Figurant

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een figurant is iemand die aanwezig is in een film, toneelstuk, reclame of serie maar die daarin geen echte rol heeft.

Het zijn bijvoorbeeld de mensen die je in een park ziet lopen als er iets wordt opgenomen. De mensen zijn er namelijk niet toevallig. Ze worden geselecteerd en gevraagd door verschillende castingbureaus. De figuranten schrijven zich meestal in bij een castingbureau en wachten totdat er iets komt waar zij aan mee kunnen doen. Mensen die via een castingbureau naar een opname van iets gaan, krijgen meestal een vergoeding. Dit is vaak rond de 30 euro.

Figuranten kunnen ook in het publiek zitten bij programma's, voor opvulling en voor applaus voornamelijk. De reden om figuranten te gebruiken in een film is om de scènes er realistisch en echt te laten uitzien. Het ziet er bijvoorbeeld erg nep uit als een bekende acteur naar een zwembad gaat en het is er doodstil. Er zijn ook acteurs die zijn begonnen als figurant, en nu topacteur zijn. Twee voorbeelden daarvan zijn Ben Affleck en Clint Eastwood.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Figurant&oldid=368775"