Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Lego Mindstorms

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lego Mindstorms zijn robots van Lego. Je moet de Lego zelf programmeren. Je kunt de lego robot programmeren dat hij een rondje rijd (als je een Lego robot bouwt met wielen). Er bestaat ook lego mindstorms nxt 2.0 en lego mindstorms nxt. Op lego mindstorms nxt 2.0 heeft meer megabytes voor bestanden (dus er kunnen meer programma's op).

Behalve een robot kan je nog veel meer maken van Mindstorms zoals een krokodil en een ballenschieter. Verder kun je ook nog dingetjes zelf bedenken wat je leuk vindt. Als je klaar bent met bouwen dan kun je 'm programmeren. Dat gaat met behulp van een programma.

Ieder jaar is er een Nederlands Kampioenschap Robocup Junior en dat was dit jaar (op 27 tot 30 juli) in Nagoya Japan. Kinderen tussen de 9 en 19 jaar kunnen met zelfgebouwde robots meedoen, dit gebeurt in schoolteams. Robocup wedstrijden zijn er in 26 landen over de hele wereld. Onderdelen van de wedstrijd zijn dansen, redden en voetbal en dit dan door robots die geprogrammeerd zijn.

Externe links

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Lego_Mindstorms&oldid=619029"