Batman

Uit Wikikids
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽

Batman (letterlijk vertaald vleermuisman) is een strippersonage van DC Comics. Batman, ook wel genoemd de Dark Knight, gaat verschillende schurken te lijf zoals zijn aartsvijand de Joker. Dan rijdt hij in zijn zwaar bewapende auto, de batmobile naar de plaats delict en schakelt de schurken uit. Hij heeft niet alleen een auto, maar ook een vliegtuig (de batwing) en een motor (batbike). Hij bewaart al zijn spullen in een grot (de batcave), maar hij doet het niet alleen hij heeft ook helpers. De echte naam van Batman is Bruce Wayne.

Biografie

Doordat de tijdlijn meerdere keren gereset is en er veel conflictende informatie is, is dit de bas

Robin

Er zijn meerdere Robins geweest door de jaren en doordat de tijdlijn verschillende malen is gereset, is het lastig om over alle Robins uitleg te geven, maar dit zijn de belangrijkste en bekendste Robins.

Dick Grayson

Dick Grayson was de eerste Robin. Hij en zijn ouders werkten in het circus, maar nadat zijn ouders waren omgekomen in een ongeluk, adopteerde Bruce Wayne Dick Grayson en werd Dick Grayson de held Robin. Robin en Batman werden het 'dynamische duo', maar na een tijd verliet Dick Grayson Batman en werd hij de held Nightwing.

Jason Todd

Jason Todd was de tweede Robin. Eerst was Jason Todd een kopie van Dick Grayson, maar later werd het verhaal hoe hij bij Batman kwam herschreven: Batman was in de batcave, als hij Jason Todd ziet, die de banden van de batmobile probeert te stelen. Bruce Wayne adopteerde Jason Todd ook en Jason Todd werd de tweede Robin. In het verhaal Batman: A Death in the Family (1988), hadden de lezers besloten dat Jason Todd gedood werd door de Joker. Later werd Jason Todd weer tot leven gebracht als de schurk Red Hood. Red Hood werd later een antiheld.

Tim Drake

Tim Drake was Robin na Jason Todd. Tim Drake was de beste detective van de Robins en kwam er zelf achter dat Bruce Wayne Batman was. Tim Drake vond dat na de dood van Jason Todd Batman te agressief werd. Tim Drake ging daarom naar Bruce Wayne toe om te vragen of hij Robin kon zijn. Bruce accepteerde dit voorstel en Tim Drake werd Robin. Nadat Tims vader stierf en hij geen ouders meer had, adopteerde Bruce Tim ook. Later werd Tim Drake de held Red Robin.

Damian Wayne

Damian Wayne is Bruce Wayne's biologische zoon. Talia al Ghul had het DNA van Bruce verzameld om het kind Damian Wayne te maken, die van jongs af aan getraind was door de League of Shadows. Damian Wayne is de agressiefste Robin (als je Jason Todd als Red Hood niet meetelt) en is op dit moment nog steeds Robin.

Batgirl

Er zijn meerdere Batgirls geweest, maar de bekendste is Barbara Gordon.

Barbara Gordon is de dochter van James Gordon, de 'vriend' van Batman die werkt bij de politie. Barbara Gordon werd de heldin Batgirl en helpt Batman & Robin. In Batman: The Killing Joke werd 'besloten' (het speelde zich voor alle andere verhalen af) dat Barbara Gordon in haar rug werd geschoten door de Joker en dat ze niet meer kon lopen. Ze werd daarom de heldin Oracle en hielp achter de schermen Batman en Robin met schurken vangen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Batman&oldid=717272"