Dokter Tinus

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dokter Tinus is een Nederlandse televisieserie die gewoonlijk elke woensdagavond uitgezonden wordt op SBS6. Het is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Doc Martin. De allereerste aflevering werd op 29 augustus 2012 uitgezonden en speelt zich af in het Noord-Brabantse plaatsje Woudrichem.

Verhaal

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

De serie gaat over Dokter Martinus Elsenbosch, die een succesvol vaatchirurg in het academisch ziekenhuis van Amsterdam is. Op een dag moet hij een vrouw opereren. Tijdens die operatie maakt hij een beginnersfout. Hierdoor krijgt hij te maken met -zoals hij dat noemt- een futiel bloedprobleem. Hierdoor kon hij niet meer opereren en besluit hij een zeer geliefde dokter in Woudrichem, die onlangs was overleden op te volgen. In de praktijk werkt hij samen met Kim Franken, de doktersassistente. Kim belt de hele dag met haar vriendje Patrick, die pas in de laatste aflevering van seizoen 1 te zien is.

Dokter Tinus is een erg bot persoon. In zijn werkplaats Woudrichem heeft hij geen vrienden. Door de lokale bevolking wordt hij uitgemaakt voor "koekert", wat sukkel betekent. Alleen Juf Lisa de Graaf vindt Dokter Tinus wel leuk, dit is wederzijds. In de laatste aflevering van seizoen 2 willen ze gaan trouwen, maar op het laatste moment komen ze erachter dat ze elkaar niet gelukkig zouden maken.

Cast

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Dokter_Tinus&oldid=576772"