Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Cupcake

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cupcakes
Versierde Cupcakes

Een cupcake is een soort klein cakeje.

Geschiedenis

De allereerste cupcake ontstond in de 19e eeuw in de Verenigde Staten, om precies te zijn in 1828. Toen stond het in het kookboek van Eliza Leslie, want de cupcake was een doorbraak van een enorme tijd besparing van het beslag. En in die tijd waren de ingrediënten allemaal gewogen, en de mensen weten nog steeds niet hoe de naam cupcake is ontstaan.

Verschil

Het verschil tussen een cupcake en een muffin is dat de cupcake wordt versierd met fondant of marsepein, en de muffins worden apart gemaakt. Droge ingrediënten en natte ingrediënten uit elkaar te houden. En dan op het laatste de drogen ingrediënten en de natte ingrediënten bij elkaar te voegen. En dan zitten er meestal klonten in. En bij de cupcake is het beslag altijd, glad alleen als er stukjes in moeten dan niet.

Soorten

Je hebt heel veel soorten cupcakes : Aardbeien cupcakes, chocolade cupcakes, Citroën cupcakes, bananen cupcakes enz. Dat is heel makkelijk om te maken. Want je hebt alleen dat ene ingrediënt nodig om het te maken en het beslag ook. (Het beslag kan bestaan uit boter, meel, bloem, suiker, melk, aardbeien, chocolade, citroen , ...) Dan moet je vervolgens alle ingrediënen toevoegen aan het beslag, en dan ga je mixen en als je dat met chocolade doet, dan moet je het laten smelten.

Ingrediënten

De ingrediënten van een cupcake zijn meestal: tarwebloem, suiker, 10% cacaopoeder, zetmeel, rijsmiddelen, zout, vanille aroma, boter, zelf rijzende bakmeel, eieren en melk. Dat staat meestal ook op de verpakkingen en je kan er ook zelf ingrediënten bij toevoegen

Decoratie

Als je cupcakes en taarten mooier wilt maken, kun je er de volgende dingen op doen ; marsepein, fondant, vanille of chocolade topping, smarties, vlokken, hagelslag en verder eigenlijk alles wat eetbaar is. En als je witte fondant hebt of marsepein, dan kun je kleurstofjes kopen. Je hebt maar een klein druppeltje voor nodig, want als je te veel doet dan zijn je handen die kleur en dat is er heel moeilijk om er af te krijgen. Als tip kan je ook de zelfde handschoentjes aan die de tandarts ook heeft, want dan worden je vingers niet vies.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Cupcake&oldid=686988"