Oreo

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oreo is een merk van koekjes van het Amerikaanse bedrijf Nabisco en onderdeel van Mondelēz International. Het originele koekje kwam in 1912 als eerst op de markt. Het huidige recept van de Oreo (zoals we hem nu kennen) komt uit 1952 en het bestaat uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling (mensen noemen het meestal cream of crème).

Het originele koekje is veganistisch.

Varianten

Naast het klassieke koekje zijn er inmiddels ook varianten op te krijgen, zoals: Oreo Batman, Oreo double cream (Nederlands: Oreo dubbele crème), Oreo White (Nederlands: Oreo wit), Oreo Golden (Nederlands: Gouden Oreo), Carrot Cake Oreo (Nederlands: Worteltaart Oreo) en Oreo Birthday Party (Nederlands: Oreo Verjaardagsfeestje).

Rollen en pakjes

Oreo verkoopt de koekjes meestal in rollen van 14 koekjes of in een doos met 6 pakjes van 2 Oreo's.

Merken en Oreo

McDonald's heeft eind 2009 een Oreo-McFlurry op de markt gebracht. Er is ook een Milka Oreo versie, dat is een Milka chocoladereep met stukjes Oreo.

Naam

Er zijn theorieën over de naam van het koekje. Oreo zou kunnen komen van het Franse woord "or" wat goud betekent of van het Griekse woord "oreo" wat mooi of goed betekent.

Bronnen

Wikipedia, oreo.eu

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Oreo&oldid=736541"