Cape Reinga

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cape Reinga en de vuurtoren.

Cape Reinga is een kaap in het noorden van Nieuw-Zeeland. State Highway 1 de belangrijkste snelweg van Nieuw-Zeeland strekt zich bijna helemaal uit tot het noordelijkste punt. De kaap word soms gezien als het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland maar dat is het net niet. De naam in het Maori, Te Rerenga Wairua, betekent "het vertrekpunt van de geesten". De kaap staat op de lijst van UNESCO om werelderfgoed te worden. De kaap telt namelijk 120.000 bezoekers per jaar en de bezoekersaantallen stijgen met ongeveer 5 procent per jaar.

Cape Reinga scheidt de Tasmanzee van de Grote Oceaan in het oosten. Vanaf de vuurtoren op de kaap kan je de Tasmanzee en de Grote Oceaan in elkaar zien stromen. De zee is op dat punt wat on rustiger dan in normaal water. Maori zien het samenstromen als een ontmoeting tussen de Te Moana-a-Rehua (de zee van Rehua) met de Tai-o-Whitirea (de zee van Whitirea), wat een man en vrouw symboliseert.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cape_Reinga&oldid=647236"