Mondkapje

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een niet-medisch mondkapje

Een mondkapje of mondmasker zorgt ervoor dat er geen ziektekiemen zoals virussen en bacteriën in het lichaam komen, zodat de drager van het kapje niet ziek wordt. Andersom zorgt een mondkapje er ook voor dat de ziektekiemen van de drager niet bij anderen terechtkomen.

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen medische mondkapjes en niet-medische mondkapjes. Medische mondkapjes worden gedragen in ziekenhuizen en worden door medisch personeel gedragen. Niet-medische mondkapjes zijn daarentegen voor iedereen bedoeld. Binnen de niet-medische mondkapjes is er weer een verschil tussen wegwerpmondkapjes en wasbare mondkapjes. Wegwerpmondkapjes moeten na gebruik weggegooid worden en kunnen niet hergebruikt worden. De niet-medische wasbare mondkapjes moeten na gebruik met heet water en zeep gewassen worden.

Tijdens de coronapandemie is het voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht om in openbare gebouwen een mondkapje te dragen.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Mondkapje&oldid=671274"