Brandstoffen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat zijn brandstoffen?

Een brandstof is een energiedrager. De vrijkomende energie kan gebruikt worden om warmte, licht en andere soorten energie te leveren.

Fossliele brandstoffen:

Fossliele brandstoffen zijn: kolen, gas, benzine etc.

Een fossliele brandstof is een brandstof dat op kunt gaan. Dus op een gegeven moment zal dit dus opgaan. Het zou kunnen dat je nieuwe mobieltje uitsterft. Dat komt omdat telefoons en computers dat soort dingen, daar zitten allemaal Fossiele brandstoffen in. Zelfs een klein beetje goud.

Duurzame brandstoffen:

De mensen op de aarde zijn bezig om autoś duurzamer te laten rijden bijvoorbeeld.

Daarom maken ze veel auto´s elektrisch. De mensheid is bezig om brandstoffen duurzamer te maken. Duurzame brandstoffen zijn brandstoffen die nooit op kunnen gaan. Er zijn verschillende manieren om duurzame energie op te wekken. ↙

Met deze manieren kan je elektrischteit op wekken:

Water: Met een waterrat. Door het stromende water draait het waterrat. Doordat het waterrat draait, wekt het energie op. Het probleem is dat zo´n waterrat vlak bij een goed stromende rivier staat. Er zijn over de hele wereld niet zo veel goed stromende rivieren.

Wind: Met een windmolen. De wind stopt daadwerkelijk NOOIT. Het is eigenlijk net zo als bij een waterrat. De windmolen draait door de wind en daardoor levert het energie op. Er zijn over de hele wereld plannen om meer windmolens te plaatsen.

Zonne-energie: Zonne energie wordt opgewekt door zonnen-panelen. De zon is warm, en met een soort plaat op de zonne-panelen wordt de warmte van de zon omgezet in energie.

Aard-energie: Wist je dat je duurzame energie kunt opwekken uit de grond! Het is dus mogelijk om grond-energie op te wekken. Hoe dieper mensen grond uit de grond halen, hoe warmer de grond is. Met die warmte kan je energie op wekken.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brandstoffen&oldid=735265"