar op een andere manier, laat het me weten. :) <br>
+
== Onjuiste informatie! ==
Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 30 nov 2019 18:48 (CET)
 
:Zoiets hadden we natuurlijk ook met [[WikiKids:Nieuws]]. Ik vind het prima. De reden dat we het nooit hebben gedaan was dat iemand dat best wel goed bij moet houden en ik vrees dat dat niet gebeurd... {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 18:53 (CET)
 
::Ik kan natuurlijk nieuws goed bijhouden alleen het nadelige aan [[WikiKids:Nieuws]] is, is dat het gaat over het nieuws op WikiKids, daar ben ik niet echt op de hoogte van. Nieuws in het echt, dat wel. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 30 nov 2019 19:06 (CET)
 
:::Ik vind het prima. Als anderen het ook goed vinden dan zal ik een plekje maken op de hoofdpagina ervoor. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 20:02 (CET)
 
::::Goed idee, ik loop zelf al een paar dagen rond met een ander idee, namelijk dat elke nieuwe, of uitgebreide pagina een plekje op de hoofdpagina krijgt, dus bijvoorbeeld de pagina; [[Donny van de Beek]]. Dat is te combineren met het idee van Bobbyjohn10. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 30 nov 2019 20:13 (CET)
 
:::::Leuk idee ook, maar hoe wil je dat precies gaan doen? Want handmatig lijkt me dat een beetje veel werk. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:28 (CET)
 
::::::Hmm, ik wil me wel elke dag vrijwillig inzetten om het elke dag of om de zoveel dagen het te updaten. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 16 dec 2019 12:59 (CET)
 
:{{@|Bobbyjohn10}} ik heb dit toegevoegd aan de hoofdpagina. Je kunt het nieuws bewerken via [[Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuws]]. Persoonlijk zou ik niet meer dan 2 tot 3 items op de hoofdpagina zetten. De beschrijving kan een korte zin zijn met een linkje naar een artikel net zoals op Wikipedia nu het geval is. Wil jij dit bijhouden? Als over een tijdje blijkt dat dit niet lukt dan zet ik de afbeelding van de week weer terug. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 dec 2019 17:20 (CET)
 
::Is goed bedankt, ik zal het bijhouden. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 16 dec 2019 21:01 (CET)
 
:::Misschien een leuk idee als we hieronder, op dezelfde pagina, of op onder een ander kopje, een klein lijstje maakt met nieuwe artikelen, zoals [[Timothée Chalamet]], [[Jacques Chirac]] en bij grote updates zoals bij [https://wikikids.nl/index.php?title=Romeinse_Rijk&curid=4563&diff=586821&oldid=579060 Romeinse Rijk], [https://wikikids.nl/index.php?title=Ontdekking_van_Zuid-Amerika&curid=118926&diff=586822&oldid=576682 Ontdekking van Zuid-Amerika] en [[Formule 1 in 2019]]. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 16 dec 2019 21:23 (CET)
 
::::Wat ook misschien een idee is is afbeelding van de week gewoon houden zoals vroeger, maar dat we onderaan de pagina 2 nieuwe kopjes maken, met bij de lange Nieuws (en dan kunnen er meer dan 3 onderwerpen + een afbeelding) en dan daarnaast Uitgelichte nieuwe artikelen of iets in die aard. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 16 dec 2019 21:25 (CET)
 
:{{@|Bobbyjohn10}} daar heb ik ook aan zitten denken. Maar hoe ‘lager’ op de hoofdpagina hoe minder het gelezen wordt. Dus ik ben dan bang dat helemaal niemand naar het nieuws kijkt. Zullen we het eventjes een tijdje aankijken! {{@|Rots61}} zoals ik hierboven al vroeg: prima idee maar hoe wil je dat doen dan? Als het handmatig gebeurd ben ik bang dat het na een tijdje niet meer gedaan wordt. We kunnen ook gewoon afspreken dat ieder nieuw of uitgebreid artikel van de week wordt. Die zijn ook aan een update toe. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 dec 2019 21:49 (CET)
 
::{{@|Apoo}} Ja dat klopt inderdaad, misschien toch voor nu geen goed plan. Het valt me trouwens ook op dat de tekstgrootte van het nieuws groter is dan de rest, kan je dat oplossen? (als je wilt) Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 17 dec 2019 19:43 (CET)
 
::We kunnen best afspreken dat elk nieuw ''goed'' artikel op de hoofdpagina komt, en bij grote uitbreidingen kan deze pagina ook op de hoofdpagina. Nieuws gerelateerde onderwerpen zoals [[Tweede Kamerverkiezingen 2017]] moeten bijvoorbeeld in de week dat dat gebeurt.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 dec 2019 20:19 (CET)
 
:::Dag allemaal, ik zie dat het nieuwsonderdeel aardig wat ruimte inneemt op de hoofdpagina. Zou dat ook iets minder kunnen? {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 2 jan 2020 21:56 (CET)
 
::::Het was niet de bedoeling dat er een plaatje bij zou staan, dus als het goed is neemt het nu wat minder ruimte in (op kleinere beeldschermen). Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 jan 2020 22:03 (CET)
 
  
== Boomhut ==
+
als je hondenweer opzoekt is het slecht, ik zou graag willen dat het verwijderd wordt, het is nutteloze informatie. als ik hier iets aan kan doen, meld het dan maar. miauw 21 mrt 2020 15:15 (CET)ik ben {{voor}}miauw 21 mrt 2020 15:17 (CET)
 +
:De tekst die op het artikel [[Hondenweer]] staat klopt en is geen onjuiste informatie. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 mrt 2020 15:18 (CET)
  
Hallo allemaal, de boomhut wordt altijd al gebruikt voor vragen over huiswerk, informatie, etc. Zeker de laatste maanden komen vragen over WikiKids niet meer voor en verdwijnen berichten voor de vaste gebruikers vrij snel in het archief. Nu kunnen we met z'n allen afspreken dat we alle vragen voor informatie terugdraaien, maar aangezien het zoveel gebeurd is het blijkbaar iets waar wel behoefte aan is. Is het een idee om het clubhuis te gebruiken voor berichten naar vaste gebruikers (dus niet meer alleen moderators en volwassenen) en de boomhut te gebruiken voor alle soorten vragen van nieuwe gebruikers? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:32 (CET)
+
== Portaal:Griekenland ==
:Ik ben er het mee eens! {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 4 dec 2019 12:35 (CET)
 
::Goed idee! {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 4 dec 2019 17:11 (CET)
 
:::Top idee! Maar wat gaan we verstaan onder "vaste gebruikers"? En wat is dan exact verschil tussen de Boomhut en het Clubhuis (qua type vragen)? {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 4 dec 2019 19:29 (CET)
 
