Legally Blonde

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Legally Blonde (2001) is een Amerikaanse komedie film, geproduceerd door Mark Platt. Reese Witherspoon en Selma Blair spelen er onder meer in.

Hoewel de film zich op de Harvard vlakbij Boston afspeelt, was de filmset op de Universiteit van Calfornië in Los Angeles, Hollywood.

Het motto voor de film: This summer go blonde!.

Er is in 2003 een tweede deel van de film uitgekomen: Legally Blonde 2: Red, White, Blonde.

Plot

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Legally Blonde gaat over een rijk meisje, Elle Woods (Reese Witherspoon), dat houdt van winkelen in Beverly Hills en sportauto's. Ook houdt ze van roze kleding en heeft ze een chihuahua: Bruizer die ook trendy kleding draagt. Omdat haar 'rijke' vriendje haar dumpt voor een slim meisje zet ze alles op alles om ook toegelaten te worden op de Harvard Law School waar haar vriendje,Warner, heen gaat. En na heel veel studeren lukt het haar ook. De dingen op school gaan niet zo gemakkelijk als Elle geloofde: de school is veel moeilijker, de leraren zijn niet te spreken over het 'tutje' Elle & ze krijgt een moeilijke zaak als advocate toegewenzen. Ook krijg Elle Warner niet meer zo snel terug als gedacht. Hij heeft een verloofde.

Uiteindelijk vindt Elle een Harvard Law-Professor: Emmett. Hij moedigt Elle aan om te blijven als zij op het punt staat weer terug te gaan naar Californië, waarop Elle toch besluit te blijven.

Ondertussen is de top-advocaat, die Elle probeerde te verleiden, ontslagen en moet Elle de zaak als aankomende advocate overnemen. Hierbij ontdekt zij een opmerkelijk feit waardoor ze de zaak weet te winnen.

Twee jaar later studeert Elle af aan de Harvard-universiteit en verloofd ze zich met Emmett. De beste vriendin van Elle, Paulette, krijgt tijdens haar jaren op Harvard een baby, en haar ex-vriend Warner heeft niemand meer omdat zijn verloofde hem heeft gedumpt.

Cast

Trivia

  • In de boekversie van de film is Elle lid van de studentenvereniging 'Delta Gamma'. Echter in de film werd dit veranderd in de vereniging 'Delta Nu'.
  • Het karakter van Reese Witherspoon heeft in de film wel 40 keer een andere haarstijl.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Legally_Blonde&oldid=854069"