André Hazes

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
dit is het standbeeld dat op het op de Albert Cuypmarkt, in de Albert Cuypstraat in amsterdam werd onthuld op dezelfde dag dat zijn as in de lucht werd geschoten

André Hazes, André Gerardus Hazes, is geboren op 30 juni 1951 in Amsterdam. André was een Nederlandse volkszanger die op late leeftijd in de jaren 1970 populair werd met zijn eigen verzie van het levenslied. Hij is een van de meest succesvolste zangers van Nederland, maar ook in Vlaanderen (België) was hij bekend. André Hazes onderscheidde zich zelf van de rest door zijn herkenbare stem en met zijn typische Hazes-nummers.

Andre Hazes heeft veel groote hits waaronder

  • Eenzame kerst (1976)
  • Een beetje verliefd (1981)
  • Bloed, zweet en tranen (1985)
  • Wij houden van Oranje (1988)
  • Zij gelooft in mij (2004)
  • Blijf bij mij (2007) samen met Gerard Joling.

André Hazes bracht minstens 300 verschillende nummers uit op 36 albums.

André Hazes overleed op 23 september 2004 na 2 hartinfarcten en een hartstilstand. Er was een afscheidsceremonie op 27 september 2004 in het bomvolle Amsterdam Arena. Het werd uitgezonden op tv door de TROS en VTM en trok ongeveer 6 miljoen kijkers, waaronder 1 miljoen uit Vlaanderen. Op 23 september 2005 werd de wens van Andre Hazes uitgebracht; een deel van zijn as met 10 vuurpijlen de lucht ingeschoten vanaf het strand van Hoek van Holland. Op dezelfde dag werd ook zijn standbeeld onthuld op de Albert Cuypmarkt, in de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=André_Hazes&oldid=662130"