::::Alle vragen en discussies over WikiKids zelf. De Boomhut wordt dan alleen nog maar gebruikt voor vragen van nieuwe gebruikers. Dat zullen eigenlijk alleen vragen zijn van: hoe moet ik bewerken, geef info over ..., etc. In principe mogen alle gebruikers vragen stellen in het clubhuis maar deze vragen en discussies mogen echt alleen over WikiKids inhoudelijk gaan. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 19:51 (CET)
 
:::::Ik vind het een goed idee. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 5 dec 2019 09:31 (CET)
 
 
 
== Relevantie ==
 
 
 
[[User:Bobbyjohn10|Bobbyjohn]] heeft laatst een vraag gesteld op de overlegpagina van [[Overleg:Amsterdam (ROBLOX)|Amsterdam (ROBLOX)]], hier is nog geen goed antwoord op gegeven, vandaar dat ik de vraag nu hier stel. ''Is [[Amsterdam (ROBLOX)]]  encyclopedisch genoeg of niet?'' Dit zou ik aanvullen met een vraag hoe we hier in de toekomst mee om moeten gaan, in het algemeen met games zoals, [[Fortnite]], [[Candy Crush Saga]] en [[De Sims]] of andere ROBLOX pagina's. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 dec 2019 21:40 (CET)
 
:Voor ROBLOX moet er beleid komen net zoals de richtlijnen voor YouTube en Instagram. Ik speel het spel zelf niet. {{@|Bobbyjohn10}} geloof ik wel, dus die kan beter bepalen wanneer iets ‘bekend’ is op ROBLOX. De Sims en Candycrush zijn gewoon hele bekende spellen met miljoenen gebruikers wereldwijd en lijkt me dus sowieso encyclopedisch. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 dec 2019 22:19 (CET)
 
::Ik bedoel met andere games vooral games die niet zo veel gespeeld worden zoals [[Big Farm]] en [[Undertale]]. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 dec 2019 22:23 (CET)
 
:::Is het een idee dat jij ({{@|Rots61}}) en {{@|Bobbyjohn10}} daar een richtlijn voor maken net zoals [[Wikikids:Richtlijnen voor Instagram en Youtube]]? {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 dec 2019 12:27 (CET)
 
::::Voor ROBLOX kan ik eventueel een richtlijn opmaken, aangezien er games zijn op ROBLOX die gericht zijn naar Nederlandse spelers en naar internationale spelers misschien hier een voorstel:
 
*Nederlandstalige (vaak roleplay games, waar je hulpdiensten kan zijn bv), maar dan ook volledig Nederlandstalig, 500K+ bezoeken en een gemiddeld aantal van min. 10 spelers tegelijk.
 
*Internationale games, 500M+ bezoeken (het meest gespeeld spel heeft al meer dan 3 miljard), en zo voorkomen we dat straks WikiKids vol staat met ROBLOX spellen, het staat in de top 10 van meest gespeelde spellen (volgens Microsoft) en als je dan alleen kijkt naar de doelgroep dan al in de top 5.
 
::::Als de rest met het bovenstaande akkoord is, dan is het goed. :) {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 16 dec 2019 12:53 (CET)
 
::::Over kleinere games misschien kiken naar het aantal beoordelingen in de App Store of Google Play Store als het gata om een mobiele game of de ranking bij de categorie waar het toe behoort, aangezien we bij mobiele games niet het aantal spelers kunnen zien. (bij PC games gaat dit wel). {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 16 dec 2019 12:58 (CET)
 
::::{{@|apoo}}, ik heb geen ervaring wat betreft games, Bobby-John kan hier beter beleid op maken denk ik. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 16 dec 2019 21:35 (CET)
 
:::::Is iedereen het eens met mijn voorstel(?), aangezien er nieuwe game artikelen worden gemaakt. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 23 dec 2019 22:32 (CET)
 
::::::Prima! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 23 dec 2019 23:08 (CET)
 
:::::::Goed idee! {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 23 dec 2019 23:11 (CET)
 
== Badges ==
 
 
 
Volgens mij zit er eergens een foutje in de badges, er zijn veel mensen die het badge ''Bevestigde gebruiker''. Dat is bijvoorbeeld [[Speciaal:BadgesOverzicht/Looneytunes|Looneytunes]], ze heeft dat badge maar ze is zelf geen bevestigde gebruiker, dat is [[Speciaal:Gebruikersrechten/Looneytunes|hier]] te zien. [[Speciaal:BadgesOverzicht/Arco123|Arco123]] heeft het badge voor bevestigde gebruiker gekregen voordat hij de 25 bewerkingen heeft gedaan. Hij heeft het badge gekregen toen hij nog maar 19 bewerkingen had gedaan. Kan {{@|apoo}} hier naar kijken? {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 dec 2019 16:43 (CET)
 
:Ja, bedankt voor het melden. Ik had hem al op mijn lijstje staat! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 17 dec 2019 19:00 (CET)
 
 
 
== Spitfire naam ==
 
 
 
De pagina van de Spitfire heet Spitfire, maar officieel Supermarine Spitfire, en ik weet niet of ik dat als extra informatie erbij te zetten, of dat ik de titel moet hernoemen, en ook alle koppelingen moet veranderen?
 
:Je kunt de pagina hernoemen en dan in het artikel aanpassen. Je hoeft alle koppelingen niet te veranderen (mag wel), want er wordt automatisch een link aan gemaakt naar de nieuwe naam van het artikel. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 19 dec 2019 13:28 (CET)
 
 
 
== Winnaar Gouden WikiKids Award 2019 ==
 
 
 
is geworden.......: '''[[Ontdekking van Zuid-Amerika]]''' met een totaal van 46 punten (als grootste bijdrager wint {{@|Bobbyjohn10}} de Gouden WikiKids Award Badge!). Bedankt iedereen voor het stemmen, maar ook voor het aanmaken van zulke mooie artikelen! In totaal zijn er dit jaar 5 awards uitgereikt voor mooie artikelen op WikiKids die zonder jullie niet gemaakt zouden zijn. Vanaf 1 januari is het weer mogelijk om artikelen te nomineren voor een Zilveren WikiKids Award en al deze artikelen zullen dan automatisch genomineerd zijn voor een nieuwe ronde in december 2020. Bedankt allemaal voor jullie inzet en harde werk op WikiKids en een ongelofelijk mooi nieuw jaar toegewenst! Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 dec 2019 23:32 (CET)
 
:Heel mooi artikel. Tevens iedereen bedankt voor zijn inzet en alvast een mooi 2020 en laten we er weer een mooi jaar van maken. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 dec 2019 10:12 (CET)
 
::Ik sluit mij aan bij Mike hierboven. Op naar 2020 en weer veel mooie artikelen! {{smiley|:)}} Iedereen een fijne jaarwisseling gewenst! {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 31 dec 2019 10:40 (CET)
 
:::Erg bedankt en nog een hopelijk top 2020! :) {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 10 jan 2020 16:46 (CET)
 
 
 
== Twitter ==
 
 
 
Dag allemaal,
 
 
 
