Al-Nassr

Uit Wikikids
(Doorverwezen vanaf Al Nassr)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Al Nassr FC is een Saoedi-Arabische voetbalclub uit Riyad. De club speelt hun thuiswedstrijden in het Mrsool Park en komt uit in de SPL.

Al Nassr is een van de beste clubs in Saoedi-Arabië, 27 kampioenschappen in alle competities.

Ze hebben negen SPL-titels, zes King's Cups, drie Crown Prince's Cups en twee Saudi Super Cups gewonnen.

Geschiedenis

Begin

Al Nassr was opgesticht door een man die Zeid Bin Mutlaq Al-Ja'ba Al-Dewish Al-Mutairi heette. Lange naam hé! De club was een amateurclub tot 1960 toen het als een professionele voetbalclub werd geregistreerd bij het APJ. In het zelfde jaar werd Abdul Rahman bin Saud Al Saud, een Saoedi-Arabische prins, het hoofd van Al Nassr. Al Nassr begon in 1960 bij de tweede divisie van de Saoedi Premier League. Ze gingen in 1963 naar de eerste divisie. In de jaren 1970-1989 won de club vier SPL titels, zes Kings Cups, drie crown Prince Cups en drie Federation Cups.

De jaren 90 (1989-2002)

In de jaren 90 won Al Nassr twee SPL Titels, een Kings cup en een Federations Cup. In deze tijd gingen ze ook in internationale competities spelen, en ze waren er best goed in! Ze hadden 2 GCC Champions League's gewonnen (Een beetje nat de EK maar dan voor de Golfstaten), twee Aziatische Cup Winners' Cup, en 1 Aziatische Super-cup.

FIFA CLUB World Cup 2000

Al Nassr vertegenwoordigde de AFC-regio tijdens de eerste FIFA Club World Cup in Brazilië in 2000. In deze competities speelden ze tegen Corinthians Paulista, Real Madrid CF en Raja Casablanca en eindigde als derde in de groep.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Al-Nassr&oldid=824552"