Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Google Chrome OS

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Google Chrome OS
Ontwikkelaar Google
Recentste versie
Laatste bètaversie Bèta: 42.0.2311.87 (Platformversie: 6812.75.0)
Dev: 44.0.2398.3 (Platformversie: 7060.0.0, 7060.1.0) ({{{laatste_releasedatum}}})
Besturingssysteem
Geschreven in
Categorie
Licentie
Website

Google Chrome OS is een besturingssysteem ontwikkeld door Google. Wat gebaseerd is op de webbrowser Google Chrome. Je krijgt 100GB gratis opslag op Google Driver voor twee jaar. Het besturingssysteem is bedoeld om (bijna) altijd toegang tot een internetverbinding te hebben. Omdat bijna alles online opgeslagen is en omdat het weinig applicaties heeft die offline te gebruiken zijn.

Google werkt onder andere samen met Adobe, Acer, ASUS, Freescale, Intel, Qualcomm, Texas Instruments, Toshiba, Lenovo en HP om het besturingssysteem beter en populairder te maken en om de hardware in te kopen.

Google heeft bewust het besturingssysteem licht gemaakt. Hierdoor kan het besturingssysteem vaak binnen 8 seconden opstarten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Google_Chrome_OS&oldid=553440"