Boerderijdier

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Paard als boerderijdier

Een boerderijdier is een dier dat leeft op de boerderij, deze dieren worden regelmatig gebruikt in de landbouw. Enkele voorbeelden van typische boerderijdieren zijn varkens, paarden koeien, kippen, schapen en geiten. Deze dieren kan je niet in je huis verzorgen. Bijna al deze dieren hebben een stal nodig. De dieren zijn vaak nodig om de boeren te kunnen onderhouden. Ze worden voortgeplant voor onder andere het vlees, melk en de vacht. Het vlees wordt door mensen op gegeten. De melk wordt gedronken en de vacht wordt gebruikt voor kleding. De vacht kan ook gebruikt worden voor andere producten, zoals tassen, sjaals, jassen, truien en dekens.

Geschiedenis

Vroeger moest je wel een boerderij hebben. Toen was er nog geen geld om iets uit de supermarkt te halen. Als je een boerderij had, kon je jezelf warm houden en had je te eten en te drinken. Zelfs kon je kaas maken, van de melk van een koe. Je kon je producten verkopen en iets voor in de plaats ruilen.

In de stad werken was toen nog niet voor iedereen. Er woonde toen meer mensen op een boerderij.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Boerderijdier&oldid=682360"