Guppy

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Guppy

De Guppy is een vissensoort die uit Amerika komt. In Nederland wordt het als meeste als "huisdier" gebruikt samen met de Goudvis.

Verzorging

Een Guppy heeft niet heel erg veel verzorging nodig. Je moet hem zoiezo twee keer per dag eten geven als je niet wilt dat hij dood gaat. Ongeveer 9 vlokken zijn genoeg voor een visje. Zorg ook dat hij niet te veel eet. Ook moet je het aquarium (een bak met water) ongeveer 40 centimeter houden. Het is bewezen dat er ook waterplantjes over andere versiersels je guppy veel blijer is. Om de vier dagen moet je het aquarium verschonen, anders komt je vis in aanraking met ademhalingsproblemen. Gebruik nooit een kom! Een kom is veel te klein en ook heel eng voor je vis omdat je daardoor groter lijkt dan je al bent. Guppy's moet je met minimaal 4 andere guppy's houden in een aquarium.

Ziek

Bij de meeste vissen is het zo dat ze op de kop zwemmen. Je kan daar dan niet veel aan doen. Zet een lichtje op je aquarium of zet het aquarium bij het raam. Hou die vissen die ziek zijn apart in een bakje dicht bij het raam. Als je de kom vaak verschoond wordt je vis vaak gestrest en kan daar ook aan dood gaan. Geef ze ook voldoende eten.

Kleine vissen

Als je een paar mannetjes en vrouwtjes bij elkaar hebt dan komen er ongeveer 5 kleine visjes. Het vrouwtje is ongeveer een halvemaand tot een maand zwanger. Doe nooit twee mannetjes en een vrouwtje in een kom, dan gaan die mannetjes vechten om het vrouwtje. De guppy's moet je in een aparte kom doen om te vorkomen dat je guppy's worden opgegeten door de grote guppy's.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Guppy&oldid=593809"