Fijn dat er actief getwitterd wordt door het WikiKids-account. Alleen zijn niet alle berichten naar mijn idee on topic. Zouden we richtlijnen kunnen opstellen over waar over getwitterd wordt? Benieuwd wat anderen daar van vinden! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 2 jan 2020 21:58 (CET)
 
:Er is maar een iemand die momenteel het Twitteraccount bijhoudt. Ik zal eens vragen of hij het account niet meer wil gebruiken voor prive-zaken. Ik denk dat we daarmee het probleem hebben opgelost, toch? Richtlijnen lijken me dan niet nodig. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 jan 2020 22:05 (CET)
 
:: Wordt uitgevoerd. Ik ben actief voor Twitter. Ik wil met jullie hier de discussie voeren over de relevantie van WikiKids op Twitter. Want onze doelgroep is 8-12 jaar maar de doelgroep van Twitter is meer volwassenen. Hoe denken jullie hierover? Ik probeer wel het YouTube kanaal vanaf morgen levend te houden en ik probeer meer de zakelijke en onderwijskant van WikiKids er te bespreken. En Facebook zou ik ook kunnen doen. Hoe denken jullie hierover. Ik denk dat we een duidelijkere completere strategie moeten maken. Dus dezelfde teksten op elk kanaal, maar met een andere insteek. Een medium wat nu heel erg aan het opkomen is is TIkTok. Maar ik denk niet dat WikiKids hier thuis hoort. Het is wel precies de doelgroep die WikiKids ook heeft. Ik hoor graag jullie reactie hierop. Wat me is opgevallen is dat er veel ideeën die ik had bedacht zoals badges en visuele teksteditor zijn uitgevoerd. Dat vind ik heel leuk om te zien.{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 10 jan 2020 16:47 (CET)
 
:::Ik ben het eens dat Twitter niet echt voor kinderen is. Maar misschien is het handig dat we op Twitter ons richten naar ouders van kinderen? Op bijvoorbeeld Instagram kunnen we ons richten naar kinderen en eventueel Facebook. YouTube is ook een goed idee. Ik denk dat TikTok niet nodig is voor WikiKids. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 10 jan 2020 17:04 (CET)
 
 
 
== Onjuiste informatie! ==
 
  
In het stuk van de mount everest staat genoemd dat rene de bos de eerste nederlander is op de everest maar dat er geen bewijs is.
+
Beste allen, [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak|hier]] vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op [[Portaal:Griekse Oudheid]]. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2020 12:02 (CET)
Dat is niet juist.
+
:Ziet er mooi uit! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 24 mrt 2020 22:08 (CET)
Dat laatste stukje over het ontbreken van bewijs heeft betrekking op de geclaimde eerst beklimming van bart de vos uit 1984. Hij had geen bewijs waardoor zijn beklimming niet geldt. De eerste nederlander die daarna als eerste op de top stond is wel degelijk rene de bos in 1990.
+
::Ziet er goed uit. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 26 mrt 2020 22:32 (CET)
 
Daar zijn fotos en films van.
 
  
Groet heleen prins
+
== Portaal:Spanje ==
:Hallo Heleen Prins, bedankt voor je oplettendheid! Wist je dat je tekst op WikiKids zelf kunt aanpassen? Zeker als je een fout ergens ziet staan mag je dit direct doen! Ik heb nu het artikel van de Mount Everest voor je aangepast, maar als je meer foutjes tegen komt: pas ze vooral zelf aan! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 5 jan 2020 16:21 (CET)
 
  
== Upload Wizard ==
+
Daarbij komt ook nog [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak4|het volgende ontwerp]] voor Portaal:Spanje. Hier heb ik verzocht de veelzijdigheid van het land zo veel mogelijk te benadrukken. Hoewel er een hoop rode linkjes zijn ben ik van plan binnenkort - waarschijnlijk in de zomer - een Wikiproject:Spanje te organiseren, ook omdat de projecten voor de Olympische Spelen en EK voetbal stilliggen door het Coronavirus. Ik hoor graag wat jullie van het portaal vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 mrt 2020 22:51 (CET)
 +
:Op de inhoud heb ik niks aan te merken, maar ik zou om de leesbaarheid te vergroten de achtergrondkleur wel van “yellow” naar “gold” veranderen. Ik vind de kleur nu iets te fel. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 26 mrt 2020 22:34 (CET)
 +
::Ik heb de kleur aangepast naar gold. Het past ook beter bij de vlag btw. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 27 mrt 2020 10:54 (CET)
  
Sinds vandaag is de [[Speciaal:WizardUploaden|'''UploadWizard''']] beschikbaar op WikiKids. Hiermee worden gebruikers stap voor stap begeleid met het uploaden van een plaatje. Geen moeilijk gedoe meer met het invullen van een samenvatting. Er is een waarschuwing wanneer het plaatje al op WikiKids of commons staat. Sommige plaatjes met een verkeerde licentie worden zelfs automatisch geweigerd. Kortom, een stuk makkelijker dus! Met het introduceren van de UploadWizard zijn er ook een aantal licenties gewijzigd. Zo is de GFDL en een aantal Creative Commons licenties vervallen. Deze licenties zijn niet te combineren met de algemene licentie die WikiKids gebruikt (CC-BY-SA-3.0). Je kunt 10 bestanden tegelijkertijd uploaden met de UploadWizard. Ook dat is dus heel fijn! Als je wilt kun je de UploadWizard testen, '''<u>zolang je in de laatste stap NIET op "publiceren"</u>''' klikt wordt het plaatje niet geüpload. Mochten jullie nog vragen/opmerkingen hebben laat het dan weten. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 jan 2020 14:22 (CET)
+
==Sjabloon:Infobox oorlog==
:Ik heb het al gezien. Mooi Apoo! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 jan 2020 14:43 (CET)
+
[[Bestand:Wikikidsuitlegvoorrots.png|150px|right]]
::Als je een verkeerde datum invult krijg je ''We recommend that you properly fill in all the fields. Do you want to continue without correcting these warnings?'' enz. dit te zien, dit moet in het Nederlands. Daarnaast krijg je bij de beschrijving een keuze tussen Nederlands, Duits, enz. Kan dit niet uitgeschakeld worden? Ook wordt dan het sjabloon {{tl|nl}} gebruikt, dit is al in gebruik voor bij bronnen. Als die andere talen uitgeschakeld kunnen worden is het ook wel handig dat je zonder dat {{tl|nl}} gebruikt wordt.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 jan 2020 14:56 (CET)
+
Hallo. Weet iemand hoe het centeren kan opgelost worden bij [[Sjabloon:Infobox oorlog]]. Zie [[Irakoorlog]] bij strijdende partijen. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 26 mrt 2020 13:49 (CET)
:::Die melding zal ik nog even vertalen in het Nederlands. De keuze voor een taal van de beschrijving kan ik onzichtbaar maken met css, maar ik kan niet voorkomen dat het sjabloon {{tl|nl}} gebruikt wordt. Dat is een functie die blijft. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 jan 2020 15:06 (CET)
+
:Wat is eigenlijk het probleem? Ik zie nergens iets gecentreerd. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 26 mrt 2020 17:39 (CET)
::::: Gaaf! Ik vind het heel handig en zal er gebruik van maken.
+
::Zie foto hiernaast. Wat ik eigenlijk wil is dat "Invasiefase (in 2003)" van beide partijen op dezelfde lijn terecht komt. Net zoals "Na de invasie (2003-2011)". Nu staan ze gecenteerd qua hoogte als het niet overeenkomt. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 26 mrt 2020 20:39 (CET)
::::::Even een lichtpuntje: bij de Tutorial staat bij dus... zel I.p.v zelf. Kan dit verbeterd worden? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 10 jan 2020 16:50 (CET)
+
Pas valign toe, zo:
:::::::{{done}} - {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 jan 2020 17:00 (CET)
 
