Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.

Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/2

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boomhut1.png

Wat is WikiKids nou eigenlijk?

WikiKids is een encyclopedie. Een encyclopedie is een boek of gewoon een kennisbron waarin je informatie kan opzoeken over dingen. Dat kan over een apart onderwerp gaan, zoals dieren, maar ook over van alles. WikiKids gaat over dat laatste. Een normale encyclopedie zie je in een boek en kom je misschien wel eens tegen in de bibliotheek. Maar WikiKids is online en dus op het internet.

Registreren.jpg

Je mag als een 'anonieme gebruiker' alles hier bezoeken. Artikelen, pagina's en ook foto's, plaatjes en andere bestanden kun je hier vinden. Maar het bijzondere aan Wikikids is dat jij zelf mee kan helpen aan deze encyclopedie! Daarvoor moet je je wel eerst registreren. Klik hier om je te registreren!

Natuurlijk zijn er wel regels waar iedereen zich aan moet houden. Zoals niet schelden, wees aardig tegen anderen. Meer hierover lees je in de volgende stap. Klik op 'Hoe overleef ik de eerste keer?'.

Deze site wordt een 'wiki' genoemd. Een wiki is een soort website voor een encyclopedie, maar kan ook een plek zijn om samen te werken aan een opdracht.. WikiKids is natuurlijk niet de enige encyclopedie. Je hebt ook nog de (volwassenen) Wikipedia bijvoorbeeld.


De knopjes bij een artikel

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Gebruiker:DeGroteEmojii/Tutorial/2&oldid=595308"