Help mee! Maak een account of meld je aan.
Doe mee aan de SuperSchrijfwedstrijd! Klik hier om je aan te melden.
Stem nu op: Operatie Barbarossa en Texel

Middelpuntvliedende kracht

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Middelpuntvliedende kracht zorgt ervoor dat je lichaam naar links wordt getrokken, als een auto een scherpe bocht naar rechts maakt.

De maan en de aarde worden door de zwaartekracht naar elkaar toegetrokken. Als we springen, zorgt de zwaartekracht ervoor dat we weer op de grond landen. De mens en de aarde worden naar elkaar toegetrokken en raken elkaar na een tijdje. Normaal zou dat ook gebeuren met de maan en de aarde, maar er is nog een kracht in het spel. De middelpuntvliedende kracht. De maan en de aarde draaien rond elkaar. De middelpuntvliedende zorgt ervoor dat de aarde en de maan een beetje “uit de bocht vliegen”. De kracht die ervoor dat de twee planeten naar elkaar worden toegetrokken, is even sterk, als de kracht die ervoor zorgt dat ze “uit de bocht vliegen”. Daardoor kunnen de aarde en de maan niet tegen elkaar botsen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Middelpuntvliedende_kracht&oldid=599679"