::::::::Apoo, ik weet niet hoe makkelijk het aanpassen is, maar misschien kunnen er in je voorkeuren vinkjes komen die het volgende doen?
 
*Een vinkje die ervoor zorgt dat de Upload Wizard automatisch naar het oude formulier gaat
 
*Een vinkje die alle stappen onder elkaar zet (hierdoor kan je de Tutorial niet meer bekijken) om sneller een bestand te Uploaden, een soort expertmodus. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 jan 2020 07:55 (CET)
 
:::::Dat eerste kan je in je js zetten. Met dit script. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 jan 2020 10:09 (CET)
 
<code>
 
// Redirect
 
  
var mpTitle = "Speciaal:UploadWizard";
+
|colspan=3 style="font-size: 10pt; font-weight: bold; text-align: center; background: #6295DA; color: white;"| Strijdende partijen
 +
|-valign="top"
 +
| {{{NaamStrijdendePartij1|xxx}}}
 +
| {{{NaamStrijdendePartij2|xxx <BR>  xxx <BR>  xxx}}}
 +
| {{{NaamStrijdendePartij3|xxx}}}
  
var isMainPage = wgPageName == mpTitle
+
{{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 26 mrt 2020 21:53 (CET)
 +
:Ik weet niet als het werkt want ik heb dat toegevoegd maar ik zie geen veranderingen. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 29 mrt 2020 22:30 (CEST)
 +
::Je hebt het maar één keer toegevoegd, en bovendien op de verkeerde plek, maar het moet overal (zie voorbeeld) direct na <nowiki>|- </nowiki>waar kolommetjes staan zoals leiders, strijdende partijen (die meestal drie keer onder elkaar staan). Zet anders "border" in de brontekst even op 1, dan zul je zien dat het werkt. Dat moet jij toch ook kunnen Bobby? Nou dan!  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 31 mrt 2020 12:29 (CEST)
 +
:::Ik heb het zelf dan maar even gewijzigd Bobby. Is het zo naar wens?  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 2 apr 2020 21:30 (CEST)
  
if (isMainPage)  
+
==Coronaportaal==
 +
Ik ben druk bezig met de opmaak van het [[Portaal:Corona|Cronaportaal]] en ik kan wel wat hulp gebruiken. Wie wil mij helpen?
 +
Ik wil wel helpen!
 +
{{Gebruiker:Matthias969/Handtekening}} 27 mrt 2020 09:24 (CET)
 +
:Ik heb een portaalplaatje voor je gemaakt en toegevoegd op de pagina. Mocht je ergens anders hulp bij nodig hebben hoor ik het graag. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 27 mrt 2020 10:53 (CET)
 +
::Ik ben nu even bezig, maar je hoort het nog. Mooi plaatje, trouwens! Groetjes, [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 27 mrt 2020 14:17 (CET)
  
{window.location="https://wikikids.nl/Speciaal:Uploaden";}
+
== Portaal:China ==
  
// Redirect </code>
+
[[Gebruiker:Mike1023/Kladblok|Hier]] kunnen jullie mijn ontwerp voor Portaal:China zien. Ik heb zoveel mogelijk het portaal proberen in het midden te houden, tussen Taiwan en de Volksrepubliek China in. Ik heb de Volksrepubliek China echter meer uitgelicht, aangezien dit het bekendere en grotere China is en er veel meer over te vertellen valt. In het begin van het portaal is duidelijk gemaakt dat er ook een Republiek China (Taiwan) is en natuurlijk nog de speciale bestuursregio's Hongkong en Macau. Ik hoor graag jullie aanbevelingen om het portaal eventueel te verbeteren. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 mrt 2020 11:13 (CEST)
:::::::Dat wou ik niet, maar is wel handig voor mensen die de Upload Wizard stapsgewijs niet fijn vinden. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 jan 2020 10:12 (CET)
+
:Ziet er wederom goed uit. Na het begin zie ik echter geen enkele link meer naar Taiwan. Misschien kun je nog ergens linkjes naar [[Taipei]] en de [[Kwomintang]] zetten? Verder zie ik geen verbeterpunten. {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 31 mrt 2020 11:21 (CEST)
::::::::Aangezien er weinig mensen zijn die uploaden heeft het denk ik weinig nut om alles achter elkaar te plakken. Wil jij dat laatste? {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 jan 2020 10:15 (CET)
+
::Ik heb ze toegevoegd. Bedankt voor de toevoegingen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 mrt 2020 18:46 (CEST)
:::::::::Dan kan je wel sneller uploaden. Dat wil ik eigenlijk wel. Misschien kan je dat bij het gedeelte klaar toevoegen voor gebruikers die de badge Uploaden I hebben, zodat ze dat dan kunnen aanzetten na hun tweede upload? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 11 jan 2020 10:33 (CET)
 
::::::::::Ik denk niet dat je sneller bent door alles onder elkaar te zetten. Het scheelt misschien 2 seconden? Het is ook niet mogelijk om alles onder elkaar te zetten omdat je met de UploadWizard 10 plaatjes in één keer kunt uploaden. Als je alles onder elkaar zou zetten wordt dat een grote onduidelijke chaos. Als je meerdere plaatjes tegelijk uploadt komen er bepaalde stappen al onder elkaar te staan. Als je het oude formulier liever wil gebruiken kun je de code van Rots gebruiken. Of je voegt [[Speciaal:Uploaden]] toe aan de favorieten van je browser ;-). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 jan 2020 11:50 (CET)
 
Even iets anders, nu gebruikt Upload Wizard het sjabloon {{tl|Information}} is het een idee om dit samen te voegen met het sjabloon {{tl|afbeelding}}, voor de uniformiteit. Dat kan door op het sjabloon {{tl|Information}} [[User:Rots61/Information|dit]] te zetten. Of natuurlijk andersom. Groetjes,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 jan 2020 15:05 (CET)
 
:{{done}} {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 jan 2020 15:16 (CET)
 
