Oprah Winfrey

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oprah Winfrey
Oprah Winfrey in Strøget, Denmark on 30 September 2009.jpg
Persoonlijke informatie
Volledige naam Oprah Gail Winfrey
Bijnaam Lady O
Land Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboortedatum 29 januari 1954 (61 jaar), Kosciusko, Mississipp
Geboorteplaats
Overleden
Overleden te
Gehuwd met /
relatie
Carrière
Beroep
Bekend van
Actief
Genre(s)
Label
Website
Portaal Portaalicoon Muziek

Oprah Winfrey (geboren in 1954) is een beroemde Amerikaanse televisie presentatrice en tv-persoonlijkheid. Ze heeft sinds 1986 haar eigen show: de Oprah Winfrey Show. Daarin praat ze over nieuwtjes, hebbedingetjes, eten, haarproducten, ziektes, politiek, kortom: alles wat mensen maar bezig houdt. Ze is één van de bekendste televisie figuren van Amerika en is wereldwijd bekend.

In haar shows geeft ze graag en vaak dingen weg. Alle leden van het publiek (huisvrouwen) krijgen een cadeautje mee naar huis (een kookboek, blender of deken). Ze geeft ook veel aan liefdadigheid.


Jeugd

Oprah Winfrey groeide op als een heel arm kind in Kosciusko een hele kleine plaats in de Amerikaanse staat Missisipi. Ook werd ze hier seksueel misbruikt door haar oom toen ze samen met z'n tweeën naar een pretpark gingen, Oprah was 10 jaar geworden (op haar verjaardag dus) hier heeft ze jaren later nog steeds last van gehad. Ook haar vader Vernon was hier niet blij mee. Haar moeder zei ooit tegen Oprah dat Vernon haar vader niet was , maar iemand anders Oprah mocht niet weten wie en dus houdt ze dat geheim tot dat zij overlijd. Oprah's vader en moeder zijn gescheiden hier werd Oprah op school mee gepest. Oprah begon haar carrière van showbiz toen ze meedeed aan een regionale miss verkiezing, ze won deze maar de jury had eigenlijk een andere voorkeur. Een dag later kwam een van juryleden om de trofee terug te vragen Oprah weigerde en vond dat zij de trofee eerlijk had gewonnen dit verhaal heeft ze later ook in haar biografie gezet.

Eerste stappen in TV wereld

Winfrey begon haar carrière in TV wereld bij een regionale zender in Nashville eerst als Journaliste, daarna werd ze ontslagen maar een collega zei deze vrouw moeten we niet weggooien maar we moeten een talkshow met haar doen, dit deed ze eerst samen met die zelfde collega. maar later toen ze samen Janis Joplin mochten interviewen vond zei dat Oprah het alleen moest doen omdat zei de brutale vragen zoals: hoeveel keer hebben jullie dus Sex gehad en het hele publiek was door het dollen heen terwijl haar collega dacht kunnen we naar de reclame toe. In 1984 was de eerste uitzending van de Oprah Winfrey show. In 1985 speelde ze in de film de color purple.

Wereld-Ster!

In 1993 mocht ze een interview doen met Michael Jackson waarbij 36 miljoen mensen in Amerika al naar keken (wat trouwens een wereldrecord is!) In dit interview besprak ze met hem zijn drugs problemen. Ze deed dit in 2009 ook met de Whitney Houston. Oprah leek dus helemaal gelukkig te zijn, maar de roddelpers vroeg zich af waarom ze nog niet getrouwd was. dus verzonnen ze dat Oprah lesbish was en dat ze wel eens seks had gehad met haar beste vriendin en dat haar vriend er alleen maar bij stond om het perfecte plaatje compleet te maken. Oprah heeft een geschat vermogen van maar liefst 3 miljard Dollar daarmee is ze de rijkste gekleurde persoon ter wereld en de rijkste showbiz persoon ter wereld

relaties

Oprah heeft veel rijke en belangenrijke vrienden en vriendinnen zoals: Tina Turner, Michael Jackson, Whitney Houston en Diana Ross ook zijn ze allemaal wel eens een keer in haar show geweest om bijvoorbeeld een boek, een album of een film te promoten.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oprah_Winfrey&oldid=500432"