Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Wikikids:Nieuws

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 1 jul 2018 om 11:01 (editie 2 doe ik wel in een apart sjabloon, op die manier leggen we een archief aan.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Animatie400.gif
Leuk dat je er bent!

Welkom op de nieuwspagina van WikiKids. Op deze pagina vind je het laatste nieuws over alles wat nieuw is, wat er nog gaat gebeuren en een lijst van nieuwe artikel. Voor gebruikers staan ook elke week tips en mededelingen in deze krant. Vier maal per jaar verschijnt deze krant, volg ons op Instagram en/of Facebook voor meldingen hiervan!

Wat kan ik vinden op deze pagina?

  • Wat er de laatste tijd op WikiKids gebeurd is, dus alle grote artikelen, lijsten, portalen, etc.
  • Wat er nog gaat gebeuren, bijvoorbeeld projecten en themaweken.
  • Mededelingen en tips voor (nieuwe) gebruikers.

Versie: 2e kwartaal 2018

Nieuw op WikiKids!
Verbouwing van de WikiKidsAtlas
Globe Blaeu (17th c., GIM) by shakko 01.jpg

De verbouwing van de WikiKidsAtlas is grotendeels afgerond. Portaal:Europa en Portaal:Azië hebben de afgelopen maanden een make-over gehad. Tevens hebben we Portaal:Amerika gesplitst in Portaal:Noord-Amerika en Portaal:Zuid-Amerika. Hierdoor kun je gerichter zoeken en waan je je meer in de sfeer dat het continent de bieden heeft. De komende weken wordt ons portaal over Oceanië onder handen genomen en de overige subportalen iets opgeknapt (typfouten, afbeeldingen, technische foutjes, etc.). Dit laatste is echter al gebeurd bij Portaal:Verenigd Koninkrijk en Portaal:België.

Naar verwachting duurt het tot het einde van de zomervakantie voordat de WikiKidsAtlas af en weer mee kan voor de komende 10 jaar. Het hoofdportaal is grotendeels af, al wordt er nog aan kleinere details gewerkt.

Nieuwe versies Vikidia
Brandenburger Tor - freakyman 2.jpg

Vikidia (de taalvarianten op WikiKids) is sinds kort ook beschikbaar in Grieks, Armeens en (weer in het) Duits. Vikidia is een variant op WikiKids, maar dan andere talen. WikiKids kun je eigenlijk als de Nederlandse Vikidia zien en er vindt samenwerking plaats tussen de twee encyclopedieën. Vikidia was er al in 8 talen, waaronder Frans, Italiaans, Engels, Spaans en Russisch. Met de nieuwe versies erbij telt Vikidia er 11.

Vooral de Duitstalige Vikidia is goed nieuws voor WikiKids. Duits is een taal die veel leerlingen leren op school en daarnaast werd er lang gezocht naar een goede encyclopedie voor kinderen in het Duits. Wij hopen daarmee ook dat de komst van deze taalversie ervoor zorgt dat meer Duitstalige artikelen worden gelezen en gebruikers zin hebben om bij te dragen aan dit project.

Mededelingen voor gebruikers
  • De award van Amerikaans-Samoa is ingetrokken na constatering dat er in het verleden alleen maar tegen het artikel is gestemd. Daarnaast bleek een groot gedeelte van de tekst overgenomen van Wikipedia.
  • De sjablonen over de staten van de VS en provincies van Canada zijn geüpdatet.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Nieuws&oldid=518710"