Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Happy wheels

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Happy wheels is een 2D game die je kan spelen op Total Jerkface. Het is de bedoeling om de finish te halen door middel van het voertuig waar je op zit/staat. Maar als je bijvoorbeeld hard neerkomt of tegen een muur aanrijdt, heb je kans dat je wat lichaamsdelen verliest.

Mogelijke Karakters

Er zijn ook verschillende karakters die je kan kiezen. Allemaal hebben ze 1 extra actie.

  1. Wheelchair guy (rolstoel kerel) heeft als kracht een jet op zijn rolstoel waardoor hij heel snel kan.
  2. Segway guy (segway kerel) heeft als kracht dat hij met zijn segway kan springen en daardoor obstakels kan ontwijken.
  3. Irresponsible dad (onverantwoordelijke vader) kan met middel van spatiebalk meteen stilstaan.
  4. Effective shopper (efficiënte klant) kan met haar scootmobile springen en dus ook obstakels ontwijken.
  5. Moped Couple (bromfiets paar) kan door middel van spacebar een boost van ± 5 sec.
  6. Lawnmower man (grasmaaier man) kan bijna alle objecten uit dit spel in zijn grasmaaier vermalen, ook kan hij springen met zijn grasmaaier.
  7. Explorer guy (ontdekkingsreiziger) kan met zijn mijnkarretje over stalen objecten rijden en ook over stalen muren rijden.
  8. Santa claus (kerstman) kan met zijn slee ± 10 sec. vliegen.
  9. Pogostick man (springstok man) kan met zijn springstok redelijk hoog springen en hij kan ook gewoon kleine sprongen maken.
  10. Irresponsible mom (onverantwoordelijke moeder) kan met haar 2 kinderen heel snel remmen.

Besturing

Om de karakters te laten springen of rijden heb je deze toetsen nodig : pijltje naar boven is naar voor rijden, pijltje naar beneden is achteruit rijden, pijltjes links en rechts zijn om te leunen, ctrl en shift zijn om de karakters hun voertuig los te laten, z is om alle mensen het voertuig los te laten, spacebar is meestal de extra actie de de karakters hebben.

Makers

De maker van Happy wheels is "Jim Bonacci" maar de levels zijn niet gemaakt door hem. Je kan zelf ook een level of meerdere levels maken. Dan moet je een account aanmaken en dan kan je je eigen level maken. De beste levels vind je als je gewoon op "play" klikt, als je op "browse levels" klikt kan je alle levels spelen die gemaakt zijn door mensen die zelf al een account hebben aangemaakt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Happy_wheels&oldid=448889"