Brugklas

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De brugklas is de naam voor de eerste klas van de middelbare school in Nederland. Deze klas is namelijk een soort van brug tussen de basisschool en middelbare school. In Vlaanderen wordt de naam Brugklas niet gebruikt. Hier heet het gewoon de "eerste klas".

De brugklas maakt de leerlingen klaar voor de rest van de middelbare school. Leerlingen leren de basis voor de alle vakken. Ook worden ze vertrouwd met dingen die anders zijn dan op de basisschool. Denk hierbij aan lokalen wisselen, huiswerk maken en met een agenda werken. Hoewel dit soms al op de basisschool gebeurd, wordt hier in de brugklas serieuzer mee omgegaan.

In de brugklas werken veel scholen met combinaties van richtingen. Zo kunnen havo- en vmbo-leerlingen of havo- en vwo-leerlingen bij elkaar in de klas komen. Af en toe is het schooladvies voor een leerling niet helemaal duidelijk. In de brugklas kan dan gekeken worden welk niveau de leerling het beste aankan.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Brugklas&oldid=774168"