Breng

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo Breng trein- en busdiensten

In de Stadsregio Arnhem Nijmegen worden door Breng, trein- en busdiensten verzorgd. Breng is de merknaam (de naam die op bus en trein staat) waaronder het openbaar vervoer daar wordt uitgevoerd. De huidige uitvoerder is de Connexxion-dochteronderneming Hermes. Daarmee behoort Breng ook tot Transdev Nederland.

Bussen

Breng 5435, Arnhem station

Breng verzorgt het openbaar vervoer in de gemeenten Arnhem, Beuningen, Berg en Dal, Doesburg, Duiven, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar. In Arnhem en Nijmegen wordt een uitgebreide stadsdienst gereden. Bij de Arnhemse stadsdienst hoort ook de trolleybus.

Treindienst Arnhem - Doetichem

Breng GTW 5048, op station Arnhem

Breng verzorgd onder de naam Brengdirect ook een treindienst tot aan Doetinchem, als aanvulling op de treindienst Arnhem – Winterswijk van Arriva (zie ook deel Spoorlijn Winterswijk - Zevenaar).

Links

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Breng&oldid=814342"