Jesse McCartney

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jesse Arthur McCartney (New York City, 9 april 1987) is een Amerikaanse acteur en zanger.

Hij heeft een zusje: Lea Joyce (7 juli 1991) en een jonger broertje: Timothy "Timmy" Glover Mark (20 december 1996).

Biografie

Vanaf 1998 tot 2001 speelde Jesse de rol van Adam Chandler jr. in de soap All My Children.

Vanaf 1999 was McCartney ook één van de vijf zangers van de band Dream Street. Deze band is groot geworden in Amerika maar is in Europa nooit bekend geworden. In 2002 is de groep officieel opgeheven en zijn de leden solo verder gegaan.

In de lente van 2004 werd hij bekender in Amerika met het nummer Beautiful Soul.Deze single verscheen op het album: Beautiful Soul. Op 19 september 2006 kwam zijn nieuwe CD Right where you want me uit in de VS. Op 31 mei 2008 is zijn derde album Departure verschenen, dat is gemaakt over zijn persoonlijke relaties met vrouwen. Op dit moment tourt McCartney samen met American Idol Jordin Sparks door de VS.

Jesse McCartney heeft ook een parfum voor vrouwen gemaakt: Wanted.

Relaties

Jesse had een relatie van twee en een half jaar met Katie Cassidy, maar ze gingen in juni 2007 uit elkaar omdat ze geen tijd meer voor elkaar hadden door hun beide carrières. Ze zijn no gwel goede vrienden.

Er ging een roddel dat Jesse graag met Hannah Montana-ster Miley Cyrus verkering zou willen hebben, maar dat haar vader Billy Ray Cyrus dat verbiedt. Omdat ze veel te jong is.

Videografie

McCartney speelde in de serie Summerland, als de surfer Bradin Westerly. De serie is gemaakt in de jaren 2004 en 2005.

Jesse speelde een aantal gastrollen als zichzelf in kinderseries, zoals The Suite Life of Zack and Cody en Hannah Montana.

Ook heeft hij de hoofdrol gekregen in de film Keith. Keith ging in première op 13 september 2008 in las vegas (VS). In 2008 heeft hij ook de stem in gesproken voor de animatiefilm Horton Hears a Who! en de direct-to-video-animatiefilm Tinker Bell. Hij is ook te horen in Alvin and the Chipmunks als Theodore.

Jesse McCartney heeft samen met Ryan Tedder van One Republic de grote hit 'Bleeding Love' geschreven. 'Bleeding Love' is gezongen door Leona Lewis.

Externe link

De eerste versie van deze tekst (of een deel daarvan) is afkomstig van Wikipedia.

De tekst is vrijgegeven onder de CC BY-SA 3.0-licentie. (Zie ook: Copyleft)

Deze pagina op Wikipedia

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Jesse_McCartney&oldid=361987"