FC Emmen

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
FC Emmen
FC Emmen logo.jpg
Het logo van FC Emmen op een sjaaltje
Over de club
Naam Football Club Emmen
Bijnaam Rood-Witten
Het Campingelftal
Stamnummer '
Opgericht 21 augustus 1925
Opgeheven
Stad Emmen
Stadion De Oude Meerdijk
Capaciteit 8.309
Complex
Capaciteit complex
Aantal leden
Aantal velden
Voorzitter Nederland Ronald Lubbers
Clubeigenaar
Algemeen directeur
Manager
Technisch directeur Nederland Jan Korte
Trainer Nederland Dick Lukkien
Assistent
Topscorer
Kapitein
Wedstrijden
Clubtopscorer
(Hoofd)sponsor(s) Hitachi Capital Mobility
Begroting € 8,2 miljoen
Competitie Eredivisie (2019/20)
Eindklassering
Prijzen
Bijzonderheden
Website
Tenue
Thuiskleuren
Uitkleuren
Geldig voor 2019/20
Portaal Portaalicoon Sport

FC Emmen is een Nederlandse voetbalclub uit Emmen. Het is de enige betaalde profvoetbalclub van de provincie Drenthe en werd opgericht op 21 augustus 1925. Sinds 1985 speelt FC Emmen mee in het betaald voetbal en in het seizoen 2018/19 komt de club uit in de Eredivisie. De trainer van FC Emmen is Dick Lukkien.

In de play-offs van het seizoen 2017/18 wist FC Emmen voor het eerst te promoveren naar de Eredivisie, na 33 seizoenen lang in de Eerste divisie te hebben gespeeld. Meerdere malen deed de club wel mee in de nacompetitie, maar tot 2018 werd de promotie naar het hogere niveau nooit behaald.

Het tenue van FC Emmen bestaat traditiegetrouw uit een rood shirt met een verticale brede witte baan in het midden, een witte broek en witte kousen met rode strepen. De rode en witte strepen op de kleding verwijzen naar de vlag van Drenthe. De thuiswedstrijden van FC Emmen worden in het stadion De Oude Meerdijk gespeeld.

Tot het faillissement van SC Veendam in 2013 was de club de aartsrivaal van FC Emmen. In 2018 werd voor het eerst in de clubgeschiedenis de promotie naar de Eredivisie behaald, nadat in de nacompetitie achtereenvolgens van N.E.C. en Sparta Rotterdam werd gewonnen. In het seizoen 2019/20 komt FC Emmen ook uit in de Eredivisie.

Externe links


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=FC_Emmen&oldid=573455"