Milford Sound

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Milford Sound

Milford Sound is de bekendste fjord in Nieuw-Zeeland. Milford Sound ligt in de Nieuw-Zeelandse Alpen op het Zuidereiland. De fjord is vernoemd naar Milford Haven in Wales. De Maori-naam voor Milford Sound is Piopiotahi.

De lengte van de fjord naar zee is ongeveer 16 kilometer. De fjord is 100 meter tot maximaal ongeveer 450 meter diep. De rotsen ernaast zijn erg steil en maar liefst 1200 meter hoog. Het hoogste punt is Mitre Peak Veel toeristen komen naar Milford Sound omdat het een unieke fjord is. Er worden cruises gevaren in de Milford Sound en er is ook een onderwaterobservatorium gebouwd. In de fjord leven ook unieke dieren waaronder zeeleeuwen.

Milford Sound is ook het eindpunt van één van de bekendste en mooiste wandelroutes ter wereld. De wandelroute heet de Milford Track. Qua klimaat valt er de meeste regen van Nieuw-Zeeland.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Milford_Sound&oldid=655020"