Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Ananas

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De ananas is een tropische plant. Van oorsprong komt de ananas uit Brazilië, Bolivia en Paraguay.

Het uiterlijk

Een ananas

De vrucht bestaat uit kleine besjes die samengroeien. De ananas kan zo'n 30 cm lang worden en meer dan 4 kg zwaar worden. De vorm van de ananas lijkt op een kegel. Bovenop de ananas zit een krans met lange bladeren. De kleur van de schil van de ananas is groenachtig tot bruinachtig, het vruchtvlees binnenin is geel. De smaak van de ananas is zoet tot zoetzuur. Natuurlijk ligt het er ook aan of de ananas rijp is, zo kan de kleur en smaak van een ananas behoorlijk verschillen. De ananas is een gezonde vrucht vol met vitaminen en mineralen.

Meer en meer

De ananas werd meer en meer aangeplant, zo ook op andere plaatsten. Zo groeide de ananas in heel Zuid- en Midden-Amerika en in het Caraïbisch gebied. Later werd de ananas ook in de Filipijnen, Hawaï en Guam geplant. In Europa werd de vrucht in broeikassen gekweekt. De ananas werd steeds populairder en was op een gegeven moment ook te zien in de Europese kunst en beeldhouwkunst. De ananas is ook een huis in de tekenfilm serie Spongebob Squarepants.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Ananas&oldid=685868"