Funny Girl (film)

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Funny Girl is een Amerikaanse musicalfilm uit 1968. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Barbra Streisand en Omar Sharif. De film is gebaseerd op de gelijknamige musical, waarin Streisand jarenlang de hoofdrol speelde op Broadway. Naast musicalelementen bevat de film ook romantische en comedy-onderdelen.

De film volgt comédienne Fanny Brice vanaf haar grote doorbraak. Brice gaat vervolgens een relatie aan met Nick Arnstein, een gokverslaafde. Hoewel Brice en Arnstein voor elkaar gemaakt zijn, blijkt al snel dat niets minder waard. Schulden en negatieve persberichten stapelen zich op, waar zowel Arnstein als Brice last van hebben.

Funny Girl betekende de grote doorbraak van Streisand in de filmwereld. Ook was het een van de laatste succesvolle musicalfilms uit de golden ages. De film leverde goede kritieken op en was financieel een succes. De American Film Institute plaatste Funny Girl op nummer 16 in de lijst van 25 beste musicalfilms ooit gemaakt.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Funny_Girl_(film)&oldid=876328"