  
== Eerste nieuwsflits / Toekomst YouTube en Social Media. ==
+
== wikikids ==
  
Beste Iedereen,
+
kunnen mensen die op wikikids mijn echte naam weten?
 +
:Nee, maar als je dingen doe die niet mogen kan een [[bureaucraat]] wel jouw IP-adres achterhalen en contact opnemen met je ouders of school want dat is hier niet gewenst. Groetjes  [[Gebruiker:Anoniem0220|Anoniem0220]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 31 mrt 2020 13:58 (CEST).
 +
:P.S: Stel dit soort vragen voortaan in [[Wikikids:Boomhut|de Boomhut]] {{Gebruiker:Didi05/Handtekening}} 31 mrt 2020 15:19 (CEST)
  
De allereerste NieuwsFlits staat online op het YouTube Kanaal en Twitter. Hierin worden alle nieuwtjes van het voorjaar besproken. Wat vinden jullie van het uiterlijk en hebben jullie ook nog tips. Ik dacht om misschien ook een hoe doe je dat... en een informatieve serie te starten. Wat zouden jullie hiervan vinden. Ik zou ook graag weten of jullie nog een idee hebben over Twitter in de toekomst van WikiKIds.
+
== Leestips voor sociale media ==
  
Groetjes,
+
Mij leek het leuk om de komende weken op instagram, facebook en twitter leestips te plaatsen, aangezien de meeste scholieren thuiszitten. Dit houdt in dat elke dag een nieuw artikel (recent gemaakt) op sociale media wordt geplaatst. In ga de artikelen van de SuperSchrijfwedstrijd, bijvoorbeeld de Irakoorlog, Tyrannosaurus Rex en Molise, sowieso de komende dagen online zetten. Ik zoek daarom een lijstje met leuke artikelen, die kortgeleden (de laatste paar maanden) zijn opgeknapt of aangemaakt en een beetje groot zijn. Heb je ideeën van leuke leestips, voeg ze dan hieronder toe! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 apr 2020 09:58 (CEST)
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 13 jan 2020 20:23 (CET)
+
:Inderdaad leuk idee, ik zou ook actuele artikelen online zetten en ik denk dan aan natuurlijk het [[coronavirus]] maar ook aan de [[Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020]] de [[Syrische burgeroorlog]]. Zo leren mensen die er nog niet zoveel van weten ook meer over actuelere onderwerpen.
:Erg leuk gedaan! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 13 jan 2020 20:28 (CET)
+
::Dat lijkt me inderdaad een goed idee. Het artikel over de Syrische Burgeroorlog zou ik alleen niet doen, aangezien het niet meer up-to-date is (IS is inmiddels verbannen). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 apr 2020 15:37 (CEST)
  
== muhammed ali ==
+
== VE ==
  
wie is muhammed ali?
+
Er is iets met de VE! ik deed dit op [[Gebruiker:Gebruiker25]] maar hij zei steeds het volgende: [https://www.youtube.com/watch?v=YmW9BSKZWJY&feature=youtu.be]. Help s.v.p! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 apr 2020 15:39 (CEST)
:Dat kun je op het artikel van hem zien. Oja, zulk soort vragen moet je in de boomhut stellen.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 16 jan 2020 16:18 (CET)
+
:Even opnieuw: ik heb hierbij hulp nodig. Ik ben een video aan het maken. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 apr 2020 17:33 (CEST)
 +
::Denk dat het te maken heeft met de link die je wilde toevoegen. Omdat je gebruiker nog niet oud genoeg is mag je nog geen externe links toevoegen in verband met spam. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 apr 2020 18:40 (CEST)
 +
:::OK. Er is toch nog een manier om een WikiPedia link te maken heb ik gezien. {{Smiley|:)}} {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 apr 2020 19:14 (CEST)
  
== afbeelding week ==
+
== Toestemming voor de volgende portalen (deel 2) ==
  
wat is de afbeelding van de week?????????????????
+
Een paar weken geleden heb ik vier portalen voor de WikiKidsAtlas aangevraagd, waarvan ik in de komende week de laatste had zal leggen aan Portaal:Rusland. Hierna wil ik het portaalsysteem uitbreiden op een andere manier buiten de WikiKidsAtlas om. Daarom wil ik de volgende portalen aanmaken (natuurlijk met ontwerp):
 +
* Portaal:Maatschappij(leer) - hier vind je alle samenlevingsonderwerpen, zoals politiek, economie, justitie, religie, verkeer en vervoer, media en sport. De portalen over politiek, religie, verkeer en vervoer, media en sport kunnen hieronder vallen.
 +
* Portaal:Wiskunde - als uitbreiding van het wetenschapsportaal - hier kun je alles vinden over rekenen en wiskunde, dus ruimtelijke figuren, algebra en de "som van de dag".
 +
* Portaal:Economie - herbenoeming voor [[Portaal:WikiKidsAtlas/Financiële districten]] - hier vindt je veel begrippen die in de economie, zoals bij RTL Z, voorbijkomen. Denk hierbij aan woorden zoals belasting, import, export, begroting en premie.
 +
* Portaal:Taal (PorTaal) - als subportaal van Portaal:Maatschappij - hier vindt je links naar talen, schrijfsystemen, maar ook begrippen als naamval, voorzetsel, lijdend voorwerp, etc.
 +
* Portaal:Literatuur - ook om lezen te stimuleren - hier vind je link naar (kinder- en jeugdboeken)schrijvers, maar ook volwassenenschrijvers. Mij lijkt het leuk om het uitgelichte boek van de maand te doen als stimulering om te lezen. Daarnaast vind je begrippen hier, zoals hoofdpersonage, strofe en rijm.
 +
Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 apr 2020 15:56 (CEST)
 +
:Lijkt me een goed idee!  [[Gebruiker:Anoniem0220|Anoniem0220]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 2 apr 2020 16:52 (CEST)
 +
::IK ben zeker voor! {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 3 apr 2020 19:10 (CEST)

Huidige versie van 3 apr 2020 om 19:10

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Dit is de plek voor gebruikers om te overleggen. Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Speurtocht

Beste iedereen,

op Twitter is er animo voor een speurtocht door WikiKids door het coronavirus. Zou iemand dit kunnen regelen of is dit niet haalbaar

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 20:50 (CET)

