Kabouter

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nieuws.gif
Verouderd?
Dit artikel bevat gegevens die verouderd kunnen zijn, zoals het aantal abonnees van een YouTuber.
De informatie in dit artikel kan dus al snel verouderd zijn!
Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Een kabouter is een heel klein mensje. In het echt bestaan ze natuurlijk niet. Ze komen vooral voor in fantasieverhalen.

Volgens Rien Poortvliet, een bekende tekenaar, is een kabouter ongeveer 15 centimeter lang, van puntmuts tot aan de voeten. Kabouters wonen in huisjes onder bomen. Een kabouter houdt ervan op een paddenstoel te zitten. Een kabouter is vaak stevig en heeft een volle, witte baard en snor; een kaboutermeisje natuurlijk niet! Kabouters worden heel oud: wel 400 jaar oud. Met dieren en mensen kunnen kabouters het goed vinden, maar zij zijn erg verlegen, net zoals bijvoorbeeld elfjes. Kabouters bestaan eigenlijk niet het zijn fantasiefiguren dat zijn dingen die niet bestaan maar verzonnen zijn.

Een bekende kabouter is de Belgische kabouter genaamd Kabouter Wesley. Of de Italiaanse kabouter David. Ook zijn Ierse kabouters heel bekend, die met klavertjes, regenbogen en potten goud. Zij heten Leprechaunen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Kabouter&oldid=810087"