Keizerrijk China

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Keizerrijk China is een belangrijk deel van de Chinese geschiedenis. Het werd in het jaar 221 voor Christus gesticht, en keizer Qin Shi Huangdi werd de eerste keizer van het keizerrijk. Hij en de keizers na hem lieten een muur van 5000 kilometer bouwen tegen indringers uit het noorden. Deze muur heet de Chinese Muur. In de dertiende eeuw kwam de Italiaan Marco Polo in China aan. De Portugezen waren de eerste Europeanen die handel dreven met China. Het Chinese porselein, aardewerk bedekt met glazuur, werd heel populair in Europa. China had een hoge beschaving. De Chinezen gebruikten het kompas al en ook met het maken van papier en met de boekdrukkunst waren ze eerder dan de Europeanen. Ze hadden ook papiergeld ontdekt. Maar meisjes en vrouwen hadden er niets te vertellen. Soms hadden ze niet eens een naam, maar een nummer. En in heel arme gezinnen werden pasgeboren meisjes wel eens verdronken.

Het Keizerrijk China is één van de langst bestaande rijken aller tijden. Het rijk heeft namelijk van 221 v.Chr. tot en met het jaar 1911 bestaan.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Keizerrijk_China&oldid=716678"