Het is natuurlijk een leuk idee om iets te verzinnen voor de kinderen die nu thuis zitten om te doen op WikiKids. Wat er precies met een speurtocht wordt bedoeld weet ik niet. Ik heb er zelf in ieder geval geen tijd voor om iets te bedenken en te maken, mijn inzet is hard nodig momenteel in het land. Maar misschien dat de andere moderators en gebruikers dit gezamenlijk kunnen oppakken! :) apoo overleg · (MOD) 17 mrt 2020 21:11 (CET)
Een quiz is wel een leuk idee, allerlei dingen die je op WikiKids moet opzoeken. Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 17 mrt 2020 21:21 (CET)
Misschien dat we een speurtocht kunnen organiseren, waarin we een blad ontwerpen waarop kinderen artikelen van WikiKids moeten gebruiken om de vragen op te lossen. Een voorbeeld is dat de vraag is "Wat is de hoofdstad van Armenië?", zij dan Armenië in de zoekbalk opzoeken en zo op het antwoord komen. Zo leren ze op WikiKids hun antwoorden zelf op te zoeken zonder dit te vragen (zorgt voor verbetering van de informatievaardigheden op school tevens). Dit kan echter wel averechts werken, maar dat kan voorkomen worden als er misschien een leuk kort filmpje is waarop kinderen vooraf kunnen zien hoe ze deze zaken moeten opzoeken. Het blad en filmpje kunnen we dan weer in het vervolg gebruiken voor het uitleggen hoe nieuwe gebruikers (en scholen) moeten werken met WikiKids. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 17 mrt 2020 21:24 (CET)
@Mike1023 sinds kort er is trouwens ook een kleine presentatie voor in het onderwijs te downloaden, wat vind jij ervan? Dit is de link: [1]

Mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 17 mrt 2020 21:35 (CET)

Vragen over rechten

 1. Waarom heeft emailconfirmed het skipcaptcha recht? Het wordt toch niet gebruikt?
 2. Fab is de enige die het recht widgetbewerker heeft, maar de mods kunnen ook gewoon widgets bewerken. Waarom heeft hij dat dan wel?
 3. Fab is ook nog WikiboxAdmin. Wat houdt dat in?

Face-sad.svgDeGroteEmojii 18 mrt 2020 19:27 (CET)

 1. Niet meer nee.
 2. Moderators hebben het editwidgets recht. Er is een aparte groep zodat gebruikers ook dit recht kunnen krijgen. Dat FAB de rechten heeft is dus wat dubbelop ja.
 3. Een overblijfsel van heel lang geleden. Dat gebruiken we niet meer.
:) apoo overleg · (MOD) 18 mrt 2020 21:22 (CET)

Corona Portaal

Dag allemaal,

Het lijkt mij zinvol om een coronaportaal te starten. Een pagina waarop alle begrippen die langs komen in het nieuws rondom corona helder worden uitgelegd. Dus niet als nieuwsupdateplek maar als verheldering van begrippen die nu allemaal in het nieuws komen. Vind je dat ook een goed idee? Dan ben je van harte uitgenodigd om mee te werken. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 08:51 (CET)

Mooi idee, alleen is het jammer dat het artikel Coronavirus is geclaimd voor de schrijfwedstrijd. Kunnen we aan diegene vragen om een ander artikel te kiezen, zodat we daar de kinderen ook op de hoogte kunnen houden? Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 19 mrt 2020 14:23 (CET)
Tegen Tegen-We kunnen ook wel even wachten. Face-sad.svgDeGroteEmojii 19 mrt 2020 14:37 (CET)
Het artikel Coronavirus moet gaan over de coronavirussen in het algemeen (dat zijn er namelijk heel veel). Dat onderwerp is nu niet zo actueel. Actueel zou het artikel moeten zijn over SARS-CoV-2 (het nieuwe coronavirus) en de ziekte die het veroorzaakt: COVID-19. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 19 mrt 2020 14:39 (CET)
Ik heb mij waarschijnlijk nog niet goed uitgedrukt. Ik bedoel dat er zoveel nieuwe begrippen langskomen rondom het coronavirus (COVID-19) dat ik het handig vond om deze te verzamelen en toe te lichten. Zie Portaal Corona. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 19 mrt 2020 14:43 (CET)
Ik zal in de loop van de week het portaal een beetje "leuk" (niet het juiste woord in deze situatie) aankleden. Zo zal ik kijken of ik een portaalplaatje kan maken en de begrippen in boxen kan zetten. Na de coronacrisis zouden we het portaal kunnen ombouwen tot een portaal over gezondheidszorg in het algemeen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 19 mrt 2020 14:57 (CET)
Ik ben er al een beetje mee begonnen. Wat vinden jullie ervan? Zoals jullie weten heb ik hier niet veel ervaring mee, dus ik weet niet zo goed hoe ik hiermee verder moet. Zouden jullie mij ook willen helpen met een projectpagina? Aangezien nogal wat pagina's nog niet bestaan, kan het Portaal:Corona wel een projectpagina gebruiken. Groeten, Didi05 (overleg) 19 mrt 2020 16:14 (CET)
Er begint al een goede vorm in te komen. Misschien zou je de andere artikelen ook in de boxen kunnen zetten. Ik zal van het weekend kijken of in een portaalplaatje kan maken met Paint. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 mrt 2020 17:05 (CET)

Aanvraag voor de volgende portalen

Beste iedereen, ik zou graag een aanvraag willen doen voor de volgende portalen, die ik wil toevoegen aan WikiKidsAtlas:

 • Portaal:Griekenland
 • Portaal:Spanje
 • Portaal:Rusland
 • Portaal:China

Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Ik zal natuurlijk een ontwerp maken voordat deze "online" komen. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 mrt 2020 12:47 (CET)

Wat mij betreft akkoord. :) apoo overleg · (MOD) 20 mrt 2020 12:50 (CET)
Klinkt goed, allemaal landen die zeker een eigen portaal verdienen. Ben benieuwd naar je ontwerpen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 20 mrt 2020 12:54 (CET)
Ik wil aan alle portalen zeker een handje meehelpen. :) Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 20 mrt 2020 15:54 (CET)
@BobbyJohn: Dat zou erg fijn zijn. Ik ben van plan de artikelen over de landen zelf ermee bij op te knappen. Bij Griekenland en Rusland is dat niet nodig, maar de artikelen Spanje en de Volksrepubliek China (eigenlijk ook Taiwan, Macau en Hongkong) mogen een opknapbeurt gebruiken. Dan ziet alles er weer fris uit. Je mag ook meehelpen met een ontwerp voor een portaal (als je een goed idee hebt, mag dat zeker!). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 20 mrt 2020 17:03 (CET)

Uitleg

Op Wikikids er eigenlijk te weinig uitleg. Ik mis uitleg over:

 • Hoe de Awards, SSW enz. werken. Dat is er al, maar het is naar mijn mening niet duidelijk genoeg. Beter zou een aparte pagina zijn.
 • Wikikids:Tutorial staat niet op het Kidsportaal, terwijl dat een heel belangrijk stuk uitleg is.
 • Tips voor een opmaak voor een mooie gebruikerspagina.
 • Een uitleg over hoe je een portaal moet maken en portaalboxen neer moest zetten (ik moest het helemaal zelf uitvogelen)
 • En een uitgebreidere uitleg over infoboxen en sjablonen

Zouden jullie mee willen helpen? Groetjes, Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:04 (CET)

Hoi.
 1. Ik vind dat voor de awards een goed idee. Voor de SSW denk ik niet.
 2. De Tutorial is Al heel erg verouderd. Daarom staat het er niet op. Ik deed ooit een poging om hem te herschrijven, maar helaas waren de meeste mensen tegen.
 3. Je mag altijd het ontwerp van anderen gebruiken! Er is helaas nog geen uitleg hierover. Ik denk dat ik die op YouTube ga maken.
 4. Dat staat hier.
 5. Ook een goed idee.

