Rabbit-proof fence

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 1 apr 2018 om 11:41 (Categorie:Mythen, sagen en legenden toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

De rabbit-proof fence is een echt gebeurd verhaal over de aboriginals van Australië. Het gaat over drie meisjes: Daisy, Gracie en Molly die naar het Moor River Native Settlement worden gestuurd Net boven Perth, omdat Molly's moeder een aboriginal is en Molly's vader Europeaans. Daisy en Gracie zijn de nichtjes van Molly, die op vroege leeftijd bij Molly thuis kwamen wonen. Een paar dagen na dat ze zijn aangekomen in het Moor River Native Settlement ontsnappen ze. Ze lopen de hele weg van Perth naar Jigalong (hun thuis) naar huis. Daar bij volgen ze de rabbit-proof fence. Tijdens hun reis eten ze konijnen en kangoeroes, ze moeten ook oppassen voor mensen die willen dat ze terug gaan naar het Moor River Native Settlement. Gracie verlaat Daisy en Molly, omdat ze opzoek gaat naar haar eigen ouders. Daisy en Molly komen veilig thuis. Gracie wordt uiteindelijk toch opgepakt en terug gestuurd. Molly keert later ook terug naar het Moor River Native Settlement. Alleen Daisy kwam daar nooit meer terug. Het boek is geschreven door Doris, de dochter van Molly.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Rabbit-proof_fence&oldid=510668"