Loch Ness

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Loch Ness

Loch Ness is een meer in het noorden van Schotland. Het is na Loch Lomond het grootste meer van Schotland, maar Loch Ness is waarschijnlijk het bekendste meer van Schotland. Volgens de mythe zou het monster van Loch Ness (Nessie) in het meer leven. Veel toeristen komen naar het meer om Nessie te spotten. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het monster bestaat.

Het meer heeft een oppervlakte van 56,4 km² en bevat voornamelijk zoet water. Het meer heeft een lengte van 39 kilometer en een breedte van 1,6 kilometer. De gemiddelde diepte is 132 meter, maar op het diepste punt is het meer 230 meter. Het meer ligt in de Great Glen, een groot dal dwars door het noorden van Schotland. Het meer is onderdeel van het Caledonisch Kanaal, een kanaal door het noorden van Schotland.

De meeste toeristen komen naar het meer om het monster van Loch Ness te spotten. Ze nemen dan een boottocht over het meer en daarnaast is een nog een klein museum en een souvenirwinkeltje gewijd aan het monster. Aan de oevers van het meer is Urquhart Castle te vinden. Dit was ooit een van de grootste kastelen van Schotland, maar is tegenwoordig een ruïne.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Loch_Ness&oldid=689704"