Face-sad.svgDeGroteEmojii 21 mrt 2020 09:18 (CET)

Wat voor informatie mis je nog over de Awards en de SSW? Daar zijn al twee informatiepagina’s over. :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 09:28 (CET)
Ik denk dat niet iedereen (ik in ieder geval niet) denkt: "Ik snap iets niet over Wikikis, dan ga ik het natuurlijk op Youtube opzoeken!" het is denk ik beter om het gewoon op Wikikids zelf zetten. De tutorial hoeft niet helemaal herschreven te worden. Omdat de tutorial over het ontwerp Monobook gaat kunnen we beter alleen de 4e tutorial aanpassen en de 5e. Verder lijkt alles mij actueel. Nog even over de Awards en SSW: waar staan die pagina's dan? Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 09:35 (CET)
Het idee is om die YouTube filmpjes op WikiKids te zetten. Kinderen snappen soms een filmpje toch beter dan tekst. Bovenaan WikiKids:Awards staat de hele procedure uitgeschreven. Ook op de pagina van de SSW20 staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt. Vandaar mijn vraag: wat vind je daar onduidelijk aan of welke informatie mis je? :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 09:56 (CET)
Nou, ik snap bijvoorbeeld nog steeds niet zo goed hoe je een nominatie moet sluiten. En het mag ook iets duiidelijker dat je het artikel dat je nomineert op de Awards moet zetten. Verder is het ook niet zo duidelijk hoe je moet stemmen. Er staat:"Stemmen doe je met {{voor}} of {{neutraal}} en daarachter de reden. Of {{tegen}} en daarbij een tip." Beter zou zijn om te beschrijven dat je dat onder de nominatie moet schrijven. Anders weet je niet wat er wordt bedoeld. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:09 (CET)
Vergeet niet dat je alleen kunt stemmen en nomineren als je een bevestigde gebruiker bent. Je hebt dan al wat ervaring met WikiKids en weet al een beetje hoe WikiKids werkt. De tekst hoeft dus niet voor nieuwe gebruikers te zijn. Een nominatie sluiten hoeft ook niet door iedereen gedaan te worden, meestal doen moderators dat, maar je mag het ook zelf doen als je weet hoe. Als je te veel uitleg gaat geven op die pagina dan lezen kinderen dat niet meer, snap je? Hoe meer tekst, hoe minder het gelezen wordt. Ik heb de tekst iets aangepast en hoop dat het zo wat duidelijker is. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 11:21 (CET)
Bedankt. Het is al een stuk duidelijker. Didi05 (overleg) 21 mrt 2020 11:53 (CET)
Ondanks, dat bepaalde dingen onduidelijk zijn, is dat ook onderdeel van WikiKids. Ik heb veel plezier gehad in het ontdekken hoe alles werkt, hoe je een infobox plaatst en je eerste handtekening. Ik denk dat we de basis prima uitleggen. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 22 mrt 2020 20:57 (CET)
Ik vond het juist erg vervelend. Op mijn overlegpagina staat nog steeds een hele lange discussie onder het kopje handtekening!

Didi05 (overleg) 23 mrt 2020 07:48 (CET)

Onjuiste informatie!

als je hondenweer opzoekt is het slecht, ik zou graag willen dat het verwijderd wordt, het is nutteloze informatie. als ik hier iets aan kan doen, meld het dan maar. miauw 21 mrt 2020 15:15 (CET)ik ben Voor Voormiauw 21 mrt 2020 15:17 (CET)

De tekst die op het artikel Hondenweer staat klopt en is geen onjuiste informatie. :) apoo overleg · (MOD) 21 mrt 2020 15:18 (CET)

Portaal:Griekenland

Beste allen, hier vinden jullie een link naar mijn ontwerp voor Portaal:Griekenland. Ik heb het portaal zoveel mogelijk bij het moderne Griekenland (van na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog) gehouden. Het Oude Griekenland (van Homerus en Sparta) is natuurlijk al te vinden op Portaal:Griekse Oudheid. Ik heb een link naar dat portaal geplaatst op het portaal. Sommige archeologische monumenten hebben wel een link op het portalen, aangezien het natuurlijk bekende bezienswaardigheden zijn. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 24 mrt 2020 12:02 (CET)

Ziet er mooi uit! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 24 mrt 2020 22:08 (CET)
Ziet er goed uit. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 26 mrt 2020 22:32 (CET)

Portaal:Spanje

Daarbij komt ook nog het volgende ontwerp voor Portaal:Spanje. Hier heb ik verzocht de veelzijdigheid van het land zo veel mogelijk te benadrukken. Hoewel er een hoop rode linkjes zijn ben ik van plan binnenkort - waarschijnlijk in de zomer - een Wikiproject:Spanje te organiseren, ook omdat de projecten voor de Olympische Spelen en EK voetbal stilliggen door het Coronavirus. Ik hoor graag wat jullie van het portaal vinden. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 25 mrt 2020 22:51 (CET)

Op de inhoud heb ik niks aan te merken, maar ik zou om de leesbaarheid te vergroten de achtergrondkleur wel van “yellow” naar “gold” veranderen. Ik vind de kleur nu iets te fel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 26 mrt 2020 22:34 (CET)
Ik heb de kleur aangepast naar gold. Het past ook beter bij de vlag btw. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 27 mrt 2020 10:54 (CET)

Sjabloon:Infobox oorlog

Wikikidsuitlegvoorrots.png

Hallo. Weet iemand hoe het centeren kan opgelost worden bij Sjabloon:Infobox oorlog. Zie Irakoorlog bij strijdende partijen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 26 mrt 2020 13:49 (CET)

Wat is eigenlijk het probleem? Ik zie nergens iets gecentreerd. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 26 mrt 2020 17:39 (CET)
Zie foto hiernaast. Wat ik eigenlijk wil is dat "Invasiefase (in 2003)" van beide partijen op dezelfde lijn terecht komt. Net zoals "Na de invasie (2003-2011)". Nu staan ze gecenteerd qua hoogte als het niet overeenkomt. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 26 mrt 2020 20:39 (CET)

Pas valign toe, zo:

|colspan=3 style="font-size: 10pt; font-weight: bold; text-align: center; background: #6295DA; color: white;"| Strijdende partijen
|-valign="top"
| xxx
| xxx 
xxx
xxx | xxx

Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 26 mrt 2020 21:53 (CET)

