Media

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OudeTV.jpg Over dit artikel en/of onderwerp bestaat er ook een portaal! Klik hier om het portaal te bekijken!

De media (meervoud van medium) zijn alle communicatiemiddelen die nieuws overbrengen aan het grote publiek. Zonder de media zou de mens niet weten wat er gaande was in de wereld. Wanneer er iets belangrijks gebeurt, bijvoorbeeld wanneer er een beroemdheid sterft, een koning afstand doet van de troon of er een oorlog uitbreekt, dan verspreidt dat nieuws zich snel door middel van de media.

Vaak hebben we het, als we het over "de media" hebben, met name over kranten, televisie, radio en internet. Dat zijn de bekendste en meest gebruikte media. We noemen ze ook wel de massamedia.

Sinds de tweede helft van de 20e eeuw zijn de massamedia heel snel in opkomst gekomen. Daarvoor verspreidde het nieuws zich veel langzamer en duurde het soms maanden voor veel mensen het nieuws wisten, zelfs binnen hetzelfde land. De krant bestaat al langer maar die las vroeger lang niet iedereen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Media&oldid=630388"