Overleg:Leger

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wie voegt deze twee teksten samen?

Het leger

De krijgsmacht

Het Nederlandse leger is verdeeld in vier grote groepen: - de Koninklijke Landmacht, - de Koninklijke Luchtmacht, - de Koninklijke Marechaussee, - de Koninklijke Marine.

Dit heet samen de krijgsmacht

De Krijgsmacht:

1. Verdedigen van het Nederlandse grondgebied en dat van de NAVO bondgenoten 2. Het bewaken en zonodig afdwingen van vrede en veiligheid, waar ook ter wereld. 3. Het verlenen van hulp in Nederland, denk hierbij aan overstromingen of andere rampen.


De landmacht: • Wereldwijd zorgen voor vrede en veiligheid • Het Nederlandse grondgebied en dat van de NAVO-bondgenoten verdedigen • De landmacht: Explosieven uit de tweedewereldoorlog .

In de tweedewereldoorlog zijn er veel kogels geschoten en handgranaten gegooid. Ook zijn er veel bommen uit vliegtuigen gegooid. Ze wilden dat de bommen zouden ontploffen maar dat is niet altijd gebeurd. Een niet ontplofte bom heet een blindganger. Nu liggen er nog steeds van die bommen uit de tweedewereldoorlog. Hij kan nog steeds gevaarlijk zijn. Want de springstof dat is een stof die in de bommen zit, kan nog steeds ontploffen. Daarom is het tegenwoordig belangrijk dat de bommen op een veilige manier worden opgeruimd door de Explosieven opruimingsdienst van de landmacht.

Marine: Hoofdtaken • Bescherming van het eigen en het bondgenootschappelijke grondgebied, met de Nederlandse Antillen en Aruba erbij. • Ondersteuning van rampenbestrijding en humanitaire hulp. • Het mijnen vrij houden van belangrijke vaarroutes en havens. Marine: De Groep Maritieme Helikopters De helikopters zijn gestald op Marine Vliegkamp De Kooy, onder de rook van Den Helder. De hoofdtaak van de helikopters aan boord van de schepen is het opsporen en bestrijden van vijandelijke oppervlakte-eenheden en onderzeeboten.

De Marine: Rampenoefeningen

De Marine heeft een rampenbestrijdingsplan opgesteld. Regelmatig vinden er rampenoefeningen plaats om er voor te zorgen dat iedereen weet wat ze moeten doen op een moment als dat.


De luchtmacht:

• Het leveren van slagkracht uit de lucht • Bijdragen aan het behoud van de internationale rechtsorde. • Het uitvoeren van luchtverkenningoperaties

• Het uitvoeren van internationale crisisbeheersing- en humanitaire operaties


De luchtmacht: Helikopters


De helikopters van de Koninklijke Luchtmacht zorgen voor de snelle inzet van eenheden voor het uitvoeren van vredes, crisisbeheersingsoperaties en humanitaire hulpverlening. De transport- en bewapende helikopters ondersteunen vooral de Luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht. Maar ze kunnen desgewenst ook voor andere eenheden en in een ander verband worden ingezet. Verder beschikt de Luchtmacht over helikopters voor reddingsoperaties of andere vormen van civiele hulp en personenvervoer.


De marechaussee: Wat is dit? .

De marechaussee is een Organisatie die bijvoorbeeld vaak paspoortcontrole doet naar een vliegvakantie naar het buitenland. Ook mensen die vanaf het buitenland naar hier komen komen meestal met de marechaussee in aanraking.

De Marechaussee: taken


• De beveiliging van het Koninklijke huis

• Politie taken op de Nederlandse luchthavens

• Bijstand aan de politie

Afbeelding op deze pagina

Nu snap ik waarom je de afbeelding uploadde. Zo ziet het er mooi uit! Na de blokkade kwam de grote foto op je gebruikerspagina op mij nogal agressief over, maar dat was vast niet de bedoeling. Fijn dat je ook inhoudelijk met WikiKids bezig bent! --Harm Hofstede (Stichting WikiKids). 10 februari 2010 21:00 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Overleg:Leger&oldid=147233"