Ik weet niet als het werkt want ik heb dat toegevoegd maar ik zie geen veranderingen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 29 mrt 2020 22:30 (CEST)
Je hebt het maar één keer toegevoegd, en bovendien op de verkeerde plek, maar het moet overal (zie voorbeeld) direct na |- waar kolommetjes staan zoals leiders, strijdende partijen (die meestal drie keer onder elkaar staan). Zet anders "border" in de brontekst even op 1, dan zul je zien dat het werkt. Dat moet jij toch ook kunnen Bobby? Nou dan! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 31 mrt 2020 12:29 (CEST)
Ik heb het zelf dan maar even gewijzigd Bobby. Is het zo naar wens? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 2 apr 2020 21:30 (CEST)

Coronaportaal

Ik ben druk bezig met de opmaak van het Cronaportaal en ik kan wel wat hulp gebruiken. Wie wil mij helpen? Ik wil wel helpen! 😜😜Matthias969😜😜Overleg 27 mrt 2020 09:24 (CET)

Ik heb een portaalplaatje voor je gemaakt en toegevoegd op de pagina. Mocht je ergens anders hulp bij nodig hebben hoor ik het graag. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 27 mrt 2020 10:53 (CET)
Ik ben nu even bezig, maar je hoort het nog. Mooi plaatje, trouwens! Groetjes, Didi05 (overleg) 27 mrt 2020 14:17 (CET)

Portaal:China

Hier kunnen jullie mijn ontwerp voor Portaal:China zien. Ik heb zoveel mogelijk het portaal proberen in het midden te houden, tussen Taiwan en de Volksrepubliek China in. Ik heb de Volksrepubliek China echter meer uitgelicht, aangezien dit het bekendere en grotere China is en er veel meer over te vertellen valt. In het begin van het portaal is duidelijk gemaakt dat er ook een Republiek China (Taiwan) is en natuurlijk nog de speciale bestuursregio's Hongkong en Macau. Ik hoor graag jullie aanbevelingen om het portaal eventueel te verbeteren. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 31 mrt 2020 11:13 (CEST)

Ziet er wederom goed uit. Na het begin zie ik echter geen enkele link meer naar Taiwan. Misschien kun je nog ergens linkjes naar Taipei en de Kwomintang zetten? Verder zie ik geen verbeterpunten. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 31 mrt 2020 11:21 (CEST)
Ik heb ze toegevoegd. Bedankt voor de toevoegingen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 31 mrt 2020 18:46 (CEST)

wikikids

kunnen mensen die op wikikids mijn echte naam weten?

Nee, maar als je dingen doe die niet mogen kan een bureaucraat wel jouw IP-adres achterhalen en contact opnemen met je ouders of school want dat is hier niet gewenst. Groetjes Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 13:58 (CEST).
P.S: Stel dit soort vragen voortaan in de Boomhut Groetjes, Didi - Didi05 Wil je overleggen? 31 mrt 2020 15:19 (CEST)

Leestips voor sociale media

Mij leek het leuk om de komende weken op instagram, facebook en twitter leestips te plaatsen, aangezien de meeste scholieren thuiszitten. Dit houdt in dat elke dag een nieuw artikel (recent gemaakt) op sociale media wordt geplaatst. In ga de artikelen van de SuperSchrijfwedstrijd, bijvoorbeeld de Irakoorlog, Tyrannosaurus Rex en Molise, sowieso de komende dagen online zetten. Ik zoek daarom een lijstje met leuke artikelen, die kortgeleden (de laatste paar maanden) zijn opgeknapt of aangemaakt en een beetje groot zijn. Heb je ideeën van leuke leestips, voeg ze dan hieronder toe! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 2 apr 2020 09:58 (CEST)

Inderdaad leuk idee, ik zou ook actuele artikelen online zetten en ik denk dan aan natuurlijk het coronavirus maar ook aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2020 de Syrische burgeroorlog. Zo leren mensen die er nog niet zoveel van weten ook meer over actuelere onderwerpen.
Dat lijkt me inderdaad een goed idee. Het artikel over de Syrische Burgeroorlog zou ik alleen niet doen, aangezien het niet meer up-to-date is (IS is inmiddels verbannen). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 2 apr 2020 15:37 (CEST)

VE

Er is iets met de VE! ik deed dit op Gebruiker:Gebruiker25 maar hij zei steeds het volgende: [2]. Help s.v.p! Face-sad.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 15:39 (CEST)

Even opnieuw: ik heb hierbij hulp nodig. Ik ben een video aan het maken. Face-sad.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 17:33 (CEST)
Denk dat het te maken heeft met de link die je wilde toevoegen. Omdat je gebruiker nog niet oud genoeg is mag je nog geen externe links toevoegen in verband met spam. :) apoo overleg · (MOD) 2 apr 2020 18:40 (CEST)
OK. Er is toch nog een manier om een WikiPedia link te maken heb ik gezien. Face-smile.svg Face-sad.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 19:14 (CEST)

Toestemming voor de volgende portalen (deel 2)

Een paar weken geleden heb ik vier portalen voor de WikiKidsAtlas aangevraagd, waarvan ik in de komende week de laatste had zal leggen aan Portaal:Rusland. Hierna wil ik het portaalsysteem uitbreiden op een andere manier buiten de WikiKidsAtlas om. Daarom wil ik de volgende portalen aanmaken (natuurlijk met ontwerp):

 • Portaal:Maatschappij(leer) - hier vind je alle samenlevingsonderwerpen, zoals politiek, economie, justitie, religie, verkeer en vervoer, media en sport. De portalen over politiek, religie, verkeer en vervoer, media en sport kunnen hieronder vallen.
 • Portaal:Wiskunde - als uitbreiding van het wetenschapsportaal - hier kun je alles vinden over rekenen en wiskunde, dus ruimtelijke figuren, algebra en de "som van de dag".
 • Portaal:Economie - herbenoeming voor Portaal:WikiKidsAtlas/Financiële districten - hier vindt je veel begrippen die in de economie, zoals bij RTL Z, voorbijkomen. Denk hierbij aan woorden zoals belasting, import, export, begroting en premie.
 • Portaal:Taal (PorTaal) - als subportaal van Portaal:Maatschappij - hier vindt je links naar talen, schrijfsystemen, maar ook begrippen als naamval, voorzetsel, lijdend voorwerp, etc.
 • Portaal:Literatuur - ook om lezen te stimuleren - hier vind je link naar (kinder- en jeugdboeken)schrijvers, maar ook volwassenenschrijvers. Mij lijkt het leuk om het uitgelichte boek van de maand te doen als stimulering om te lezen. Daarnaast vind je begrippen hier, zoals hoofdpersonage, strofe en rijm.

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 2 apr 2020 15:56 (CEST)

Lijkt me een goed idee! Anoniem0220 (overleg) 2 apr 2020 16:52 (CEST)
IK ben zeker voor! Wouter15 overleg · (MOD). 3 apr 2020 19:10 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=605034"